News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η «μέθοδος Zidane»: δεν κοροϊδεύει κανέναν

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Έχει συνδεδεμένο όλο το ρόστερ στο αποφασιστικό στάδιο της σεζόν


Δεν είναι φυσιολογικό, αλλά ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει επιτύχει να τους έχει όλους στην πρίζα. Απ’το πρώτο μέχρι τον τελευταίο του παίκτη. Απ’τον πιο χρησιμοποιημένο, σ’αυτόν που εμφανίζεται μόλις και μετά βίας. Δεν έχει σημασία το τι παίζουν, το τι λέγεται για αυτούς, ο Γάλλος προσφεύγει σε καθέναν απ’αυτούς τους 24 παίκτες, τους οποίους υπολογίζει κι επιλύουν καταστάσεις κι ακόμη και κερδίζουν παιχνίδια, όπως έχει διαπιστώσει ο Quique Sánchez Flores.

Εναντίον της Εσπανιόλ χρησιμοποίησε τους ξεκούραστους και τους αποκαλούμενους αναπληρωματικούς και η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε άλλους τρεις βαθμούς. Μπορεί να φτάσετε να σκεφτείτε ότι ήταν ένα εύκολο ή απλό παιχνίδι, αλλά το γεγονός είναι ότι ήταν ένα ματς με μια Liga στο διακύβευμα. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Ή τουλάχιστον έτσι σκέφτεται ο Ζιντάν κι ως εκ τούτου αποφάσισε το βασικό εννέα να’ταν ο Morata ή να ξαναπάρει ο Pepe μια θέση στην εντεκάδα. Κάποιοι έλεγαν ότι ο Πορτογάλος δεν επρόκειτο να παίξει περισσότερο λόγω του ζητήματος της ανανέωσης, αλλά δεν είναι το στυλ του Zizou, ούτε πολύ λιγότερο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Pepe έχει επιστρέψει και θα’ναι σημαντικός μέχρι το τέλος της σεζόν. Του το πρότεινε ο Γάλλος και το αποδεικνύει.

Ο Morata εμφανίστηκε και πάλι και χωρίς πολυτέλειες ήταν και πάλι καθοριστικός με το γκολ του και τις κινήσεις του. Κάποιοι τον έβλεπαν άσχημα, αλλά η πίστη και η εμπιστοσύνη του Ζιντάν του χρησίμευσε για να σκοράρει και να’ναι σημαντικός και να φέρει την ομάδα του πιο κοντά στην κατάκτηση ενός νέου πρωταθλήματος. Την Παρασκευή είπε ότι ήθελε να μείνει ο φορ την επόμενη σεζόν. Είτε αλήθεια είτε όχι, αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι χρησίμευσε έτσι ώστε ν’αυξηθεί το κίνητρο του Morata. Μαγεία; Όχι, μέθοδος. Και δεν είναι τυχαίο.

Συνεχίζουμε. Ο κατάλογος δεν τελειώνει στο πρώην της Γιουβέντους. Ο Kovacic ήταν και πάλι βασικός, όπως και οι Nacho, Lucas ή Kiko Casilla, όλοι τους παίκτες χαμηλού προφίλ, αλλά σημαντικοί κι αποφασιστικοί ο καθένας με τον τρόπο του. Σε άλλες καταστάσεις ή στιγμές, οι εμφανίσεις τους θα’χαν μετρηθεί ως απλές παρουσίες χωρίς περαιτέρω, αλλά η μέθοδος του Ζιντάν έχει πετύχει όλοι τους και κάθε ένας απ’αυτούς, να εμφανίζονται και πιστεύουν ότι μπορούν να διαδραματίσουν έναν καθοριστικό ρόλο σε κάθε παιχνίδι που παίζουν. Παλεύουν για λίγα λεπτά κι απαντούν στον αγωνιστικό χώρο.

Εκτός από βαθμούς, έχει καταφέρει πολλοί απ’τους παίκτες του ν’ανεβάσουν την τιμή τους. Το καλύτερο παράδειγμα, ο Mariano. Απ’το να παίζει στην Σεγούντα Β, στο να’χει μέχρι και 20 προσφορές, σύμφωνα με το πρακτορείο εκπροσώπησής του.


Ο madridista προπονητής υπήρξε πιστός στο σενάριο του απ’την αρχή. Δεν είχε ενδιάμεσους τόνους με κανέναν, όσο αστέρι ή παίκτης της ομάδας κι αν ήταν. Σε κάθε έναν απ’τους παίκτες του, είπε το ρόλο που επρόκειτο να παίξουν στην ομάδα και δεν έχει ξεγελάσει κανέναν. Άλλο πράγμα είναι αν είναι ικανοποιημένοι ή όχι με το τι πρέπει να κάνουν, αλλά ήταν ειλικρινής με όλους. Η αλήθεια είναι πάντα η συντομότερη διαδρομή.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.