News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Kroos φαίνεται αν κι αποφεύγει τα φώτα

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Του Carlos Carpio, υποδιευθυντή της Marca



Η Μαδρίτη επέστρεψε στον εντός έδρας υπνάκο, αυτή τη φορά το πλήρωσε κι έμεινε χωρίς το ρεκόρ. Θα μοιραστεί αυτό το ρεκόρ των 16 συνεχόμενων νικών με τη μεγάλη Μπάρτσα του Γκουαρντιόλα. Φυσικά, σε κάποιον χρειάστηκε χρόνος για να πει ότι αυτό το ρεκόρ της Μαδρίτης του Ζιντάν "δεν αξίζει", διότι αποτελείται από 12 νίκες στο τέλος της περασμένης σεζόν και τέσσερις στην αρχή της φετινής. Σαν, λόγω αυτού, να’ταν πιο εύκολο να κερδίσει τόσο πολύ και τόσο συνεχόμενα. Το κίνητρο του να σπάσει ένα ρεκόρ της καλύτερης Barcelona δεν ήταν αρκετό κι απ’τη Μαδρίτη έλειψε και πάλι ένταση και ποδόσφαιρο.

Σε κάθε περίπτωση, αν μιλάμε για κίνητρα, δεν υπάρχει κανένα άλλο καλύτερο γι 'αυτήν τη Μαδρίτη απ’την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ένα τουρνουά με το οποίο έχει αρκετούς ανοιχτούς λογαριασμούς κατά την τελευταία δεκαετία. Πείτε το στον Αντσελότι, του οποίου το σερί των 22 νικών (συμπεριλαμβανομένων των Champions League και Κυπέλλου) δεν τον βοήθησε να κατακτήσει το τουρνουά της συνέπειας και κατέληξε να του κοστίσει τη θέση. Κι αυτό γιατί ακριβώς αυτό είναι που έχει λείψει απ’τη Μαδρίτη στα τελευταία πρωταθλήματα: συνέπεια.

ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΜΟΡΦΟΣ ΤΥΠΟΣ

Την ώρα της αναζήτησης των υπευθύνων της καλής λευκής στιγμής, έχει επισημανθεί πρώτος ο Ζιντάν, του οποίου η διαχείριση του ανθρώπινου και ποδοσφαιρικού δυναμικού και του περιβάλλοντος είναι υποδειγματική. Φυσικά, το BBC μονοπωλεί τους επαίνους, όπως ο Modric, ο ιδιοφυής Κροάτης. Αλλά ας μου επιτραπεί να θέσω σήμερα τα φώτα σ’έναν τύπο που τ’αποφεύγει. Έναν ιδιόμορφο ποδοσφαιριστή μέχρι του άκρου να’ναι ο μόνος απ’τα 40 μέλη της γερμανικής αποστολής που στις 14 Ιουλίου του 2014 δεν έβγαλε μια προσωπική φωτογραφία για να θυμάται το πρόσφατα κατακτημένο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στον Toni Kroos.

Υπάρχουν στιγμές που αποβαίνουν διαφωτιστικές για να μετρηθεί η σημασία ενός παίκτη στο παιχνίδι της ομάδας του. Την περασμένη Κυριακή στο Cornella στο 18ο λεπτό έγινε μια απ’αυτές τις στιγμές. Η Μαδρίτη ήταν σε τέλμα, ανίκανη να ξεφύγει απ’την πίεση μιας μαχητικής Εσπανιόλ, όταν τραυματίστηκε Casemiro. Ο Ζιντάν έπρεπε να παρακάμψει το σενάριο των rotations και να βάλει τον Kroos. Τότε άρχισε να παίζεται ένα άλλο παιχνίδι, ένα στο οποίο η Μαδρίτη πήρε τη μπάλα και την αναμέτρηση, μέσα απ’την συνεχή επαφή με τη μπάλα που εξασφαλίζει ο ακαδημαϊκός Γερμανός ποδοσφαιριστής. Δεν υπάρχει καλύτερη ισορροπία απ’αυτή που χτίζεται γύρω απ’την κατοχή της μπάλας για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Ο Toni ανέπτυξε τον ασύγκριτο κατάλογό του των πασών και την Espanyol την έπιασε η νύχτα. Ο Quique Sánchez Flores το είπε ξεκάθαρα: «Με την είσοδο του Kroos πολλαπλασίασαν τις επιλογές παιχνιδιού τους κι έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Υπήρξαν δύο παιχνίδια. Ένα μέχρι τον τραυματισμό του Casemiro κι ένα χωρίς αυτόν».

ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟΣ

Στα κεντρικά γραφεία της Ρεάλ Μαδρίτης γνωρίζουν τέλεια την αξία του Toni Kroos. Έτσι, ένας απ’τους λόγους που δεν ενεργοποιήθηκε η μεταγραφή του Pogba αυτό το καλοκαίρι ήταν η υποψία ότι η άφιξή του θα μπορούσε να υποβιβάσει το ξανθό 8 σ’ένα δεύτερο πλάνο. Η νηφαλιότητα, η ακρίβεια, η συνέπεια και η τάξη του Γερμανού είναι το αντίθετο της λαμπρότητας και της ιδιοφυΐας, αλλά επίσης και της ασυνέχειας του υποσχόμενου Γάλλου. Καθένας τους είναι ο καλύτερος σ’αυτό που κάνει, αλλά σήμερα η διαφορά είναι ότι ο Toni σου εγγυάται το ρεπερτόριό του σε κάθε παιχνίδι κι ο Paul, για τώρα, όχι.


Πριν απ’το καλοκαίρι προειδοποίησαν τη Μαδρίτη απ’τη Ντόρτμουντ, φιλικό club, ότι ο κύριος στόχος του Γκουαρντιόλα για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της City ήταν ο Kroos. Ο προπονητής παραδέχθηκε ιδιωτικά ότι ήταν ένα λάθος να επιτρέψει στη διοίκηση της Μπάγερν να τον αφήσει να φύγει. Εκείνο συνέπεσε με μια περίοδο κατά την οποία το 8 δεν αισθάνονταν άνετα με τον Μπενίτεθ. Ούτε αυτός ούτε σχεδόν κανένας απ’τους συμπαίκτες του. Αλλά εκείνο είναι πλέον παρελθόν και σήμερα ο Toni Kroos πρόκειται ν’ανανεώσει γιατί είναι ευχαριστημένος με τον σύλλογο, τον προπονητή και τους συμπαίκτες. Μέχρι σημείου του να’ναι ο μόνος ξένος που συμμετέχει στον κύκλο των Ισπανών ξεκινώντας τις προπονήσεις.


@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.