Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ο Carvajal και το περιβάλλον του

Του Hugo Carrasco

Η οικογένειά του και οι φίλοι θα τον περιβάλλουν απ’τις κερκίδες ενάντια στην ομάδα της πόλης του



Ο Dani Carvajal θα παίξει αύριο έναν πολύ ξεχωριστό αγώνα εναντίον της Leganes. Για πρώτη φορά, ο λευκός μπακ θα δεχτεί στο Bernabeu την επίσκεψη της ομάδας της πόλης όπου γεννήθηκε. Αλλά η επίσκεψη του pepinero συνόλου δεν θα’ναι η μόνη που θα λάβει ο madridista. Η ευκαιρία το αξίζει κι ο λευκός μπακ θα υποστηριχθεί απ’τις κερκίδες από περίπου 15 οικογενειακούς και φίλους.

Ο μπακ άρχισε να δίνει τις πρώτες κλωτσιές στη μπάλα στους δρόμους και στις αλάνες του Μαδριλένικου δήμου. Και παρόλο που δεν έχει παίξει ποτέ στο blanquiazul σύνολο, η Leganés ήταν ο τόπος όπου άρχισε να σχηματίζεται ο παίκτης ο οποίος μόλις στα 10 του, θα γίνονταν μέρος των χαμηλότερων κατηγοριών της Ρεάλ Μαδρίτης.

Carva και Lega έχουν τεθεί αντιμέτωποι σε πολλές περιπτώσεις. Ο μπακ έχει αντιμετωπίσει το pepinero σύνολο σ’όλες τις κατηγορίες του ποδοσφαίρου βάσης. Ήδη ως παίκτης της Castilla, έπαιξε τέσσερα παιχνίδια ενάντια σε μια Leganés που βρίσκονταν στην Segunda B, χάνοντας την πρώτη φορά που πάτησε στο Butarque και κερδίζοντας τις άλλες τρεις.

Πέντε σεζόν έχουν περάσει απ’την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δρόμοι τους... και τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Εκείνη η ομάδα που ζούσε κολλημένη στην τρίτη κατηγορία, σήμερα παίζει στην εθνική ελίτ και θα βγει σ’έναν απ’τους καλύτερους χώρους στον κόσμο. Το αμούστακο αγόρι που ονειρευόταν να’ναι ένας επαγγελματίας του ποδοσφαίρου, βρίσκεται στην τέταρτη σεζόν του ως παίκτης της λευκής ομάδας.


Για το pepinero ντεμπούτο στο Μπερναμπέου, θα μετακινηθούν περίπου 2.500 leganenses οπαδοί απ’τον δήμο μέχρι το madridista γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους απ’τις κερκίδες. Ίδια διαδρομή που θα κάνει η συνοδεία των περίπου 15 μελών που θα ενθαρρύνει τον Dani σ’ένα τόσο ειδικό πρωϊνό για τον pepinero παίκτη όσο και για την ομάδα που θα αντιμετωπίσει.

@suntagm_puskas