News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο James έμεινε και πάλι έξω απ’την foto

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Του Ruben Jiménez

Δεν είναι στις μεγάλες μέρες της Μαδρίτης του Ζιντάν


Η Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κι ο James πέρασε 120 λεπτά καθισμένος στον πάγκο. Όπως πήρε ισοπαλία στο Καμπ Νόου, χωρίς τον James, όπως και την περασμένη σεζόν κέρδισε εκεί χωρίς αυτόν. Κι όπως στη νίκη του Καλντερόν, απ’όπου έφυγε μ’ένα 0-3. Δεν ήταν ούτε στο ενδέκατο του Μιλάνου και μόλις που είχε απλή συμμετοχή-αναφορά στην πρόκριση γι’αυτόν τον τελικό, ενάντια στην City. Στη μεγάλη μέρα της ανατροπής επί της Βόλφσμπουργκ στο Μπερναμπέου πέρασε 90 λεπτά στον πάγκο.

Όχι, σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι ο James δεν εμφανίζεται στις μεγάλες φωτογραφίες της ευφορίας της Ρεάλ Μαδρίτης του Ζιντάν. Ο Κολομβιανός έχει μείνει υποβιβασμένος σ’ένα δευτερεύοντα ρόλο στο ρόστερ, κρυμμένος στα μεγάλα παιχνίδια, απόντας στις σημαδεμένες μέρες με κόκκινο.

Ο Κολομβιανός εξερράγη μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων: «Δεν μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω. Έχω προσφορές κι έχω επτά μέρες για να σκεφτώ. Είμαι χαρούμενος στη Μαδρίτη, αλλά θέλω να παίζω περισσότερο». Δηλώσεις που έπιασαν στα πράσα τον σύλλογο, πολύ αναστατωμένος με τη στάση του James εν μέσω πλήρης γιορτής για έναν τίτλο. Ένα πρόβλημα που απειλεί να εκραγεί μέσα στο διάλειμμα των Χριστουγέννων.

Από τότε που ο Ζινεντίν Ζιντάν ανέλαβε τον πάγκο της πρώτης ομάδας, σχεδόν πριν από ένα χρόνο, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει παίξει 53 επίσημους αγώνες. Ο James έχει συμμετάσχει σε 37, βασικός μόλις σε 21, ολόκληρους μόλις δέκα απ’αυτούς. Μερικά πολύ φτωχά στατιστικά για έναν παίκτη της κλάσης του Κολομβιανού, ο οποίος θάμπωσε στην πρώτη του σεζόν, με τον Αντσελότι, κι έχει χάσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μ’ένα ανησυχητικό τρόπο.

Ο επιτελικός μέσος έχει μείνει έντεκα παιχνίδια στον πάγκο χωρίς να παίξει ούτε ένα λεπτό. Κι ανάμεσά τους βρίσκονται παιχνίδια κλειδιά όπως αυτός ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, τα δύο του Καμπ Νόου, αυτό του τελικού του Champions League στο Μιλάνο, η ανατροπή εναντίον της Βόλφσμπουργκ, το πρώτο σκέλος των ημιτελικών του Champions League εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι ή, πιο πρόσφατα, ένα παιχνίδι κλειδί για την σεζόν, όπως ο αγώνας κατά της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Για τον Ζιντάν, ο James δεν είναι βασικός. Και μερικές φορές δεν είναι ούτε η τρίτη (ή η τέταρτη) αλλαγή του. Στη Γιοκοχάμα μπήκαν οι Isco, Nacho, Kovacic και Morata. Στη Βαρκελώνη, οι Casemiro, Asensio και Mariano βγήκαν στο γήπεδο πριν απ’αυτόν. Έχει σκοράρει επτά γκολ και μοίρασε δώδεκα ασίστ κι έχει παίξει, από τότε που είναι προπονητής του ο Zizou, 1999 λεπτά απ’τα 4860 που έχει παίξει η Ρεάλ Μαδρίτης. Ένα 41% του συνόλου. Αριθμοί αναπληρωματικού.


Το χειρότερο για τον James είναι ότι δεν πρόκειται για ένα άσχημο σερί ή για μερικά παιχνίδια στη σειρά, χωρίς την εμπιστοσύνη του προπονητή. Είναι μια πλήρης πραγματικότητα που αντικατοπτρίζεται στα στατιστικά και στις εικόνες. Ο James μένει έξω απ’την φωτογραφία.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.