News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane; Ένας καλός άνθρωπος κι ένας μεγάλος προπονητής

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Του José Félix Díaz

Φυσικότητα και ειλικρίνεια, τα αξιώματά του στη ζωή


"Είναι ένας καλός άνθρωπος. Ήταν πάντα και τώρα, επιπλέον, είναι ένας μεγάλος προπονητής", λένε για τον Ζινεντίν Ζιντάν αυτοί που τον γνωρίζουν εδώ και μιάμιση δεκαετία και που τον γνώρισαν πρώτα ως παίκτη, μετά ως πρώην με ανησυχίες στο ποδόσφαιρο και τώρα ως προπονητή της πρώτης λευκής ομάδας.

«Δεν το πιστεύει, ούτε τώρα ούτε όταν ήταν παίκτης. Έχει κάποιες αξίες όπως την αφοσίωση και τη φιλία πάνω απ’οτιδήποτε άλλο και τις τηρεί αυστηρά», λένε όταν ερωτώνται πώς ήταν ο παίκτης Ζιντάν και πως είναι ο προπονητής Ζιντάν, έναν χρόνο μετά την άφιξη στον λευκό πάγκο και τρεις τίτλους στο ενεργητικό του. «Δεν έχει αλλάξει τίποτα», λένε.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ζιντάν παραμένει πιστός στους τρόπους του. Στην δουλειά όλο χαμόγελα και ιδιωτικά, ακόμη περισσότερο. Χαρούμενος στη Μαδρίτη απ’τη στιγμή που υπέγραψε συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2001, ο τρόπος του να κατανοεί τη ζωή και το ποδόσφαιρο τον έχουν οδηγήσει να’ναι πολύ ταυτισμένος με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την πρωτεύουσα της Ισπανίας, απ’την οποία δεν έχει φύγει απ’το καλοκαίρι που ήρθε για να παρουσιαστεί ως παίκτης της madridista ομάδας. Και είναι ότι αισθάνεται άνετα στην καθημερινή ζωή του, τόσο στο Valdebebas όσο και στον ελεύθερο χρόνο του.

Ο Florentino Pérez πήρε την υπογραφή του σε μια χαρτοπετσέτα τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου του 2000 κι από τότε ήθελε να τον έχει πάντα κοντά, στο πλευρό του. Παίκτης, σύμβουλος και προπονητής, αλλά πάντα κοντά. Αισθάνονταν ότι μόλις εγκατέλειπε ως παίκτης, θα το επαναλάμβανε προπονητής. Το γκολ της Γλασκώβης το βάζει κάθε εβδομάδα απ’τον πάγκο και το κάνει με τη φυσικότητα της πρώτης μέρας, η ίδια που τον οδήγησε να εγκαταλείψει ένα χρόνο του συμβολαίου του.

Στελέχη του club αμφέβαλλαν κατά τη διάρκεια της εποχής του στον πάγκο της Castilla, αλλά αυτή η αντίληψη άλλαξε εντελώς απ’τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της πρώτης ομάδας. Ήταν μια άλλη στη διαχείριση της ομάδας, αισθάνονταν άνετα και οι παίκτες τον έβλεπαν ως το μόνο ικανό να βγάλει την ομάδα απ’την κατάσταση που ζούσε εκείνη την στιγμή, με τον Μπενίτεθ να’χει μόλις απολυθεί.

Ειλικρίνεια. Αυτό ήταν το κλειδί στη διαχείριση της ομάδας. Δεν έχει υποσχεθεί τίποτα που δεν έχει εκπληρώσει. Ήταν ξεκάθαρος με τους παίκτες. Δεν υπήρξε ούτε δόλος ούτε ψεύτικες υποσχέσεις. Κι αυτό, η ομάδα το εκτιμά. Κάθε παίκτης γνωρίζει το ρόλο του κι αυτός που έχει υψώσει τη φωνή του έχει επιπληχτεί απ’την ομάδα, προς το κοινό συμφέρον.

Δεν έχει ξεγελάσει κανέναν απ’τη στιγμή που είναι προπονητής της πρώτης ομάδας κι αυτό ήδη εδώ κι ένα χρόνο και δύο ημέρες. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο Mariano, στον οποίο είπε να δεχτεί κάποια απ’τις προσφορές το καλοκαίρι και είναι ο πρώτος που σπάει τα μούτρα του για τον Γάλλο.


Τώρα η επόμενη πρόκλησή του είναι να διαχειριστεί όλα όσα λέγονται γύρω απ’την ομάδα. Δεν θέλει ευφορίες, αλλά είναι ήσυχος γιατί ξέρει ότι αυτοί που βρίσκονται στ’αποδυτήρια είναι οι πρώτοι που έχουν τα πόδια τους στο έδαφος, οι οποίοι είναι επαγγελματίες απ’όταν σηκώνονται μέχρι τη στιγμή που πάνε για ύπνο. Τυφλή εμπιστοσύνη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.