News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Σε αδιέξοδο η ανανέωση του Isco

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Του Juan Ignacio Garcia-Ochoa

Το μέλλον του malagueño, του οποίου η σύμβαση λήγει τον Ιούνιο του 2018, θα επιλυθεί το καλοκαίρι


Το μέλλον του Isco παραμένει στον αέρα. Ενώ απομένει ενάμισι ενός για να τελειώσει το συμβόλαιό του (30, Ιουνίου 2018), οι συνομιλίες μεταξύ του παίκτη και της Ρεάλ Μαδρίτης για την ανανέωση παραμένουν σε αδιέξοδο. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση ούτε απ’το λευκό club, ούτε απ’τον παίκτη, έτσι ώστε και οι δύο πλευρές έχουν κάνει ήδη την ιδέα ότι θα αντιμετωπίσουν το θέμα, όταν τελειώσει η σεζόν.

Απ’τη Μαδρίτη έχουν σαφές ότι η υπόθεση Isco θα’ναι ένα απ’τα πρώτα ζητήματα που θα πρέπει να ασχοληθούν το καλοκαίρι. Και δεν θα υπάρξει ενδιάμεσο. Ανανέωση ή πώληση. Γιατί αυτό που δεν μελετάται στο λευκό club είναι να φύγει ελεύθερος ο παίκτης τον Ιούνιο του 2018. Πρώτον, επειδή ο παίκτης κόστισε 30 εκατομμύρια €. Και, δεύτερον, επειδή υπάρχουν μερικοί μεγάλοι σύλλογοι που ενδιαφέρονται για τον Isco στους οποίους δεν θα άρεσε στη Μαδρίτη να πήγαινε. Ως εκ τούτου, η ιδέα είναι της επέκτασης του συμβολαίου ή της αναζήτησης μιας εξόδου.

Η θέση του Isco

Η επιθυμία του Isco είναι να συνεχίσει να συνδέεται με την Ρεάλ Μαδρίτης. Αν κι όχι με οποιοδήποτε τίμημα. Εγκατεστημένος στην πόλη και με τους συμπαίκτες του, είναι χαρούμενος σ’αυτήν που δηλώνει πάντα την «καλύτερη ομάδα στον κόσμο». Αλλά υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που θέλει ν’αναλύσει προσεκτικά. Πρώτον, να του’ρθει η πρόταση απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία συμπεριφέρεται με κάποια ψυχρότητα. Πιθανότατα επειδή είναι σε αναμονή για να δει πως θα πάει το 22 των λευκών αυτή τη σεζόν.

Ενώ ο σύλλογος αντιμετώπισε στις αρχές της σεζόν τις ανανεώσεις των Μπέιλ, Cristiano, Modric και Kroos -των οποίων τα συμβόλαια έληγαν μετά το δικό του-, με τον Isco δεν υπήρξε καμία κίνηση. Μάλιστα, δεν έχει υπάρξει ποτέ από τότε που ήρθε στην λευκή ομάδα, τον Ιούνιο του 2013. Ο μισθός του αυτήν την στιγμή είναι ένας απ’τους χαμηλότερους στο ρόστερ. Υπό αυτή την έννοια, απ’τον παίκτη έλειψε το να’χε κινηθεί η Μαδρίτη μαζί του, όπως το έκανε με τον Modric ή τον Kroos. Θεωρεί ότι Bale και Cristiano είναι εκτός συναγωνισμού στον τομέα αυτό.


Μια άλλη πτυχή που εκτιμά ο Isco, ανεξάρτητα απ’τα χρόνια και το μισθό, είναι η αθλητική. Ο Isco είναι χαρούμενος στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά θέλει να παίζει τακτικά. Στη Μαδρίτη το κάνει τακτικά, αν και είναι αλήθεια ότι δεν έχει το ρόλο πρωταγωνιστή που θα επιθυμούσε. «Αν δεν παίζω, το σφάλμα είναι δικό μου», είπε σε μια συνέντευξη στη MARCA τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αλλά θέλει επίσης να δει πώς θα κινηθεί η Μαδρίτη το καλοκαίρι, -αν θα υπάρξουν περισσότερες μεταγραφές στη θέση του- και τον ρόλο που θα μπορούσε να’χει σ’άλλες ομάδες. Δεν έχει κρύψει ποτέ ότι θέλει να παίζει τακτικά.

Η θέση του Ζιντάν

Αν ήταν στο χέρι του Ζιντάν, ο Isco θα ανανέωνε σήμερα. Αυτός τον έπεισε να υπογράψει στην Ρεάλ Μαδρίτης κι έχει δηλώσει πάντα ένας θαυμαστής του παιχνιδιού του. Τον θεωρεί έναν θεμελιώδη παίκτη για το ρόστερ λόγω της ποιότητάς του, του επαγγελματισμού -δεν τραυματίζεται σχεδόν ποτέ- και της δέσμευσής του. Κάθε φορά που τον χρειάζεται, ο Isco είναι εκεί.

Σε αντίθεση με τον James, με τον οποίο ανταγωνίζεται για μια θέση, ο malagueño δεν έχει στραβομουτσουνιάσει ποτέ, κι έχει επαναστατήσει ενάντια στην έλλειψη λεπτών με περισσότερη δουλειά. Ως εκ τούτου, ο παίκτης συνηθίζει να’ναι μία απ’τις πρώτες αλλαγές όταν είναι στον πάγκο κι εμφανίζεται περισσότερο ή λιγότερο τακτικά στην αρχική ενδεκάδα. Αυτή την σεζόν, έχει ξεκινήσει βασικός σε 14 απ’τα 22 παιχνίδια που έχει παίξει.


Με αυτό το πρόσφορο έδαφος, η ανανέωση ή η έξοδός του θα πρέπει να επιλυθεί αυτό το καλοκαίρι. Ο Ζιντάν το’χει σαφές ότι θέλει να τον έχει. Αλλά ο σύλλογος έχει αμφιβολίες. Κι ο Isco δεν τις έχει όλες μαζί του...

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.