News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη πληρώνεται να χορέψει

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Του Jesús Sánchez

Η Μαδρίτη δεν σταματά να χαμογελά. Το 2016 άφησε ένα ακτινοβόλο πρόσωπο που δεν αλλάζει τον Ιανουάριο του 2017. Η γιορτή στο Μπερναμπέου συνεχίζεται, όπου πρώτα γιορτάστηκε η τέταρτη Ballon d'Or του Κριστιάνο Ρονάλντο και, στη συνέχεια, μια άλλη νίκη στην Laliga της ομάδας του Ζιντάν, απλησίαστη. Έφτασε το ρεκόρ της Barca (39 παιχνίδια αήττητη) σ’έναν αγώνα που ο Γάλλος προπονητής, όπως σχεδόν πάντα, άλλαξε το προσωπικό της πτήσης του για να συνεχίσει τη βόλτα του στα σύννεφα προς μια άλλη νίκη, την 24η στα τελευταία 28 παιχνίδια πρωταθλήματος. Εκπληκτικό στατιστικό.

Στο μόνιμο ειδύλλιο με το σκορ, η λευκή ομάδα έχει προσθέσει στην αρχή του έτους ένα αξιοσημείωτο συλλογικό παιχνίδι, μια καταπληκτική σωματική διάπλαση και μια εξαιρετική στάση και δέσμευση, κάτι που μερικές φορές της έλειπε σε αναμετρήσεις με μικρή προβολή που θύμισαν την χθεσινή. Η εξουσία της ήταν τρομερή. Κέρδιζε 4-0 μετά από μισή ώρα και κατέληξε να βάλει πέντε, η πιο άνετη φετινή νίκη της εντός έδρας, αμέσως μετά την παράσταση εναντίον της Σεβίλλης.

Η Γρανάδα απέτισε φόρο τιμής στη θέση της στην κατάταξη, προτελευταία. Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχασε μ’ένα γκολ στο Καμπ Νόου, αλλά το έκανε. Οι αμυντικές ελλείψεις της ήταν διαβόητες, της έλλειψε ένταση κι ενδιαφέρον, σαν να μην υπολόγιζε τους βαθμούς αυτού του αγώνα, και κατέληξε να συντριβεί, λογική συνέπεια της μέτριας απόδοσής της. Δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει αυτό που αποδέχτηκε ως αναπόφευκτο, αφέθηκε να παρασυρθεί απ’την θλιβερή μοίρα της και κατέληξε να κατακερματιστεί, μετατρεπόμενη σε κιμά ενάντια σ’έναν αδηφάγο, έντονο αντίπαλο, μια ομάδα που έχει περάσει απ’την πείνα στην λαιμαργία των νικών.

Στον Ζιντάν, τον πιο αναγνωρισμένο άνθρωπο στην παρουσίαση της ομάδας, βγαίνουν τα πάντα. Αυτή τη φορά άφησε τον James στον πάγκο κι εμφανίστηκε ο Isco. Ο malagueño μέσος ανταποκρίθηκε στην πρόκληση με δύο γκολ και καλό παιχνίδι. Ο Κολομβιανός είχε σκοράρει άλλα δύο στο Κύπελλο. Επανεμφανίστηκε επίσης ο Μπενζεμά και σκόραρε, όπως ο Cristiano, ο οποίος δεν είχε παίξει απ’τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Όλοι οι παίκτες του καταλήγουν ικανοποιημένοι. Τους βγαίνει το χαμόγελο του Zizou. Επέστρεψε για να παίξει ο Coentrao, το οποίο εξηγεί πώς ήταν το μεσημέρι στο γήπεδο όπου έχει διαταχθεί κατάσταση ευτυχίας.

Η Μαδρίτη δεν είχε κανένα πρόβλημα να υπογραμμίσει την αστρική απόσταση που την χωρίζει απ’τη Γρανάδα. Ανήκουν σε πολύ μακρινούς γαλαξίες. Σε ξεκάθαρη αντίθεση με τις δυσκολίες που είχε η λευκή ομάδα σε πολλά απ’τα εντός έδρας παιχνίδια της, εφαρμόστηκε απ’την αρχή για να αποφευχθούν επιπλοκές, χρησιμοποίησε και πάλι την πίεση ψηλά (κάτι που έχει προσθέσει στο ρεπερτόριό της αυτόν τον Ιανουάριο) και ωρίμασε στη Γρανάδα, μαλθακή όταν αμύνονταν, μέχρι να προκαλέσει την πτώση της nazarí ομάδας. Τα γκολ θα έπεφταν, διότι τίποτα δεν προσκαλούσε κάτι άλλο. Ένα κλέψιμο του Isco μπροστά κατέληξε στα δίχτυα του Ochoa από ενέργεια του malagueño. Στη συνέχεια σκόραρε ο Μπενζεμά, οφσάιντ, κι αργότερα ο Cristiano, ο οποίος τέλειωσε μια λαμπρή κίνηση, ακόμα μία, του Μαρσέλο.


Ο μπακ έκλεινε 10 χρόνια στη Μαδρίτη. Όταν ήρθε ήταν αδύνατο να αντικαταστήσει ένα μύθο που ονομάζεται Ρομπέρτο ​​Κάρλος, ένας παίκτης άλλης κοψιάς, παντοδύναμος, αλλά ο Βραζιλιάνος, ο οποίος μοιάζει να παίζει στην παραλία κι όχι στο γήπεδο, γίνεται αξέχαστος για τον madridismo, που θα τον θυμάται για πολλά χρόνια. Μια ντρίμπλα, ένα κοντρόλ ή μια ασίστ αξίζουν για ένα ματς. Αυτό είναι ανεκτίμητο. Όταν ο Isco σκόραρε το τέταρτο μετά από μια καλή κίνηση του Modric, με ανάκτηση της μπάλας στην επίθεση, όπως είναι συνηθισμένο πλέον σ’αυτή τη Μαδρίτη του 2017, το ματς τέλειωσε.

Το δεύτερο μέρος παίχτηκε γιατί το ανάγκαζε ο κανονισμός. Φαίνονταν μια καλή μέρα για ν’αυξήσει ο Cristiano τον λογαριασμό των γκολ του, αλλά ο Πορτογάλος δεν ήταν πάρα πολύ αιχμηρός, που σε άλλη εποχή της καριέρας του θα’χε τελειώσει τον αγώνα με τέσσερα γκολ. Το έκανε δύο εποχές πριν (έβαλε πέντε), αλλά η λειτουργία diesel του δεν είναι για γλέντια. Ο Ζιντάν είχε προγραμματίσει να ξεκουράσει τον Modric, αλλά τραυματίστηκε ο Isco κι άλλαξε το σχέδιό του. Ήταν ο Casemiro, κολοσσιαίος, για να προσφέρει τα πάντα.


Τα καλύτερα ματς της Μαδρίτης έρχονται ακριβώς όταν ο Βραζιλιάνος μέσος έχει ανακτήσει το καλύτερο επίπεδό του μετά από δυόμιση μήνες τραυματίας. Ο Casemiro σκόραρε στην ένατη ασίστ του James, που περπατάει περισσότερο συνδεδεμένος, σε καλύτερη φόρμα. Η Γρανάδα άντεξε καλύτερα την νεροποντή μετά την καταιγίδα του πρώτου μέρους. Προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές. Σ’αυτό την οδήγησε η ατίθαση Μαδρίτη.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.