News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano θυμίζει στον κόσμο ότι δεν πέθανε ακόμα

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Του Jesús Garrido

Χατ τρικ του Πορτογάλου εστεμμένο απ’τον Morata

Το «7» εμφανίστηκε και πάλι και κλείνει ένα μαύρο μήνα γι 'αυτόν μ’ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ που θα μπορούσε να’ναι μεγαλύτερο, αν σκόραρε το δεύτερο πέναλτι του. Ο Morata έκλεισε την ανατροπή με το τέταρτο συνεχόμενο γκολ του


Λοιπόν, δεν ήταν νεκρός. Είχε περάσει ένα μήνα σε μια κατατονική κατάσταση, αλλά ο Cristiano σηκώθηκε απ’το φορείο στο οποίο βρίσκονταν φροντίζοντας την ξηρασία του, αποσυνδέθηκε απ’όλα τα σωληνάκια κι άρχισε να σκοράρει γκολ, όπως συνήθιζε να κάνει πριν, όταν ήταν σε πλήρη σωματική κατάσταση και του έβγαιναν όλα όσα ήθελε. Δεν είναι ακόμα ο καλύτερος Cristiano, και ίσως να μην ξαναγίνει ποτέ, αλλά τη Ρεάλ Μαδρίτης την ενδιαφέρει αυτό, τα γκολ του, η υλική συμβολή του στην ομάδα. Τα γκολ του ανέτρεψαν έναν αγώνα που περιπλέχτηκε και πάλι για τον ηγέτη της Laliga Santander, κι αν συνέβη αυτό, ήταν λόγω της αξίας της Αλαβές, η οποία αν κέρδισε τη Barca κι έφερε ισοπαλία με την Atleti, και στις δύο περιπτώσεις εκτός έδρας, δεν ήταν λόγω των άστρων ή της μεταφυσικής, αλλά λόγω καθαρού ποδοσφαίρου σιδηρουργίας.

Τον Cristiano τον πλησιάζουν οι ευαίσθητες στιγμές, στις οποίες ένας παίκτης θα δει να μειώνονται οι ικανότητές του και, για να συνεχίσει να διατηρείται στο επίπεδο στο οποίο ανταγωνίζεται, θα πρέπει να ξέρει να επαναπροσαρμοστεί για να μην απορροφηθεί απ’την ποδοσφαιρική δίνη. Αυτή η εξέλιξη (ή υποστροφή σε ορισμένες περιπτώσεις), είναι απείρως πιο δύσκολη σε παίκτες που ανήκαν στην ελίτ, επειδή, όπως ο Cristiano, μπορούν να θεωρούν ότι ο τρόπος τους να παίζουν στο παρελθόν είναι εξίσου έγκυρος παρά το χρόνο που πέρασε, κι ότι έχει μπροστά αυτόν που έχει. Το «7» εξακολουθεί να παίζει το ίδιο όπως όταν έφτασε στη Μαδρίτη επτά χρόνια πριν κι έπιασε ταβάνι, έτσι ώστε η συνεισφορά του κάθε φορά είναι και μικρότερη, καθώς το ποδόσφαιρο αλλάζει κι όποιος δεν προσαρμόζεται δεν επιβιώνει. Στον Ρονάλντο συμβαίνει ότι ήταν τόσο καλός που η ποιότητα που εξακολουθεί να’χει στο σώμα του τον κάνει ν’ανήκει ακόμη στην μικρή ομάδα των πιο μεγάλων Αν ήταν τόσο κακός, αν δεν χρησίμευε, ο Κριστιάνο δεν θα’χε βάλει ένα χατ-τρικ στην Αλαβές.

Τον ενοχλεί η πίεση όπως όλους, με την προσθήκη της σύγχυσης που του παράγει το να μην καταφέρνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα στη ζωή, που είναι να σκοράρει γκολ. Κι ένα άλλο τρίο, το οποίο δεν είναι αυτό που αποτελεί την λευκή επίθεση στις μεγάλες ημέρες, να’ρχεται πίσω του ανησυχώντας τον, τουλάχιστον, έμμεσα. Ωστόσο, στο Mendizorroza, γήπεδο στο οποίο δεν είχε παίξει ποτέ, ο Κριστιάνο εμφανίστηκε πολύ περισσότερο από ό, τι σε άλλες ημέρες, στις οποίες αν δεν στο πουν, ούτε καν το πιστεύεις ότι είναι στο γήπεδο. Αυτή τη φορά, οι σπίκερς είχαν την υποχρέωση να τον αναφέρουν συνεχώς. Δεν άγγιζε τη μπάλα με τις προθέσεις του Kroos, ή του Isco, αλλά αναδύονταν απ’την επίθεση για να την αγγίξει και να πάει, για να αισθανθεί ότι συμμετέχει στο παιχνίδι και για να σκοράρει.

Ο Ζιντάν δεν δυσκολεύτηκε να διαλέξει την 11άδα που έπρεπε να κερδίσει στη Βιτόρια, κυρίως επειδή δεν έχει επιλογές στην πρώτη ομάδα για να σπάει το κεφάλι του σκεπτόμενος ποιους να βάλει. Έχει αποκλειστικά δύο μεταβλητές απ’τις οποίες να επιλέξει: μία, η επιλογή αυτοκτονίας, που είναι να παίξει με δύο πολύ επιθετικούς εσωτερικούς, όπως οι James και Isco. Η άλλη, η φυσιολογική και λιγότερο ριψοκίνδυνη, η οποία είναι να συνδυάσει έναν απ’αυτούς τους εσωτερικούς με τον Kovacic για να κρατηθεί η μεσαία γραμμή. Επέλεξε τη δεύτερη, και δεν είναι ξένη αυτής ούτε μια αναλλοίωτη ισορροπία, αλλά του χρησίμευσε για να ελέγξει την Αλαβές στις πιο κρίσιμες στιγμές, δηλαδή, όταν το σκορ ήταν στο 1-2 και τα λεπτά προχωρούσαν προς τον τελικό σφύριγμα.



Τα λάθη προς διόρθωση

Λίγα ή τίποτα μπορούσε να κάνει ο Γάλλος προπονητής για ν’αποτρέψει κάποιοι απ’τους παίκτες του να’χουν περιστασιακά λάθη που προκαλούν καταστάσεις σοβαρού κινδύνου. Λοιπόν, μπορεί ίσως να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας και τις βοήθειες στην κατοχή, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Η ποιότητα που συσσωρεύουν Danilo και Μαρσέλο δεν επιτρέπει αμφιβολίες, αλλά οι δύο προκάλεσαν δύο ενέργειες της Αλαβές, η μία κατέληξε σε γκολ, η άλλη σε μια μεγάλη επέμβαση του Keylor (πολύ πιο σίγουρος, βεβαίως, απ’ότι κατά τις πρώτες μέρες μετά την επιστροφή απ’τον τραυματισμό του).

Πιο συγκεκριμένα, ίσως ο Ζιντάν πρέπει ν’αφιερώσει λίγο χρόνο στην προσπάθεια να βρει και πάλι την καλύτερη εκδοχή του Varane. Ο Γάλλος εδώ και λίγο καιρό δεν είναι ο ίδιος νηφάλιος, αλάθητος και κοφτερός στόπερ που απέδειξε ότι είναι στο τέλος της εφηβείας του. Άλλη μια φορά, και πλέον είναι μερικές, έκανε και πάλι λάθος σε μια ατυχή στιγμή, όπως είναι ο υπολογισμός στον οποίο δεν καθάρισε, που οδήγησε στο γκολ του Deyverson. Τερματοφύλακας κι αμυντικός δεν συνεννοήθηκαν κι ο επιθετικός σκόραρε. Μόνο δύο φορές τη φετινή σεζόν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της η Μαδρίτη, σε Anoeta και Cornella. Δέχεται γκολ οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτό συνέβη με Varane, Πέπε, Ράμος και Nacho. Με Carvajal, Danilo και Marcelo. Με Casemiro και Modric, και με Kroos και Kovacic. Και η διαρροή δεν έκλεισε.

Κατά πάσα πιθανότητα η Μαδρίτη δεν ανέμενε ότι ο άνθρωπος που θα δημιουργούσε τους περισσότερους κίνδυνους απ’την ομάδα του Pellegrino θα’ταν ένας Γάλλος 19 χρονών που έχει ήδη τατουάζ και παίζει αριστερό μπακ. Στις επιθετικές κινήσεις του, ο Theo Hernandez θύμισε τον Bale στο ξεκίνημά του στην Τότεναμ. Κερδίζει τους αντιπάλους του λόγω καθαρής δύναμης, πετάει τη μπάλα προς τα εμπρός και τρέχει περισσότερο από οποιονδήποτε. Πρέπει να δουλέψει σκληρότερα στις σέντρες του, καθώς μόνο μία, αυτή του γκολ, ήταν παραγωγική, αλλά βελτιώνοντας αυτήν την πτυχή, θα’ναι ένας τεράστιος μπακ, καθώς αμυντικά είναι μια ασφάλεια.



Στους δύο τους έλειψε ο Llorente

Για τον Pellegrino δεν ήταν εύκολο να σχεδιάσει αυτό το ματς, χωρίς να’ναι σε θέση να υπολογίζει τον πιο σημαντικό παίκτη σ’αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η Μαδρίτη δεν θέλει να πάθει ότι η Atleti με τον Vietto (έδωσε την ασίστ στο γκολ του N'Zonzi) και η Barca με τον Munir (σκόραρε στο Mestalla) και δεν επέτρεψε στον Marcos Llorente να παίξει αυτό το παιχνίδι. Είναι ο άνθρωπος κλειδί της Αλαβές, και στον ρόλο του, Camarasa και Manu García δεν είναι σε θέση να παρέχουν το ίδιο. Ο πρώην της Λεβάντε δεν πέρασε το 60% στις επιτυχημένες πάσες, ενώ ο canterano έχει ένα μέσο όρο ακρίβειας 88% μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Στη σύμβαση της Μαδρίτης μπήκε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης... αν και χωρίς αμφιβολία ο Ζιντάν θα’θελε να τον έχει έτσι ώστε οι απουσίες των Modric και Casemiro να πονούσαν λίγο λιγότερο

Η Μαδρίτη ανέτρεψε λόγω αδράνειας και λόγω Κριστιάνο. Επίσης και λίγο λόγω του διαιτητή. Έδωσε ένα πέναλτι που στη Μαδρίτη ζήτησε μόνο ο Πέπε (ο οποίος έφυγε τραυματίας πριν απ’τη μισή ώρα) κι απέβαλε δύο μέλη του vitoriano προπονητικού τιμ, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή. Στη συνέχεια υπέδειξε ένα άλλο πέναλτι αρκετά προφανές, αλλά ο Cristiano δεν σκόραρε εκεί το χατ-τρικ του. Το έκανε αργότερα, σε μια εξαιρετική κίνηση ανάμεσα σε φίλους. Ο Marcelo χάρισε επίσης ένα γκολ στον συνάδελφό του Morata, ο οποίος συνεχίζει να προσφέρει πολύ περισσότερα από ό, τι ο Μπενζεμά, αρκετά χαμένος στο χόρτο. Η Μαδρίτη άντεξε καλά την Αλαβές στις κρίσιμες στιγμές και, όταν είχε την ευκαιρία, την άρπαξε απ΄τον λαιμό για να συνεχίσει να παίρνει όλο το χυμό στο πρωτάθλημα.

@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.