News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη, πολύ περισσότερο απ'τον Cristiano

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Της Laura Rubio

Οι Λευκοί είναι η ομάδα του πρωταθλήματος που μοιράζει καλύτερα τα γκολ

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν εξαρτάται πλέον απ'το αστέρι της. Η Cristiano Dependencia που υπέστη σε προηγούμενες σεζόν ο σύλλογος έχει φτάσει στο τέλος της. Τα γκολ του Πορτογάλου αστέρα ήταν πάντα συνώνυμα της νίκης για το λευκό σύνολο, αλλά οι ξηρασίες του στο σκοράρισμα, που οδηγούσαν, σχεδόν συστηματικά, σε ήττες ή ισοπαλίες, φέτος δεν ισχύουν. Η Μαδρίτη σκοράρει και κερδίζει και το κάνει χωρίς τα γκολ του Κριστιάνο.

Ο Πορτογάλος άρχισε τη σεζόν κουβαλώντας τον τραυματισμό που υπέστη στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Πορτογαλία. Ως εκ τούτου, έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος κι ο Ζιντάν έπρεπε να βρει μια εναλλακτική λύση γι'αυτόν. Κατά τη διάρκεια του τραυματισμού του ήταν διάφοροι οι συμπαίκτες που ήταν υπεύθυνοι για να μην φανεί η απουσία. Ο Bale τράβηξε το κάρο και μαζί του, οι Morata, Asensio και Kroos έκαναν αυτό που κάνει καλύτερα ο Κριστιάνο, σκόραραν.



Ο Ρονάλντο επανεμφανίστηκε στο ματς με την Οσασούνα  κι από τότε που επέστρεψε ο παίκτης στο πρωτάθλημα, οι λευκοί, με τον CR7 στο γήπεδο, έχουν κερδίσει δύο παιχνίδια κι έχουν έρθει ισόπαλοι σε τρία. Πολύ λίγο συνηθισμένα αποτελέσματα  από τότε που ο επιθετικός άλλαξε το Old Trafford για το Bernabeu.

Ως παρηγορητικό του Cristiano χρησιμεύει ότι ποτέ δεν είχε ξεκινήσει σεζόν με τόσο οριακή φυσική κατάσταση. Ο επιθετικός ξεκίνησε την πορεία του στο πρωτάθλημα χωρίς να'χει παίξει ούτε ένα λεπτό στην προετοιμασία κι αυτό έχει το τίμημά του. Έχει μόνο δύο γκολ σε πέντε αγώνες της La Liga που έχει παίξει, αριθμοί λίγο συνηθισμένοι για τη μεγάλη συγκομιδή του στο σκοράρισμα με τα λευκά.

Κατανομή των γκολ

Το να ξεκινήσει τη σεζόν χωρίς το αστέρι του  έχει χρησιμεύσει για να δει ο Ζιντάν ότι υπάρχει ζωή πέρα απ'τον αδιαμφισβήτητο επιθετικό του. Η Μαδρίτη χωρίς τον Κριστιάνο έχει σκοράρει 20 γκολ, αλλά αυτό δεν σταματά εκεί.14 απ'τους 24 παίκτες του ρόστερ ξέρουν ήδη πως είναι να σκοράρουν στη διοργάνωση.

Δεν υπάρχει ομάδα στην La liga που κατανέμει καλύτερα τα γκολ απ'το λευκό club. Η ομάδα του Chamartin είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο αριθμό σκόρερ στη διοργάνωση, με 14. Πίσω της, η Λας Πάλμας, με εννέα παίκτες, και μακρύτερα, στην τρίτη θέση η μεγάλη της αντίπαλος Barcelona, με 8 απ'τους 22 παίκτες που έχει στο ρόστερ. Η ισορροπημένη κατανομή των λευκών, για την ώρα, είναι αξεπέραστη. Το 58% του ρόστερ έχει ήδη σκοράρει κι έχουν περάσει μόνο οκτώ παιχνίδια από τότε που ξεκίνησε η σεζόν.

Ίσως αυτή η ισορροπία στο γκολ δεν έχει να κάνει μόνο με την φυσική κατάσταση του Κριστιάνο. Πέρα απ'την φυσική κατάσταση του Πορτογάλου, η πραγματικότητα είναι ότι το BBC δεν αποδίδει στο μέγιστο. Ούτε και οι άλλες δύο συνιστώσες της επίθεσης, Μπέιλ και Μπενζεμά δεν εμφανίζονται στην καλύτερη εκδοχή τους.

Αντιμέτωπη με τις αντιξοότητες, η ομάδα του Ζιντάν έχει πιάσει δουλειά και η λίστα των παικτών που ξέρουν ήδη πως είναι να σκοράρουν ένα γκολ στη Liga δεν σταματά να αυξάνεται. Το να προστίθεται σε κάθε παιχνίδι ένας παίκτης ακόμα του συλλόγου στο σκοράρισμα, φαίνεται μια παράδοση. Οι τελευταίοι ήταν οι Varane και Isco. Και οι δύο παίκτες έκαναν ντεμπούτο στο σκοράρισμα στο πρωτάθλημα στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος εναντίον της Μπέτις.

Ο κατάλογος είναι μακρύς και παράξενος. Bale και Karim ως καλοί επιθετικοί βρίσκονται στην κορυφή με τρία γκολ. Ακολουθούν, με δύο γκολ, οι Κριστιανο, Asensio, Isco και Ράμος. Κι αυτό γιατί η λευκή άμυνα είναι πιο σκόρερ από ποτέ. Μαρσέλο, Πέπε και Danilo έχουν σκοράρει επίσης. Τα υπόλοιπα γκολ ήρθαν απ'τους Morata, Kroos, James και Modric, παίκτες κάπως πιο συνηθισμένοι.

Οι λευκοί σκοράρουν χωρίς την τρίαινά τους και χωρίς το αστέρι τους. Η Cristiano dependencia δεν υπάρχει πια. Τώρα, στη Μαδρίτη κανείς δεν εξαρτάται από κανέναν.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.