Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Cristiano Ronaldo, ανανεωμένος

Του José Félix Díaz

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει επίσημο



Cristiano Ronaldo, ανανεωμένος. Ο Πορτογάλος παίκτης και η Ρεάλ Μαδρίτης θα υλοποιήσουν την επόμενη εβδομάδα την τελική συμφωνία που θα επεκτείνει την σύμβαση που δεσμεύει τις δύο πλευρές απ’το καλοκαίρι του 2009 και θα μπορούσε να λήξει στις 30 Ιουνίου του 2021, όταν ο Πορτογάλος θα’ναι 36 ετών και θα’χει δώδεκα σεζόν στα λευκά.

Το θέμα των ετών της σύμβασης είναι το μόνο που θα μπορούσε να’χει μια τελική διαφοροποίηση, αλλά οι βάσεις της συμφωνίας έχουν ήδη τεθεί κι όλα θα υπογράφουν σε μια συνάντηση μεταξύ του Jorge Mendes, μάνατζερ του παίκτη, και του José Ángel Sánchez, γενικού διευθυντή του λευκού club, η οποία θα προκύψει τις επόμενες ώρες και θα χρησιμεύσει για να φέρει στο χαρτί ότι έχει συμφωνηθεί στις προηγούμενες συναντήσεις.

Εβδομάδες πριν, το Radio MARCA ανέφερε όσα είπε ο Ρονάλντο στ’αποδυτήρια για την περισσότερο από πιθανή επέκταση του συμβολαίου του. Αυτό που είπε ο Πορτογάλος έχει γίνει πλέον πραγματικότητα κι ο επιθετικός γίνεται ο πέμπτος παίκτης που επεκτείνει την σύμβαση και περνά απ’την αίθουσα Τύπου.

Με τη νέα σύνδεση, η οποία, αν δεν αλλάξει τίποτα θα υπογραφεί μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης, ο CR7 λαμβάνει μια νέα επίδειξη του τι είναι κι αντιπροσωπεύει για την Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι το σύμβολο της οντότητας κι απ’την ευγενή περιοχή του Bernabeu δεν είχαν καμία αμφιβολία να ποντάρουν στη συνέχιση του επιθετικού και στην εξασφάλιση της παρουσίας του τρεις φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας μέχρι ότου, οι δυνάμεις και η επιθυμία να ανταγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, εξακολουθούν να υπάρχουν στο μυαλό και στο κεφάλι του.

Στο λευκό club κανείς δεν αμφιβάλλει για την αξία του Ρονάλντο, παρά την κριτική που έλαβε για το κρύο ξεκίνημα που είχε στη σεζόν και για το οποίο μερικοί έχουν φτάσει να αμφιβάλλουν για την προσφορά του στην ομάδα. Ο σύλλογος και οι συμπαίκτες τον υποστηρίζουν, όπως αποδεικνύεται απ’αυτή τη χειρονομία της διοίκησης που προεδρεύει ο Florentino Perez.

Ο τραυματισμός που υπέστη στο Euro και η μετέπειτα ανάκαμψη έχουν καθυστερήσει την ετοιμασία του επιθετικού κι όλη η δουλειά της προετοιμασίας έχει επικεντρωθεί στην κορύφωση της φόρμας απ’το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, που συμπίπτει με τα παιχνίδια ενάντια στους μέγιστους αντιπάλους στη μάχη για το πρωτάθλημα όπως είναι οι Ατλέτικο Μαδρίτης και Barcelona.

Ο Ρονάλντο θα παραμείνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ομάδα, κάτι που δεν αμφισβητεί κανείς, ούτε εντός του συλλόγου, ούτε στ’αποδυτήρια, όπου είναι σεβαστός στο μέγιστο.


@suntagm_puskas