News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Αν η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να αποκτήσει τον Sissoko, ο Florentino θα πρέπει να περάσει μέσα απ’τη στεφάνη

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Του David Ruiz

Η Νιουκάστλ δεν πέφτει κάτω απ’τα 41 εκ.

Η Newcastle, η οποία έχει αποκτήσει ήδη τον Diamé για ν’αντικαταστήσει τον Γάλλο, δεν αντιτίθεται στην πώληση, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα καταβάλλει τα 41 εκατομμύρια που αξίζει η ελευθερία του. Ένα αδιαπραγμάτευτο ποσό



Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μπει στον Αύγουστο χωρίς περαιτέρω ενίσχυση πέρα απ’τον Álvaro Morata. Ο Μαδριλένος επέστρεψε στο σπίτι με στόχο να παλέψει για το καθεστώς βασικού με τον Καρίμ Μπενζεμά, επιλύοντας έτσι μια απ’τις μεγάλες προτεραιότητες του Ζινεντίν Ζιντάν για τη νέα σεζόν: την στήριξη της κορυφής της επίθεσης. Η άλλη, η εξεύρεση ενός πολυθεσίτη μέσου προικισμένου με μεγάλη φυσική κατάσταση, παραμένει αδιευκρίνιστη, προς μεγάλη λύπη του Γάλλου προπονητή, καθώς είναι πεπεισμένος ότι το ρόστερ του υποφέρει από έναν «all around» ικανό, μεταξύ άλλων, ν’αντικαταστήσει μ’εγγυήσεις τον Casemiro.

Με τον Πολ Πογκμπά, τον προτιμώμενο του Zizou, έξω απ’την τροχιά λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων της Γιούβε και του μάνατζερ του παίκτη, τον N’Golo Kanté να’χει καταλήξει στην Τσέλσι αφού το merengue club απέκλεισε την απόκτησή του θεωρώντας ότι τα 30 εκατομμύρια που ζήτησε η Λέστερ (στη συνέχει θα πάρει ακόμα πέντε απ’τους Blues) ήταν υπερβολικά για έναν παίκτη με το προφίλ του Makelele, και τον Ιταλό Verratti να’χει ανανεώσει πρόσφατα με την Παρί Σεν Ζερμέν μέχρι το 2021, στη νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης εξαντλούνται οι «top» επιλογές για την ενίσχυση μιας περιοχής απολύτως ζωτικής σημασίας για τον Γάλλο προπονητή, ο οποίος ήδη στην τελική ευθεία της περασμένης σεζόν σταύρωσε τα δάχτυλα έτσι ώστε ο Βραζιλιάνος μέσος-κάλυμμα να μην υποστεί καμία σωματική αναποδιά που να τον στερήσει απ’το μόνο ειδικό του στην αμυντική δουλειά στην ευρύτερη περιοχή του γηπέδου.

Αυτή η λευκή πρόθεση στην ανταπόκριση του αιτήματος του προπονητή της, έχει μετατρέψει το αντικείμενο της μεσαίας γραμμής σ’ένα ατελείωτο γαϊτανάκι, μ’ένα όνομα να ακούγεται δυνατά τη μία μέρα, για να σβήσει την επόμενη με την εμφάνιση ενός άλλου υποτιθέμενου μελλοντικού, απ’το οποίο θα μπορούσε να καταλήξει να επωφεληθεί ο τελευταίος απ’τους προσκεκλημένους στο casting αυτοσχεδιασμένο απ’το τέλος της άνοιξης απ’τον Florentino Perez: ο Moussa Sissoko.



Ένα αδιαπραγμάτευτο ποσό

Το όνομά του Γάλλου μέσου της Newcastle καταλαμβάνει και πάλι μια θέση προτίμησης στη λίστα της madridista αγοράς. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι επίσης της ιερής αφοσίωσης του Florentino Perez, το αφεντικό της ομάδας της Concha Espina αρχίζει να εξετάζει τον αρχηγό των «Καρακαξών» ως την τελευταία σφαίρα που θα πρέπει να καταλήξει να χρησιμοποιήσει, υπό διαμαρτυρία, για να διατηρήσει ανέπαφο το ειδύλλιο που ζει με τον εκτιμώμενό του Zizou μετά την κατάκτηση του ενδέκατου στο Μιλάνο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει επανενεργοποιήσει μια επιχείρηση που είχε κρυώσει πριν από βδομάδες, μεταξύ άλλων πραγμάτων, λόγω της υψηλής τιμής με την οποία είχε τιμολογήσει το αγγλικό σύνολο τον Γάλλο διεθνή. Στην ευγενή περιοχή του Τ-4 θεωρούν εκτός αγοράς τα 41.000.000 € που ζητά η Newcastle για έναν απ’τους πυλώνες του πρότζεκτ του Ράφα Μπενίτεθ στην περιπέτειά του στην Championship (δεύτερη κατηγορία). Το ενδιαφέρον της ηπειρωτικής πρωταθλήτριας για τον εύσωμο 26χρονο μέσο εμφανίστηκε ξαφνικά στο τελευταίο σκέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, λόγω των αξιοσημείωτων επιδόσεών του υπό τις εντολές του Didier Deschamps. Η Ρεάλ Μαδρίτης βολιδοσκόπησε τον αγγλικό σύλλογο στις αρχές Ιουλίου, αλλά όπως συνέβη και με τον Kanté και την Leicester, η τιμή την κράτησε πίσω και οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν ν’αραιώσουν χωρίς πολλά πολλά.

Το σενάριο έχει επιστρέψει για να επαναληφθεί σχεδόν ένα μήνα αργότερα, αν και οι ηθοποιοί δεν ξεκινούν στα ίδια θεωρεία: η Newcastle δεν αντιτίθεται στην αποχώρηση της αναφοράς της με προορισμό το Santiago Bernabeu, πάντα εφόσον η Ρεάλ Μαδρίτης καταβάλλει τα 41 εκατομμύρια που αξίζει η ελευθερία της. Κι αυτό το ποσό είναι αδιαπραγμάτευτο, όπως ήταν επίσης τα 30 εκ. που άξιζε ο Giorginio Wijnaldum, το άλλο πόδι πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το πρότζεκτ του Μπενίτεθ για να επιστρέψουν οι «Καρακάξες» στην Premier με τη μία. Στην Λίβερπουλ, η οποία ήθελε τον Ολλανδό, δεν απέμεινε άλλη λύση απ’το να καταβάλει το ποσό αυτό πριν κανά δυο βδομάδες, για να φέρει τον πρώην των PSV και Φέγενορντ στο Anfield και να ικανοποιήσει τον Jürgen Klopp.



Ο Xabi Alonso στη μνήμη

Η διαφορά σε σχέση με ό, τι συνέβη τον Ιούλιο είναι ότι τώρα η Μαδρίτη φαίνεται πρόθυμη να βάλει στο τραπέζι εκείνα τα περισσότερα από 40 εκατομμύρια, επιτασσόμενα απ’την επιμονή του Ζιντάν στην υποστήριξη, αυτού που θα μπορούσε να γίνει ο μεγάλος του πονοκέφαλος μόλις ξεκινήσει η νέα σεζόν, όπως ήταν ήδη για τον Αντσελότι στην πρώτη του χρονιά στο τιμόνι των λευκών, ενώ ο Τσάβι Αλόνσο ήταν έξω λόγω τραυματισμού. Ο Zizou ήταν τότε βοηθός του Ιταλού και χωρίς αμφιβολία το σημείωσε.

Η Newcastle θα προτιμούσε να μην χρειαστεί ν’απαλλαγεί απ’την άλλη μεγάλη μορφή της, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η ομάδα του Μπενίτεθ ξεκινάει την κούρσα της για να επιστρέψει στην ανώτατη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, την Παρασκευή στο Craven Cottage ενάντια στην Φούλαμ. Ωστόσο, γνωρίζει ότι η επιθυμία του παίκτη, γεννημένου στο Le Blanc-Mesnil, είναι ν’ανέβει σ’ένα τρένο που δεν μπορεί να περάσει ξανά στην καριέρα του, έτσι ώστε αν η Ρεάλ αποδεχτεί τους όρους μεταγραφής που επιβάλλονται απ’τις «Καρακάξες», δεν θα εναντιωθεί στην αποχώρησή του.


Προς το παρόν, οι «Toons» έχουν ήδη κινηθεί και μπροστά στην πιθανότητα να καταλήξει ο Florentino να περάσει μέσα απ’τη στεφάνη, όπως δείχνουν σχεδόν όλες οι ενδείξεις, βγήκαν βιαστικά στην αγορά για να κλείσουν την απόκτηση του Mohamed Diamé, για τον οποίο πλήρωσαν σήμερα περίπου 7.000.000 € στην Χαλ Σίτι. Ο πρώην κεντρικός μέσος των Βαγιεκάνο και Linares, μεταξύ άλλων ομάδων, συγκεντρώνει καλό μέρος των χαρακτηριστικών του Sissoko, συμπεριλαμβανομένης της αφρικανικής καταγωγής του. Σ’αυτήν την περίπτωση, απ’τη Σενεγάλη.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.