Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Μήνας του ιλίγγου

Του Pablo Polo

Η Μαδρίτη μετά το διάλειμμα αναμετράται σε Ατλέτικο και Barca μακριά απ’το Bernabeu



Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται αύριο την Leganés. Ο στόχος είναι να πάει στο νέο διεθνές διάλειμμα ως μόνη πρώτη. Είναι σχεδόν μια υποχρέωση και περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη αυτό που έρχεται στην επιστροφή απ’τον τελευταίο ιό της FIFA. Σε μόλις 30 ημέρες, οι λευκοί αναμετρώνται σε Ατλέτικο και Barcelona στη Liga, και στο Champions League με Sporting και Ντόρτμουντ. Σε κάθε μέτωπο, η ομάδα του Ζιντάν παίζει πολλά. Στη Liga, την πρωτοπορία, και στην Ευρώπη την πρόκριση στους 16.

Μετά το διάλειμμα, το οποίο ξεκινά την Δευτέρα, η πρώτη πέτρα είναι η Ατλέτικο το Σάββατο στις 19 στις 21.45 στο Vicente Calderón. Εν αναμονή του τι θα συμβεί αυτήν την αγωνιστική, είναι περισσότερο από πιθανό ότι απ΄την rojiblanco έδρα θα βγει ένας πρωτοπόρος στη Liga. Δεν θα υπάρξει πολύς χρόνος για να προετοιμαστούν δεδομένου ότι οι δύο ομάδες παραχωρούν σχεδόν όλο το ρόστερ τους λόγω του ιού της FIFA.

Χωρίς ξεκούραση

Αλλά δεν είναι παρά μόνο η αρχή. Χωρίς σχεδόν καθόλου ξεκούραση, γιατί η αναμέτρηση του Champions League είναι την Τρίτη στις 22, η Μαδρίτη παίζει στην Λισαβόνα εναντίον της Σπόρτινγκ. Μετά την απρόσμενη γκέλα στη Βαρσοβία, οι λευκοί χρειάζονται βαθμό για να μην δυσκολέψουν την πρόκρισή τους. Πλέον είναι δεύτεροι, δύο βαθμούς πίσω απ’τη Ντόρτμουντ.

Η εβδομάδα κλείνει μ’έναν αγώνα πρωταθλήματος στο σπίτι, εκ των προτέρων πιο προσιτό, καθώς υποδέχεται τη Σπόρτινγκ Χιχόν το Σάββατο. Στη συνέχεια, έρχεται ο επαναληπτικός του Κυπέλλου, μεσοβδόμαδα, στις 30 ενάντια στην Cultural, πριν απ’το ταξίδι στο Camp Nou το Σάββατο στις 3 Δεκέμβρη. Απομένει καιρός, αλλά είναι επίσης πιθανό και οι δύο ομάδες να παίζουν την πρώτη θέση, χωρίς να ξεχνάμε την Ατλέτικο Μαδρίτης.


Για να κλείσουν οι 30 μέρες του ιλίγγου, η Μαδρίτη κλείνει τη φάση των ομίλων του Champions League υποδεχόμενη τη Μπορούσια στις 7 Δεκεμβρίου. Ανάλογα με το τι θα συμβεί στην Πορτογαλία, θα παίξει την δεύτερη ή ίσως την πρώτη θέση.

@suntagm_puskas