News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Απ’το «aguanís» του Raúl στην ruleta του Zidane

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Του José Félix Díaz

Η Ιαπωνία αποτελεί μέρος της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης


«Η Ιαπωνία αποτελεί μέρος της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης». Το είπε ο Ζινεντίν Ζιντάν, μέρες πριν και πολλοί σκέφτηκαν ότι η δήλωση του Γάλλου ήταν διπλωματική, προκειμένου να φανεί καλά σε ό, τι έρχονταν τις επόμενες ημέρες. Καθόλου. Κάθε παρουσία της λευκής ομάδας στο ιαπωνικό έδαφος έχει αφήσει το σημάδι της, απ’το «aguanís» του Ραούλ στην ρουλέτα του ίδιου του Ζιντάν, περνώντας από δύο κατακτημένους τίτλους.

Αυτό που είπε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έχει τη βάση του και μιλά για τους δύο κατεκτημένους τίτλους επί ασιατικού εδάφους, τόσο στο Τόκιο όσο και στη Γιοκοχάμα, πόλη που θα’ναι ο επιλεγμένος τόπος για το λευκό club για να πάρει αυτό που θα’ναι το δεύτερό του Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων μετά απ’αυτό που κατέκτησε το 2014 στο Μαρακές και στο οποίο θα πρέπει να προστεθούν τα τρία Διηπειρωτικά που κέρδισε το 1960, το 1998 και το 2002.

Επιπλέον, υπάρχουν φυσικά εκείνα τα καλοκαίρια στα οποία το λευκό club έχει περάσει από ιαπωνικά εδάφη για να επεκτείνει τα όρια, επιδεικνυόμενο στον ανατολικό κόσμο και θέτοντας τα θεμέλια του madridismo σ’αυτά τα εδάφη.

Το 1998 έπαιξε τον πρώτο επίσημο αγώνα του και η Εθνική του Τόκιο παρακολούθησε την διεθνή καθιέρωση του Ραούλ με το περίφημο «aguanís» του, στο οποίο άφησε σταματημένη ολόκληρη την άμυνα της Βάσκο ντε Γκάμα. Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το Διηπειρωτικό στο σπίτι.

Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η ήττα απ’τη Μπόκα Τζούνιορς με τον Ρικέλμε και τον Παλέρμο ως αστέρες. Το 2002 η επίσκεψη επαναλήφθηκε και η νίκη ενάντια στην Olimpia Asuncion, με τον Ζιντάν πλέον στο ρόστερ.

Το 2003 η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε το πρώτο φιλικό παιχνίδι της, συγκεκριμένα στο Efhusi Tokyo κερδίζοντας με 3-0. Ο αγώνας ήταν μέρος της περιοδείας, συμπεριλαμβανομένης της συγκέντρωσης, που έκανε η madridista οντότητας στην Ασία για 27 ημέρες.

Επανέλαβε την παρουσία την επόμενη χρονιά, παίζοντας εναντίον της Ichihara Chiba και της Τόκιο Verdy. Εύκολη νίκη ενάντια στην πρώτη και παράσταση του νυν προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης στην δεύτερη, συμπεριλαμβανομένης της ρουλέτας για να επιτευχθεί το γκολ, του παιχνιδιού και πολλών καλοκαιριών.

Το 2005 συνέβη η πρώτη ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από μια ιαπωνική ομάδα, συγκεκριμένα απ’την Tokyo Verdy, η οποία νίκησε τη λευκή ομάδα, η οποία έφτασε στην Ιαπωνία αφότου δούλεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κίνα και χωρίς καμία προπόνηση στο Τόκιο. Μέρες αργότερα αντιμετώπισε την Jubilo Iwata, την οποία κέρδισε με 3-1.

Τώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει στην Ιαπωνία και το κάνει με την ιδέα της επανάληψης του τίτλου στο Internacional της Yokohama, ένα ιστορικό στάδιο όπου παίχτηκε ο τελικός ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κι όπου το λευκό club σήκωσε το Διηπειρωτικό του 2002 ενάντια στην Olimpia.

Εδώ μερικά στιγμιότυπα.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.