News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Χωρίς τον Gareth Bale χάνει πλάτος, εναέριο παιχνίδι και ταχύτητα

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Του Enrique Ortego

James, Asensio, Lucas ή δεύτερος φορ, οι τακτικές παραλλαγές



Ένα πραγματικό πρόβλημα. Με περίπλοκη λύση αντικατάστασης. Η εμπειρία δείχνει ότι σε αυτήν την Ρεάλ Μαδρίτης τα απρόβλεπτα υπό τη μορφή τραυματισμών επιλύονται καθοδόν μ’ένα εκπληκτικό τρόπο, όπως έχει αποδειχθεί με τους Marcelo, Casemiro, Modric, Kroos, Sergio Ramos, Μπενζεμά ... Αλλά σ’αυτή την περίπτωση του Bale, οι αμφιβολίες αυξάνονται. Στο ρόστερ δεν υπάρχει κανένας παίκτης του οποίου οι συνθήκες να μοιάζουν μ’αυτές του Ουαλού.

Ούτε κατά διάνοια. Ο Bale είναι ο Bale. Η Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς αυτόν, θα χάσει πλάτος, ανεξάρτητα απ’την πλευρά που καταλαμβάνει. Ταχύτητα. Ικανότητα επιτάχυνσης στις μεταβάσεις άμυνας-επίθεσης. Υπερχείλιση, τελείωμα κι εναέριο παιχνίδι δύο φορές. Στις δύο περιοχές. Ενώ έχει σκοράρει 17 γκολ με το κεφάλι σ’όλες τις διοργανώσεις στις τρεις σεζόν και στην τέταρτη που διανύει στη Μαδρίτη, είναι από μόνος του ένας άνθρωπος κλειδί στις στημένες φάσεις της άμυνας.



Στο μόνο αγώνα πρωταθλήματος που δεν έχει παίξει ο Bale αυτή τη σεζόν, εναντίον της Εσπανιόλ -ούτε ο Cristiano έπαιξε- ο Ζιντάν τοποθέτησε στις πλευρές τον Lucas Vázquez (δεξιά) και τον Asensio (αριστερά). Αυτοί είναι οι πιο φυσικοί αντικαταστάτες του. Ένας δεξιοπόδαρος κι ένας αριστεροπόδαρος, αν και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ότι ο James θα’χε επίσης τη θέση του.

Υπέρ του Κολομβιανού, ακόμα και γι'αυτόν τον άμεσο αγώνα κατά της Sporting, μπορεί να υπολογίζεται ότι σωματικά πρέπει να’ναι ξεκούραστος. Τουλάχιστον περισσότερο απ’τους συμπαίκτες που ανταγωνίζεται. Μετά από 180 λεπτά ως βασικός με την Κολομβία ενάντια σε Αργεντινή και Χιλή έχει παίξει μόνο επτά λεπτά (ενάντια στην Ατλέτικο).

Μια άλλη πτυχή που λαμβάνεται υπόψη είναι ότι ο James μπορεί να παίξει εναλλακτικά είτε στα δεξιά είτε στ’αριστερά και μπορεί να συνδεθεί με μια ομάδα τοποθετημένη με το συνηθισμένο 4-3-3 του Zidane και το 4-2-3-1/4-4-2 στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Με τον Μπενζεμά έτοιμο κι εν αναμονή του Morata, ο τραυματισμός του Ουαλού μπορεί να επηρεάσει τη θέση του Cristiano. Δύο παραλλαγές: ή να επιστρέψει στο ξεπέταγμα, ως σημείο εκκίνησης, από μια μπάντα -στην πορεία θα καταλάβει τη θέση του φορ- ή ο τεχνικός θα καταφύγει σε δύο φορ (Μπενζεμά- Cristiano) σ’ένα κλασικό 4-4-2. Δείχνουν αυτήν την επιλογή για το Camp Nou.


Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.