News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Αξιοπιστία Real

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Του Hugo Carrasco

Η λευκή ομάδα έχει θάψει την εποχή που δεν περνούσε στους 8


Η Ρεάλ Μαδρίτης σφράγισε την Τρίτη τη θέση της στον επόμενο γύρο του Champions League. Ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά που θα της εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να’ναι η καλύτερη ομάδα αυτής της δεκαετίας στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στις τελευταίες επτά σεζόν, οι λευκοί έχουν προκριθεί πάντα στα προημιτελικά του Champions League, κάτι για το οποίο μπορεί να καυχηθεί μόνο η Barcelona... Αλλά η διαφορά είναι, ωστόσο, στα ημιτελικά, που η Μαδρίτη έχει βρεθεί έξι συνεχόμενες φορές κι επιδιώκει την έβδομη.

Υπό αυτή την έννοια, μόνο η Μπάγερν των Heynckes και Γκουαρντιόλα πλησιάζει το λευκό νούμερο, έχοντας πέντε συνεχόμενες σεζόν που φτάνει τουλάχιστον στους ημιτελικούς. Έχασε τον τελικό στο γήπεδο τους το 2012 εναντίον της Τσέλσι, αλλά σήκωσε το τρόπαιο στην επόμενη σεζόν. Από εκεί και μετά (σεζόν 2012-13), έχει φτάσει ακόμα τρεις φορές στον προτελευταίο γύρο, και τώρα, με τον Αντσελότι, είναι ήδη στους 8, όπως και οι παίκτες του Ζιντάν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ψάξει να διατηρήσει στον επόμενο γύρο την ηγεμονία που επέβαλε στην γηραιά ήπειρο και να προσπαθήσει να κατακτήσει έναν ακόμα τίτλο το Μάιο στο Κάρντιφ, που θα’ταν ο δεύτερος συνεχόμενος κι ο τρίτος σε πέντε εκδόσεις, κάτι παρόμοιο μ’αυτό που έκανε απ’το 1998 μέχρι το 2002, έτη κατά τα οποία πήρε τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα, το τελευταίο με τον Zizou ως παίκτη και σημαία.

Έχει τα περισσότερα γκολ

Αλλά το madridista σύνολο δεν είναι μόνο αυτό που έχει φτάσει πιο μακριά στη διοργάνωση στις τελευταίες σεζόν. Είναι, επίσης, αυτό που έχει παίξει και κερδίσει τα περισσότερα παιχνίδια, κι αυτό που έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ σε επτά χρόνια.

Από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Μουρίνιο στη σεζόν 10-11, το club του Chamartin έχει χάσει μόλις εννέα φορές στην κορυφαία ηπειρωτική διοργάνωση, όντας -εκτός απ’τις Ατλέτικο, Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους, που έχουν απουσιάσει τουλάχιστον σε δύο εκδόσεις- αυτό που έχει τις λιγότερες ήττες.

Εντυπωσιάζει επίσης ο αριθμός των γκολ, 195, κάνοντας επίσης την σεζόν με τα περισσότερα γκολ για μια ομάδα στη διοργάνωση, το 13-14, όταν μετά απ’τα τέσσερα γκολ στον τελικό με την Ατλέτικο, έφτασε τα 41 (περισσότερα από τρία ανά παιχνίδι), κάτι το οποίο έχει πλησιάσει σ’αυτό το διάστημα μόνο το ίδιο το madridista σύνολο και η Μπαρτσελόνα του Guardiola, που έμειναν στα 35.


Η έκδοση στην οποία κατάφερε το madridista σύνολο να πάρει το δέκατο ήταν, επιπλέον, η καλύτερη ενός ευρωπαϊκού συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ σ’αυτή την δεκαετία. Το ρόστερ, που προπονούνταν τότε απ’τον Αντσελότι, κέρδισε συνολικά σε 11 παιχνίδια -συμπεριλαμβανομένου του τελικού, που κέρδισε στην παράταση-.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.