News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zinedine βάζει μόνο τους «Zidanes» και περνά τους «Pavones»

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Του Javier Gómez Matallanas

Ο Γάλλος, ο οποίος έκανε προπονητής στην Castilla, δεν χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη προς τους canteranos. Με τον Zizou οι «Zidanes» είναι άθικτοι και οι «Pavones» καθαροί αναπληρωματικοί



Στο πρώτο στάδιο του Florentino Perez ως πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης (2000-2006) επικράτησε το σύνθημα «Zidanes και Pavones», το οποίο αντανακλούσε τη φιλοσοφία εκείνης της στιγμής στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν εφαρμόστηκε πλήρως το σύνθημα, ανεξάρτητα απ’αυτό που ονομάστηκε «μεσαία τάξη», το συναρπαστικό μοντέλο απόκτησης των καλύτερων στον κόσμο, τότε galácticos, και η ανάμειξή τους με τους canteranos της fábrica της Ciudad Deportiva. Όταν αγνοήθηκε ο Makelele (η πώλησή του στην Τσέλσι για μην του γίνει αύξηση στο μισθό, θρυμμάτισε οριστικά το μοντέλο), ο Helguera, ο Solari ή ο McManaman, όταν ο Carlos Queiroz έλαβε την ένδειξη να βάζει τους galácticos και τους canteranos, έληξε η ουτοπία των «Zidanes και Pavones» και συνέβη η πτήση του Florentino, η οποία τέλειωσε με τον Λουξεμβούργο και τον Lopez Caro στον πάγκο, με τον Sacchi και τον Μπενίτο Φλόρο στα γραφεία και τους Gravesen και Πάμπλο Γκαρσία ως παίκτες βιτρίνα.

Περνώντας τα χρόνια κι ανακτώντας την εξουσία μετά την άτακτη φυγή, με δύο σωτήρια Champions League οριακά κατακτημένα εναντίον της Ατλέτικο, ένας απ’τους πρωταγωνιστές εκείνου του συνθήματος οδηγεί την πρώτη ομάδα. Ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος έκανε προπονητής στην Castilla, δεν χαρακτηρίζεται απ’την εμπιστοσύνη που δίνει στους canteranos. Με τον Zizou οι «Zidanes» είναι άθικτοι και οι «Pavones» καθαροί αναπληρωματικοί. Όσο κι αν ένας από αυτούς, ο Άλβαρο Μοράτα έχει κοστίσει 30.000.000 € για να επαναγοραστεί απ’την Γιουβέντους, δεν έχει καμία πιθανότητα να’ναι βασικός (αν και σκόραρε το γκολ νίκης εναντίον της Αθλέτικ), επειδή το 9 του Ζιντάν είναι ο Μπενζεμά. Και τέλος. Το ίδιο συμβαίνει και στον Lucas Vázquez, με τον οποίο υπάρχει το ταίριασμα ότι θα πρέπει να παίζει περισσότερα λεπτά, αλλά για τον Ζιντάν είναι αναπληρωματικός. Και τέλος.



Το γεγονός ότι το BBC είναι αδιαπραγμάτευτο κι άθικτο περιορίζει τους συνδυασμούς του Ζιντάν. Με τους Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο να παίζουν βασικοί με διάταγμα, υπάρχουν τρεις παικταράδες όπως οι James, Isco κι Asensio που, όντας εκ των καλύτερων του κόσμου στην θέση τους, παίζουν σε μια θέση που δεν υπάρχει στη διάταξη της Μαδρίτης του Zizou. Οι απουσίες λόγω τραυματισμού των Casemiro και Modric τους έχουν επιτρέψει να’χουν περισσότερα λεπτά τον τελευταίο μήνα, αλλά όταν αναρρώσουν, θα επιστρέψει το ίδιο πρόβλημα. Σίγουρα θα’χουν λεπτά στο Copa del Rey ενάντια στην Cultural Leonesa, αλλά ούτε στο Champions League, ούτε στην Liga θα’χουν πολλές πιθανότητες.

Δίνεται η περίσταση του ότι στον Julen Lopetegui αρέσουν όλοι οι επιλέξιμοι της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο νέος προπονητής κάλεσε τους Morata, Lucas Vázquez, Nacho (τους τρεις «Pavones») και Isco (μεσαία τάξη), χωρίς κανείς απ’τους τέσσερις να’ναι βασικός. Κι ο Julen θα συνεχίσει να τους καλεί για να παίζουν με την Ισπανία, γιατί του αρέσουν οι τέσσερις παίκτες, αν και για τον Ζιντάν είναι αναπληρωματικοί,.

Ο Ζιντάν έχει σαφείς ιδέες. Ποντάρει στους «Zidanes» και προσπερνάει τους «Pavones» ως βασικούς. Ο στόχος του είναι να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων τον Δεκέμβριο και γι’αυτό θέλει να φτάσει με την καλή του εντεκάδα στην οποία δεν ταιριάζει κανένας canterano και κανένας επιτελικός μέσος. Η μόνη αμφιβολία σ’αυτήν την καλή του εντεκάδα είναι στο κέντρο της άμυνας. Με τον Ramos ως αδιαμφισβήτητο, ο Ζιντάν πρέπει να επιλέξει μεταξύ Pepe και Varane για να κάνει τη Ρεάλ Μαδρίτης παγκόσμια πρωταθλήτρια. Μετά το BBC, οι Casemiro, Modric και Kroos, Carvajal και Marcelo, και Keylor όπως και να’χει. Αυτή είναι η φόρμουλα του Zizou για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής συλλόγων. Εν τω μεταξύ, θα προχωρήσει σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League. Με «Zidanes και χωρίς Pavones».

@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.