News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Μια Μαδρίτη countercultural

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Του Jesús Sánchez



Η Ρεάλ Μαδρίτης επανεμφανίστηκε στο Copa del Rey με νόμιμη 11άδα. Ο Ζιντάν έβαλε το καλύτερο που είχε στο χέρι και οι παίκτες του, οι άξιοι, αξίωσαν μ’ένα μεγάλο παιχνίδι για να καθαρίσουν την πρόκριση στους 16 στη Leon (1-7). Η Cultural ξύπνησε απ’το όνειρό της πολύ νωρίς και, στη συνέχεια, μια καταιγίδα πραγματικότητας. Αντιμετώπισε ένα πεινασμένο αντίπαλο που δεν είχε προβληματισμούς ούτε κι έλεος. Χρησίμευσε για να τονίσει την αστρική απόσταση που υπάρχει ανάμεσα σε δύο κόσμους. Σεβάστηκε τόσο τον αντίπαλό της που πέρασε από πάνω της.

Η Μαδρίτη, ενεργή, σοβαρή, αποτελεσματική κι εργατική. Κανείς δεν θυμήθηκε τους Bale, Μπενζεμά και Κριστιάνο, κάτι για το οποίο δεν είναι γνωστό αν είναι καλή ή κακή είδηση. Μετά το αυτογκόλ του Gianni, σκόραραν οι Asensio (δύο), Morata (δύο), Nacho, μ’ένα γκολ που θα πρέπει να κάνει τον γύρο όλου του κόσμου, κι ο Mariano, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα λεπτά του για να γίνει αντιληπτός. Ο Benja έσωσε την τιμή της Cultural.

Ο Ζιντάν πήγε για το πλεονέκτημα στον επαναληπτικό, δεν φύλαξε κανέναν. Έβαλε το καλύτερο που πήρε μαζί του στο Reino de León. Δεν τσιγκουνεύτηκε ούτε προσπάθειες ούτε παίκτες. Δεν φρόντισε ούτε καν τον Kroos, ο οποίος έπαιξε ολόκληρο το παιχνίδι (κάτι παράτολμο δεδομένου του ξεκάθαρου αποτελέσματος). Ξεκούρασε μόνο τον Varane. Ο Nacho πήρε τη θέση του κι έβαλε ένα γκολ με ψαλίδι για να το βλέπεις χίλιες φορές.

Το κύπελλο δοκίμασε τόσο πικρά τον σύλλογο την περασμένη σεζόν με τον παραλογισμό της χρησιμοποίησης του Cheryshev που ο Γάλλος προπονητής φάνηκε να’χει αφομοιώσει την ανάγκη να τα πάνε καλά. Η Μαδρίτη δεν ήθελε άσχημες εξελίξεις στην χθεσινή επιστροφή της στη διοργάνωση. Η Cultural συνάντησε τους Pepe, Carvajal, Ντανίλο, τον προαναφερθέν Γερμανό μέσο, τους James, Morata, Lucas Vázquez, Asensio και Isco. Αγκυροβολημένος στη φωτεινότητα μιας επίθεσης με τους Κριστιάνο, Μπενζεμά και Bale, ο οπαδός ίσως να ξεχνά τον πλούτο ενός εξαιρετικού ρόστερ, μιας ομάδας που θα μπορούσε εύκολα να παίξει το Σάββατο στο Mendizorroza.

Ο Ζιντάν όχι μόνο έδωσε σημασία στην αναμέτρηση. Συνειδητοποίησε επίσης ότι είναι δυνατή κι άλλη Μαδρίτη: μία ομάδα αλληλέγγυα, που εμπλέκονται απ’τον πρώτο έως τον τελευταίο, που μπορεί να επιτρέψει την πίεση ψηλά, που τρέχει απ’τη μία πλευρά στην άλλη, που έχει πείνα κι επιθυμία, που χρειάζεται να τα πάει καλά. Η εορταστική ατμόσφαιρα του Reino de León, ενθουσιασμένο με την επίσκεψη των πρωταθλητών Ευρώπης, έσβησε σύντομα, διότι η Μαδρίτη, με μεγάλη στάση, βρήκε ένα δώρο της Cultural. Ο Gianni εξέπληξε τον ίδιο του τον τερματοφύλακα μετά από ένα φάουλ του Kroos, μια ακόμα στημένη φάση που ξεκινά απ’τα πόδια του Γερμανού και καταλήγει μέσα στο τέρμα του αντιπάλου του.


Η Cultural έπεσε απ’το κρεβάτι πολύ γρήγορα. Υπάρχουν φορές που τα όνειρα είναι εφήμερα και καταλήγουν άσχημα. Το ξεκίνημα της Μαδρίτης, η οποία δεν είχε φορέσει ανεπίσημα, την είχε ήδη φοβίσει και το ατυχές αυτογκόλ του Gianni κατέληξε να κάνει κουρέλι την ευγενή ελπίδα της να δαμάσει τον πρωταθλητή Ευρώπης, να συνεχίσει να παίζει στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων σήμερα το απόγευμα.

Η Cultural έρχεται απ’την πολύ καλή σεζόν που κάνει και είναι πρώτη στον πρώτο όμιλο της Segunda B. Δεν είχε χάσει ακόμη. Μετά από αρκετά χρόνια οικονομικής δυσπραγίας, φαίνεται ένα ακμάζον club με την κηδεμονία της Aspire, κι ο προπονητής της Ruben de la Barrera θα’ναι ένας από εκείνους τους τεχνικούς για τον οποίο θα μιλάνε τα επόμενα χρόνια. Αλλά χθες φάνηκε ανίκανος. Η Μαδρίτη, αδυσώπητη, οριοθέτησε την περιοχή. Η ομάδα του Ζιντάν είναι από ένα πολύ μακρινό γαλαξία.

Τα γκολ έπεφταν βροχή γιατί πάντα συμβαίνουν πράγματα, εάν έχει τη μπάλα ο Lucas Vázquez, ο οποίος πανηγύρισε την ανανέωσή του με μια μεγάλη απόδοση, ή όταν υπάρχει επαφή με το μεταξένιο αριστερό του Asensio, ο οποίος εξακολουθεί να’ναι αγγιγμένος μ’ένα ραβδάκι. Ο mallorquín σκόραρε δύο γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της λευκής ομάδας μαζί με τον Morata, ο οποίος σκόραρε άλλα δύο. Ο Asensio έχει σκοράρει σ’όλες τις πρεμιέρες του (Super Cup, Liga, Champions League και Copa) κι ο επιθετικός είναι αποφασισμένος να κρατήσει ζωντανή τη συζήτηση σχετικά με το προσπέρασμα στον Μπενζεμά στην αρχική ενδεκάδα. Τι θα συμβεί στη Βιτόρια;

Η Cultural, που δεν έχασε ποτέ το θάρρος της και τον τρόπο της να κατανοεί το ποδόσφαιρο, σκόραρε επίσης κατά της Μαδρίτης, που δεν μπορεί να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, ακόμα και σε τόσο ήρεμα παιχνίδια όπως το χθεσινοβραδινό. Πριν, ο Nacho είχε βάλει το γκολ της ζωής του. Ο James, ο οποίος έδωσε τρεις ασίστ, την έστρωσε για να κάνει το ψαλίδι ο canterano. Η μπάλα πέταξε μέχρι το παραθυράκι του Palatsí. Το γκολ άξιζε την τιμή του εισιτηρίου. Οι οπαδοί της Cultural χειροκρότησαν, αν και είχαν φανταστεί ότι θα απολάμβαναν διαφορετικά το βράδυ.

@suntagm_puskas


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.