News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η τραγωδία του αναπληρωματικού Morata: πάρα πολύ ακριβός για την Premier League

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Του José Manuel Garcia

Ο επιθετικός εξακολουθεί να’χει πολλές αμφιβολίες

«Δεν θέλω να πεθάνω από αηδία στον πάγκο», λέει στον εσωτερικό του κύκλο, ο επιθετικός, γνωρίζοντας ότι το BBC θα του κλείσει πολλές φορές τις πόρτες του βασικού



Σ’ένα καλοκαίρι σταματημένο σε κινήσεις για την Ρεάλ Μαδρίτης, μια απ’τις μεγάλες καινοτομίες της, ο διεθνής Álvaro Morata, επαναγορασμένος απ’τη Γιουβέντους, έχει ανάμεικτα συναισθήματα. Ο παίκτης θέλει να αισθάνεται σημαντικός και το λευκό club δεν του προσφέρει τέτοιες συνθήκες. Το βάρος του BBC (Μπέιλ, Μπενζεμά και Κριστιάνο) συνθλίβει τα όνειρα του Μαδριλένου, ο οποίος γνωρίζει ότι μ’αυτούς τους τρεις δεινόσαυρους του ποδοσφαίρου μπροστά, δεν θα μπορέσει να’ναι ποτέ προφήτης στον τόπο του.

Ο Álvaro Morata δεν πήρε ποτέ καλά τον ρόλο του αναπληρωματικού, αυτό μπορεί να το βεβαιώσει ο Massimiliano Allegri, ο προπονητής της Γιουβέντους, με τον οποίο είχε μια σοβαρή αντιπαράθεση στην αρχή της περασμένης σεζόν, όταν ο προπονητής τον άφησε στον πάγκο στις πρώτες αναμετρήσεις. Ο Allegri προτιμούσε το δίδυμο Dybala-Mandzukic. Στη συνέχεια, ανέκτησε το καθεστώς βασικού κι έκανε μια εξαιρετική τελική ευθεία στη σεζόν, ξεχωρίζοντας με την εκπληκτική απόδοσή του εναντίον της Μπάγερν στο Champions League. Η αξιολόγηση του Morata εκτοξεύθηκε και η αγοραία αξία του έφθασε τα 40 εκατομμύρια.

Οι καλές επιδόσεις του Álvaro Morata με την Γιούβε και την εθνική ομάδα έκαναν την Ρεάλ Μαδρίτης να μην διστάσει και να χρησιμοποιήσει τη ρήτρα επαναγοράς του: 30 εκατομμύρια ευρώ. Οι ειδικοί στο σύλλογο πιστεύουν ότι η πραγματική αξία του Álvaro Morata, 23 ετών, στην αγορά, ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ, δεδομένου μάλιστα ότι η Γιουβέντους έχει τινάξει τη μπάνκα με τον Pipa Higuaín (29 ετών), για τον οποίο κατέβαλε 90 εκ. Η Ρεάλ Μαδρίτης ζητά για τον Morata 70 εκατομμύρια. Στην Premier, τουλάχιστον για την ώρα, την θεωρούν μια υπερβολική τιμή.



Δεν θέλει να πεθάνει από αηδία

Στον Ζινεντίν Ζιντάν, προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, αρέσουν πολύ οι ποδοσφαιρικοί τρόποι του Morata, και περισσότερο τώρα, με την σίγουρη απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο για τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και τις καθυστερημένες προσθήκες των διεθνών Gareth Bale, Πέπε και Toni Kroos.

Ο Morata ξέρει ότι θα’ναι βασικός σ’αυτήν την προετοιμασία, καθώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι στα πιτς στην κι ο Gareth Bale χρειάζεται ακόμα πολλές προπονήσεις για να φτάσει σε φόρμα. Ο Μαδριλένος θα κάνει πολλά ντουέτα με τον Karim Benzema. Αλλά ο Morata δεν πιστεύει σε αντικατοπτρισμούς και γνωρίζει ότι όταν αρχίσει να κυλάει η μπάλα στο πρωτάθλημα, το BBC θα μπει στην λίστα και ο ίδιος θα πρέπει να αναλάβει το ρόλο του στη Ρεάλ Μαδρίτης: αναπληρωματικός.

Κι αυτή η κατάσταση απωθεί τον νεαρό επιθετικό, ο οποίος έλαβε την είδηση ​​της «μεταγραφής» του για την Ρεάλ Μαδρίτης ως το λιγότερο κακό. Στο λευκό club βρίσκονται σε αναμονή. Κι ο Morata επίσης. Ο διεθνής ξέρει ότι το’χει αδύνατο στην Ρεάλ Μαδρίτης και γι’αυτό αντιστέκεται στο να’ναι αναπληρωματικός. Όπως είπε στους οικείους του, «δεν θέλω να πεθάνω από αηδία στον πάγκο», ως εκ τούτου, μέσω του πατέρα του, που βρίσκεται πάντα στη σκιά του εκπροσώπου του, ζήτησε να επισπευσθεί η πώλησή του.



Μια ασφάλεια ζωής

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Άρσεναλ, τρεις απ’τις πιο αξιόπιστες ομάδες στην Premier, έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον παίκτη, αλλά μέχρι στιγμής δεν φτάνουν ούτε καν κοντά στα 70.000.000 € που απαιτεί η Ρεάλ Μαδρίτης για να κάτσει να διαπραγματευτεί. Η Μάντσεστερ του Μουρίνιο, μέσω του Jorge Mendes, έχει προειδοποιήσει ότι βρίσκεται σε εγρήγορση για μια μελλοντική δημοπρασία. Αλλά έχει διαρρεύσει ότι θα φτάσει μόλις στα 55 εκατομμύρια. Η Μάντσεστερ έχει κάνει μια ισχυρή επένδυση με τον Σουηδό Ibrahimovic, αν κι ακόμα έχει κεφάλαια για ένα μελλοντικό παλμό. Η Chelsea, με τον Antonio Conte ως προπονητή, τον θεωρεί πολύ ακριβό και θα προχωρήσει στη μεταγραφή του, μόνο αν χαθεί η πρώτη επιλογή, ο Βέλγος Lukaku, για το οποίο αρχικά προσέφερε 50 εκατομμύρια.

Αυτός που πραγματικά τυφλώνει ο Άλβαρο Μοράτα είναι ο Αρσέν Βενγκέρ, ο προπονητής της Άρσεναλ, ένας θαυμαστής του ταλέντου του νεαρού παίκτη, ενός σκόρερ που με το πέρασμα του χρόνου έχει εξελιχθεί και του οποίου τα ξεμαρκαρίσματα και οι μπούκες απ’τις δύο πλευρές είναι καταστροφικές. Η Άρσεναλ έχει επίσης ως στόχο τον Γάλλο Lacazette, της Olympique Marseille, club το οποίο απέρριψε την αρχική προσφορά των Gunners ύψους 35 εκ. €. Μεταξύ των παραγόντων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου υπάρχει η βεβαιότητα ότι καθώς προχωράμε στον Αύγουστο η Άρσεναλ θα ζεστάνει την αγορά και θα σηκώσει το έμβολο. Δεν ξεχνά τον Morata.


Στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπάρχει βιασύνη, γνωρίζουν ότι ο Morata είναι καλή ασφάλεια εν τη απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αλλά γνωρίζουν επίσης ότι ο πρώην της Γιουβέντους δεν είναι ευχαριστημένος. Θέλει μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα της καρδιάς του. Ή να πάει στην Premier. Αλλά η Μαδρίτη του έχει θέσει τιμή χρυσού.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.