Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ο μαραθώνιος του Kroos

Του Santiago Siguero

Απ’τον τραυματισμό του Casemiro, και μπροστά στη μετέπειτα απουσία του Modric, έχει παίξει παντού

Ο Γερμανός έχει δέκα συνεχόμενα παιχνίδια που παίζει 90 λεπτά



Ο Toni Kroos δεν σταματά. Είναι ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης που συγκεντρώνει τα περισσότερα λεπτά, κι αύριο θα’χει, εκτός μεγάλης έκπληξης, 90 περισσότερα. Μια υπερφόρτωση χιλιομέτρων που δεν φαίνεται να ανησυχεί τον ίδιο τον παίκτη ούτε και τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος υπερασπίστηκε την υψηλή έκθεση του Γερμανού σε μια πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. «Ο Toni μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι, να ξεκουραστεί μία μέρα και να’ναι έτοιμος για να παίξει ξανά την επόμενη μέρα», είπε, όταν ρωτήθηκε αν σχεδιάζει να ξεκουράσει τον πρώην της Μπάγερν.

Σίγουρα, αυτή ήταν η ιδέα του Γάλλου προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά οι τραυματισμοί των Casemiro και Modric άλλαξαν τα σχέδιά του. Οι απουσίες των δύο απ’τους τρεις βασικούς στο κέντρο του λευκού συνόλου έχουν οδηγήσει τον τρίτο, τον Kroos, να’χει παίξει τα πάντα.

Δέκα παιχνίδια στη σειρά

Απ’τις 21 Σεπτεμβρίου, τρεις μέρες μετά τον τραυματισμό του, κυριολεκτικά, Βραζιλιάνου σωματοφύλακά του. Ο Toni έχει παίξει 90 λεπτά σε δέκα συνεχόμενα παιχνίδια: τρία στο Champions League (Μπορούσια και τα δύο της Legia), έξι στη Laliga (Βιγιαρεάλ, Λας Πάλμας, Eibar, Μπέτις, Athletic κι Αλαβές), κι ακόμη κι ένα στο Copa del Rey, το πρώτο σκέλος ενάντια στην Cultural Leonesa. Ένα παιχνίδι που, παρά την τεράστια υπεροχή των λευκών και τα πολλά rotations που εισήγαγε ο Ζιντάν στην αρχική ενδεκάδα, ο Γερμανός έπαιξε επίσης ολόκληρο.

Κατανομή των λεπτών στη Μαδρίτη 16-17

Kroos 1.301

Varane 1.155

Carvajal 1.134

Bale 1.073

Cristiano Ronaldo 948

Marcelo 885

Sergio Ramos 840

Kiko Casilla 840

Benzema 828

Kovacic 820

Morata 742

Pepe 654

Marco Asensio 643

Keylor Navas 630

Danilo 598

Modric 546

Lucas Vázquez 529

Isco 501

Nacho 471

James 469

Casemiro 409

Coentrao 109

Mariano 45

Ο Toni Kroos είναι, με διαφορά, ο παίκτης που έχει τα περισσότερα λεπτά στο λευκό ρόστερ σ’αυτή την σεζόν 2016-17. Ο παίκτης απ’το Greifswald είναι το μόνο μέλος του ρόστερ που ξεπερνά τα 1.300 λεπτά, ξεπερνώντας τους Varane, Carvajal και Bale, τους άλλους τρεις παίκτες της ομάδας που έχουν υπερβεί το φράγμα των 1.000 λεπτών.


Το στατιστικό υποστηρίζει τη σημασία του Toni Kroos σε οποιοδήποτε σχήμα παιχνιδιού από τότε που έφτασε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Απ’τις αρχές του, υπό τις εντολές του Κάρλο Αντσελότι, όταν έπρεπε να ασκήσει καθήκοντα καθαρού μέσου μπροστά στην αποχώρηση του Xabi Alonso στη Μπάγερν, στη θέση του εσωτερικού στην όποια έχει εγκατασταθεί απ’την προώθηση του Ζιντάν στην πρώτη ομάδα. Ή, ακριβέστερα, απ’την ανάδυση του Casemiro στην καλή ενδεκάδα του Zizou. Η παρουσία του Βραζιλιάνου, όπως αυτή του Mateo Kovacic τώρα, του επιτρέπουν να δείχνει την πιο επιθετική κλίση του.

@suntagm_puskas