News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η άποψη του Συνταγματάρχη για το Real Sevilla 3-0

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Τη μέρα που ο Ζιντάν έκλεινε ένα χρόνο απ’την παρουσίασή του ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, οι παίκτες του αποφάσισαν να του κάνουν ένα δώρο, με μια παράσταση, μοναδική για φέτος στο Μπερναμπέου και μαζί με του Καλντερόν, η καλύτερη της χρονιάς, και μόλις η πέμπτη ανέπαφη εστία σε 27 επίσημα ματς, απέναντι στην Σεβίλλη των Σαμπαόλι και Λίγιο, λάτρεις της φιλοσοφίας Κρόιφ και του ποδοσφαίρου θέσης. Και σα να μην έφταναν αυτά, η Ρεάλ προέρχονταν από μίνι προετοιμασία και 40λέπτα τρεξίματα, και η Σεβίλλη έρχονταν σύμφωνα με τον ρεπορτάζ, με δίψα για εκδίκηση μετά το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Κι όλα αυτά, όχι τυχαία, με τον Ρονάλντο και τον Μπενζεμά έξω. Ο Σαμπαόλι είχε πει τις παραμονές ότι η ομάδα του θα έψαχνε την κατοχή, αλλά δεν υπολόγιζε ότι ο Ρονάλντο δεν θα’παιζε, κι ότι η Ρεάλ θα κατέβαζε μια 11άδα με μπαλαδόρους, μ’αποτέλεσμα να μαγέψει στο πρώτο μέρος, και μόνο όταν βγήκε η κόπωση απ’τη μίνι προετοιμασία στο δεύτερο, υποχώρησαν κάπως και τα ποσοστά για να κλείσουν με 52-48 υπέρ της Σεβίλλης.


Καταιγιστικό πρώτο μέρος για την ομάδα του Ζιντάν. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η Μαδρίτη έκανε το 1-0 στην πρώτη στιγμή της, όταν στο 11’, ο Κάζε πίεσε ψηλά, ο N'Zonzi έχασε, η μπάλα έφτασε στον Χάμες στο ημικυκλικό κι ο Κολομβιανός, χωρίς να το σκεφτεί πολύ, όπλισε κι εξαπέλυσε ένα άπιαστο δολοφονικό πλασέ μπανάνα στη δεξιά γωνία του Ρίκο. Η Ρεάλ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, και στο 15’ ο Μόντριτς έδωσε δεξιά στον αμαρκάριστο Καρβαχάλ, ο canterano γύρισε με σέντρα μέσα στην περιοχή για τον Κροάτη, ο οποίος πέταξε πιάνοντας το εκπληκτικό γυριστό, για μια γκολάρα που χάθηκε μόλις για λίγα εκατοστά.

Μετά από’κει, μια μικρή ύφεση, για να φτάσουμε στο 28’, όταν ο Καρβαχάλ έκανε την ντρίμπλα στην άμυνα πατώντας τη μπάλα αρχοντικά, ξεμαρκαρίστηκε ωραία κι έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Μόντριτς, ο Κροάτης μάγος με τη μία το τακουνάκι βγάζοντας τον Χάμες μόνο, ο cafetero σέντραρε από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, κι ο Μαρσέλο έπιασε το δυνατό σουτ στην κίνηση με τον Ρίκο να διώχνει σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Κρος με το γνωστό πόδι διαβήτη, συστημένο στη μικρή περιοχή, εκεί όπου ο ξεχασμένος Βαράν έκανε το 2-0. Η madridista ομάδα συνέχισε την υψηλή πτήση, και στο 30’, Κρος και Μοράτα πίεσαν και κέρδισαν έξω απ’την περιοχή, ο Γερμανός πάσαρε μέσα σ’αυτήν για τον Μαδριλένο, ο οποίος αν κι αρχικά γλίστρησε, συγκράτησε τη μπάλα, έκανε τις απανωτές προσποιήσεις, αλλά το κακό πλασέ του κατέληξε πάνω στον Ρίκο, σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία.

Μετά απ’όλα αυτά, η Σεβίλλη αποφάσισε να δηλώσει την παρουσία της. Στο 34’, έγινε το λάθος για την Ρεάλ στο χώρο του κέντρου απ'τον Χάμες, η λευκή ομάδα πιάστηκε τελείως ανοργάνωτη στη μεσαία γραμμή, ο Κορέα έβαλε πλάτη τον Νάτσο, πλάσαρε, αλλά με τον canterano κολλημένο στην πλάτη του, η προσπάθεια δεν ήταν η ιδανική, ο Κασίγια έβγαλε όπως όπως και στο ριμπάουντ, ο Ιμπόρα, προ κενής εστίας, μην έχοντας ισορροπία πέταξε τη μπάλα έξω. Η Σεβίλλη συνέχισε να ψάχνει, και στο 40’, ο Νασρί έκανε την βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, σπάζοντας το τεχνητό οφσάιντ και βγάζοντας τετ α τετ τον Βιτόλο από αριστερά, ο οποίος επέλεξε να πλασάρει στην κλειστή γωνία, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Κίκο, σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία. Κι αφού η Σεβίλλη δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα την έβαζε στον αγώνα, στο 43’ ο Ασένσιο βρέθηκε μόνος με τη μπάλα έξω απ’τα δεξιά της περιοχής, γέμισε μέσα σ’αυτήν, ο Μόντριτς έπεσε μόνος του, κι ο Ματέο Λαόθ είπε να κάνει κι αυτός το δώρο του στον Ζιντάν για την επέτειό του, ανακαλύπτοντας πέναλτι, με τον Χάμες να κάνει το 3-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ μπήκε με την ίδια φούρια. Στο 48’, ο Κρος κέρδισε τη μπάλα μπροστά απ’την άμυνα του, την έβγαλε άμεσα διαγώνια αριστερά για τον Μαρσέλο, ο Βραζιλιάνος έφυγε στην αντεπίθεση μ’όλο το γήπεδο ανοιχτό, έφτασε στην αντίπαλη περιοχή, σέντραρε, βρήκε στην άλλη πλευρά τον αμαρκάριστο Μοράτα, κι ο Μαδριλένος έκανε τσαφ σε μια απαράδεκτη ενέργεια. Δυο λεπτά μετά, η Ρεάλ προσπάθησε και πάλι, με τον Ασένσιο να γυρίζει από αριστερά στον Μαρσέλο, κι ο Βραζιλιάνος να κάνει άμεσα το φαλτσαριστό με τη μπάλα να περνάει μόλις πάνω απ’το παραθυράκι.

Από’κει και πέρα, για την Ρεάλ μίλησε η κόπωση της μίνι προετοιμασίας που εφάρμοσε ο Ζιντάν μέσα στις γιορτές, με πολύ τρέξιμο, και για την Σεβίλλη η απογοήτευση. Κατά συνέπεια, ο ρυθμός έπεσε και μαζί του και το θέαμα. Φτάσαμε έτσι στο 75’, όταν μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Εσκουδέρο, ο οποίος έκανε το σουτ απ’την γωνία της περιοχής, με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω. Για να κλείσουν οι καλές στιγμές, όταν στο 84’, ο Ντανίλο, που είχε περάσει στην θέση του Χάμες, κι έπαιζε ως δεξί εξτρέμ, δέχτηκε τη μακρινή πάσα του Καζεμίρο, μπήκε από δεξιά στην περιοχή κάνοντας το δυνατό σουτ, με τον Ρίκο να’ναι στην γωνία του και να μπλοκάρει.

Ο Μοράτα τα έκανε όλα σωστά, εκτός απ’τα τελειώματα. Έτρεξε, πίεσε, μάρκαρε, κέρδισε μπάλες, δημιούργησε, συνδυάστηκε ωραία, αλλά έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Τα τελειώματα είναι η αδυναμία του, και σ’αυτό δεν πρόκειται να τον βοηθήσει το ότι ξεκινάει τα παιχνίδια συχνά απ’τον πάγκο, κάτι που του στερεί ρυθμό και τον γεμίζει με πίεση ν’αποδείξει.

Μεγάλο ματς απ’τους Χάμες, Μόντριτς, Κρος. Ο Κολομβιανός, κρεμασμένος στο γκρεμό από μια κλωστή, άρχισε την δύσκολη ανάβαση. Να δούμε αν θ’αντέξει το βάρος του. Ο Κροάτης με πολύ συμμετοχή στην επίθεση, γύρω απ’την αντίπαλη περιοχή, ο Γερμανός με ωραία ανοίγματα της μπάλας από πίσω. Πολύ καλό παιχνίδι κι απ’τον Κάζε, καμία σχέση με τις εμφανίσεις του πριν τις διακοπές, μετά τον τραυματισμό. Έκοψε πολλές μπάλες, είχε κάποια σωστά ανοίγματα, και βοήθησε στο πρώτο γκολ. Δείχνει να βρίσκει ρυθμό. Θετικό παιχνίδι κι απ’τον Ασένσιο, ο οποίος έτρεξε πολύ, δεν κρύφτηκε, πήρε μπάλα και συμμετείχε στην δημιουργία.

Μεγάλο ματς απ’τους Καρβαχάλ, Μαρσέλο. Ιδιαίτερα στον επιθετικό τομέα, με πολλές προωθήσεις και σημαντικές ενέργειες και βοήθειες. Ο Βαράν απροσπέλαστος, ενώ σκόραρε κιόλας, ο Νάτσο είχε κάποια λάθη, αλλά γενικά ήταν θετικός. Βράχος ο Κασίγια με δύο μεγάλες επεμβάσεις στις δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες της Σεβίλλης.

Ο Ίσκο προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να φανεί. Ο Ντανίλο, στο λίγο που έπαιξε είχε τη στιγμή του, κι ο Μαριάνο, στο ακόμα λιγότερο, προσπάθησε να τη δημιουργήσει με τη γνωστή λύσσα του.


Μετά από τέτοια εμφάνιση, υπό τέτοιες συνθήκες, και κόντρα σε τέτοιον αντίπαλο, θ’αρχίσουν διθυραμβικά σχόλια και κριτικές. Και θα’ναι αυτά που θ’αποτελέσουν το μεγάλο αντίπαλο, ενέχοντας τον κίνδυνο εφησυχασμού, για μια ομάδα που έχει δείξει συχνά, ότι τα μυαλά της δεν θέλουν πολύ να πάρουν αέρα. Ο ΖΖ οφείλει ν’αναλάβει την κατάσταση, με την Σεβίλλη πλέον, πιθανότατα να παρατά τον επαναληπτικό και να ετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη, σ’ένα ματς φωτιά.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.