News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το πρωτοφανές στη Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Της Patricia Terroba

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που οι λευκοί έχουν περισσότερους τίτλους απ’ότι ήττες σε ένα χρόνο


Το 2016 θα μείνει για πάντα στη madridista μνήμη. Κι αυτό γιατί οι αριθμοί της λευκής ομάδας φέτος έγραψαν ιστορία. Στο βαθμό που οι λευκοί έχουν κάνει μόνο δύο ήττες στο 2016. Πρωτοφανές.

Όχι μόνο στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά σε οποιαδήποτε απ’τις μεγάλες της Ισπανίας ή των μεγάλων πρωταθλημάτων, όπου ποτέ μια ομάδα δεν έχει χάσει τόσους λίγους αγώνες. Ένα ρεκόρ που έχει κάνει η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Το ίδιο που της έχει δώσει τρεις τίτλους απ’την 1η Ιανουαρίου.

Ένας περισσότερο από θετικός απολογισμός. Περισσότεροι τίτλοι από ήττες. Τρία τρόπαια, μόνο δύο ήττες. Κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στην ιστορία του λευκού συλλόγου. Η πρώτη ήττα ήρθε στο πρωτάθλημα, εναντίον ενός απ’τους κύριους αντιπάλους της: Ατλέτικο Μαδρίτης. Στις 27 Φεβρουαρίου, η ομάδα του Zizou έχασε εντός έδρας απ’τους rojiblancos με 0-1 στο πρώτο ντέρμπι του Ζιντάν στο τιμόνι. Το πρώτο απ’τα τρία που έχει παίξει. Τα άλλα δύο, με νίκη για τους λευκούς. Αυτή της φετινής σεζόν στο πρωτάθλημα (0-3), κι αυτή του τελικού του Champions League, ο πρώτος τίτλος που πήρε φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν στις 28 Μαΐου στο Μιλάνο, όταν ο Zidane κέρδισε το ενδέκατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο και το έκανε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Στην ευρωπαϊκή διοργάνωση ήρθε και η δεύτερη και τελευταία ήττα των λευκών το 2016. Τότε, στις 5 Απριλίου, η Μαδρίτη έχασε στα προημιτελικά εναντίον της Βόλφσμπουργκ στη Γερμανία με 2-0. Μια ήττα, απ’την άλλη πλευρά, που ανέτρεψε στον επαναληπτικό του Μπερναμπέου, κερδίζοντας 3-0.

Και έλειπαν μόνο τίτλοι

Εδώ και περισσότερο από οκτώ μήνες οι λευκοί δεν γνωρίζουν την ήττα. Μόνο ισοπαλίες και νίκες. Επιτυχίες που τους οδήγησαν να προσθέσουν δύο ακόμα τίτλους στις βιτρίνες τους. Η πρώτη μετά το Champions League, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Ήταν στις 9 Αυγούστου, όταν ο Ζιντάν σήκωσε το δεύτερο τρόπαιο του. Αυτή τη φορά, στο Τρόντχαϊμ μετά από νίκη επί της Σεβίλλης με 3-2.

Κι ο τρίτος και τελευταίος τίτλος του 2016, πριν από λίγες ημέρες στην Ιαπωνία. Οι λευκοί ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές κόσμου ενάντια στην Kashima. Τρεις τίτλοι και δύο ήττες στο 2016. Αριθμοί στο εύρος πολύ λίγων. Μεταξύ αυτών, η Μαδρίτη του Ζιντάν.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.