News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Casemiro στου Kovacic: αλλαγή φρουράς

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Του Santiago Siguero

Ο Βραζιλιάνος παίρνει την σκυτάλη απ’τον Κροάτη στο μηχανοστάσιο της Μαδρίτης


Αλλαγή φρουράς στη μεσαία γραμμή για την Ρεάλ Μαδρίτης. Αποσύρεται για να ξεκουραστεί ο Mateo Kovacic, υπερεκμεταλλευμένος στα τελευταία παιχνίδια απ’τον Ζινεντίν Ζιντάν, και μπαίνει στη σκηνή ο Carlos Henrique Casemiro. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ επιστρέφει στην ενδεκάδα εναντίον της ομάδας με την οποία καθιερώθηκε το 2014.

Εκείνο το βράδυ πριν από δύο χρόνια στο Signal Iduna Park σηματοδότησε την καριέρα του Case, του οποίου η καριέρα αυτή τη σεζόν στράβωσε από έναν σημαντικό τραυματισμό. Ένα κάταγμα περόνης στην επίσκεψη της Μαδρίτης στο Cornella-El Prat κράτησε τον μέσο μακριά απ’τα γήπεδα δυόμισι μήνες.

Το αποψινό θα’ναι το δεύτερο παιχνίδι του μετά το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη ενάντια στην Εσπανιόλ. Πιστός στη συνήθειά του, ο Ζιντάν αποφάσισε να μην τον βάλει βασικό στην επίσκεψη του περασμένου Σαββάτου στο Καμπ Νόου, παρά το γεγονός ότι είναι μια έδρα, κι ένας αντίπαλος, εναντίον του οποίου οι όροι του Βραζιλιάνου φαίνονταν πολύ απαραίτητοι. Αλλά ο Zizou, όπως έκανε με τον Ramos στο ντέρμπι -ο αρχηγός δεν έπαιξε στο Καλντερόν, παρά το ότι είχε ήδη μια βδομάδα που προπονούνταν με την ομάδα- δεν θέλησε να ρισκάρει με τον διεθνή Βραζιλιάνο. Παρά το ότι είχε επανεμφανιστεί, παίζοντας επιπλέον 90 λεπτά, στον αγώνα Κυπέλλου εναντίον της Cultural, ο Ζιντάν εκτίμησε ότι ακόμα στερούνταν του απαραίτητου ρυθμού για την δοκιμασία του Camp Nou. Ο παίκτης ήταν για μισή ώρα. Στο τέλος, έπαιξε 24 λεπτά στην ισοπαλία των λευκών με τη Barça.

Φυσικά ο Ζιντάν είχε έναν άσο στο μανίκι του: τον Mateo Kovacic. Ο νεαρός Κροάτης μέσος επιλέχθηκε απ’τον τεχνικό για να καλύψει την απουσία του Casemiro όλο το διάστημά της, και η αλήθεια είναι ότι έχει ανταποκριθεί αξιοσημείωτα. Απ’την απουσία του 14, ο Kovacic ξεκίνησε σε έντεκα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης, και είχε λεπτά σε άλλα τρία. Το ντουέτο του με τον Luka Modric στη μεσαία γραμμή έχει κρατήσει μια ομάδα που, ελλείψει της σημερινής δοκιμασίας, έχει ξεπεράσει με επιτυχία το πρώτο Everest της σεζόν, το οποίο περιελάμβανε τις επισκέψεις σε Καλντερόν και Camp Nou για το πρωτάθλημα.

Ένας ειδικός

Η αλήθεια είναι ότι ο Ζιντάν είναι περισσότερο από ικανοποιημένος με τη δουλειά του Κροάτη ποδοσφαιριστή, στον οποίο στο Καμπ Νόου ανέθεσε το καθήκον να αμυνθεί πάνω στον Μέσι. Ήταν η τελευταία του υπηρεσία στο σκοπό πριν πάρει ένα άξιο ρεπό. Ο Αργεντινός αστέρας πέρασε σχεδόν απαρατήρητος στον αγώνα στο Camp Nou. Μια αφανής δουλειά, του ειδικού, στην οποία Mateo ήταν σε θέση να προσαρμοστεί στην εντέλεια. Τώρα είναι σειρά του Casemiro, ενός άλλου ειδικού σε καθήκοντα δράσης, να ξεκουράσει τον συμπαίκτη του.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.