News Update :

powered by Agones.gr - livescore

O λευκός μεσημεριανός ύπνος τελειώνει

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Του José Félix Díaz

Ο Ζιντάν απαιτεί απ’τους παίκτες του να κερδίζουν απ’το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό



Δεν είναι η πιο ευνοϊκή ώρα για τον μεσημεριανό ύπνο, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης θα πρέπει να ταρακουνηθεί. Είναι υποχρεωμένη, αν και η Eibar θέλει να επεκτείνει το λήθαργο μέχρι μετά το διάλειμμα των εθνικών, σπάζοντας την ιστορία και καταφέρνοντας για πρώτη φορά κάτι θετικό σε μια επίσκεψή της στο Μπερναμπέου.

Τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες πονούν στην Ρεάλ Μαδρίτης. Πριν από δέκα χρόνια ,υπέστη ένα παρόμοιο σερί, κι από τότε δεν έχει επαναληφθεί. Φυσικά, το 2006, οι ισοπαλίες ήρθαν σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Χετάφε), έναντι δύο στο πρωτάθλημα (Βιγιαρεάλ και Λας Πάλμας) και μίας στο Champions (Μπορούσια Ντόρτμουντ) τώρα.

Για το λόγο αυτό, ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει επιστήσει την προσοχή στους παίκτες του δημόσια για να επιστρέψουν ενάντια στην Eibar, στο να παίρνουν το ένα τρίποντο πίσω απ’το άλλο, απ’το πρώτο λεπτό του αγώνα. Κι αυτό γιατί ο Γάλλος προπονητής θέλει να κερδίζει απ’την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ενάντια στην Guipuzcoano ομάδα, ο μέγιστος λευκός υπεύθυνος πρέπει να χρησιμοποιήσει την φαντασία και την ποδοσφαιρική σοφία. Οι τραυματισμοί των Casemiro, Modric, Marcelo και Coentrao και το προγραμματισμένο ρεπό του Ramos, τον αναγκάζουν να εφεύρει μια άμυνα κι ένα κέντρο, πρωτοφανή μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν.

Ο Navas επιστρέφει στο Μπερναμπέου

Με τον Keylor ως βασικό και πάλι στο πρωτάθλημα, η άμυνα φαίνεται να’ναι μικρότερο πρόβλημα. Pepe και Varane θα αποτελέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, για πρώτη φορά φέτος. Στο χάρτη πορείας του Ζιντάν μπορεί να υπάρχει ότι ο Carvajal θα ξεκουραστεί σ’αυτό το παιχνίδι, κάτι που θα φέρει τον Danilo στα δεξιά (όλο και περισσότερο ικανοποιημένοι με την δουλειά του Βραζιλιάνου στον σύλλογο και στο προπονητικό τιμ) και τον Nacho αριστερά.

Το πρόβλημα έρχεται την ώρα του σχηματισμού μιας μεσαίας γραμμής. Δύο απ’τους τρεις καθαρούς μέσους που έχει ο Ζιντάν έχουν τραυματιστεί και πρέπει να συνδυάσει παίκτες σ’αυτή τη θέση. Χωρίς τον Casemiro, ο Kroos θα’ναι ο άνθρωπος που θα παίξει μπροστά απ’την άμυνα, με τους James και Isco ως πλέιμεικερ, δύο παίκτες απ’τους οποίους απαιτήθηκε δουλειά το καλοκαίρι και τώρα έχουν μια καλή ευκαιρία ν’αποδείξουν ότι μπορούν να συνδυάσουν ταλέντο και δουλειά. Κι όλα αυτά με το BBC στην επίθεση. Ξέρετε ήδη εκείνο το ότι αν είναι καλά θα παίζουν πάντα, και περισσότερο όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στο σκοράρισμα στο πρωτάθλημα, καθώς έχει μόνο ένα γκολ, έναντι των πέντε των Suarez και Griezmann. Κάνει το χειρότερο ξεκίνημά του ως σκόρερ στο πρωτάθλημα από τότε που φοράει λευκά, κάτι που τον ενοχλεί.

Ο Ζιντάν γνωρίζει καλά την Ρεάλ Μαδρίτης και ξέρει, ότι τώρα πρέπει να πιέσει, και τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης νέας αποτυχίας. "Τώρα πρέπει να κερδίσουμε και πάλι. Να κάνουμε τα πάντα και να τα κάνουμε στο εκατό τοις εκατό απ’την αρχή μέχρι το τέλος. Θέλουμε να’μαστε πιο αποτελεσματικοί. Αν δεν κερδίσω ξανά ή αν δεν κάνουμε τα πράγματα σωστά, ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Ξέρω πού είμαι και τι κάνω".

Η Eibar αντιμετωπίζει την επίσκεψή της στη Μαδρίτη με το ηθικό στα ύψη. Κι αυτό γιατί η  βασκική ομάδα κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της στην κορυφαία κατηγορία -10 εκ των 18 βαθμών- και πάει στο Μπερναμπέου άνετη.

Αλλαγή συστήματος

Ο Βάσκος προπονητής γνωρίζει ότι η κακή στιγμή της Μαδρίτης δεν εγγυάται τίποτα. Ο Mendilibar δεν δίνει σημασία στα rotations που μπορεί να κάνει ο Ζιντάν, καθώς «έχουν πολύ καλούς παίκτες που δεν παίζουν και μπορούν να κερδίσουν παιχνίδια».


Ο προπονητής θα κάνει αρκετές αλλαγές, ξεκινώντας με το σύστημα, καθώς θα ποντάρει στην εισαγωγή μιας τριάδας για να ενισχύσει την μεσαία γραμμή. Escalante και Fran Rico θα’ναι οι υπεύθυνοι για την συνοδεία του Dani Garcia στο μηχανοστάσιο. Επιπλέον, ο Ramis θα επιστρέψει στον άξονα της άμυνας για να πάρει τη θέση του Galvez, ενώ ο Pedro Leon κι ο Bebé θα βρεθούν και πάλι στις πλευρές.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.