News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Varane λέει «όχι» στον Mourinho

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Του Pablo Polo

Απορρίπτει τη Μάντσεστερ κι άλλες δύο ομάδες της Premier

Μια συνομιλία με τον Ζιντάν τον ενθαρρύνει να συνεχίσει

40 εκατομμύρια ήταν πρόθυμη να πληρώσει η United για το Γάλλο στόπερ

Μέχρι το 2020, χρονιά την οποία τελειώνει η σύμβασή του με τους Merengues


Ο Rafael Varane θα συνεχίσει στην Ρεάλ Μαδρίτης τουλάχιστον μία ακόμη σεζόν. Ο στόπερ, ο οποίος ήρθε στη λευκή ομάδα μόλις στα 18 του, απ'τα χέρια του Ζιντάν, του μεγάλου υποστηρικτή του, τελείωσε το περασμένο έτος ως ο τρίτος στόπερ, πίσω απ'τους Pepe και Sergio Ramos, -επίσης με απόφαση του μεγάλου υπερασπιστή του, ο οποίος δεν παντρεύεται κανέναν-, το οποίο έκανε τον Γαλλό στόπερ να'χει αμφιβολίες.

Αυτό το νέο σενάριο το γνώριζαν οι μεγάλοι σύλλογοι στην Ευρώπη. Αλλά αυτός που ήξερε καλύτερα την κατάσταση και τον παίκτη ήταν ο Ζοζέ Μουρίνιο, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσε να ψαρέψει στα ταραγμένα νερά. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι άλλοι δύο συλλόγου της Premier χτύπησαν την πόρτα της Ρεάλ Μαδρίτης για να παρουσιάσουν μια επίσημη προσφορά. Προτάσεις, σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσες από οικονομικής απόψεως. Περίπου 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, το club του Old Trafford , μέσω του ίδιου του Μου, έστειλε το ενδιαφέρον του στον Varane. Του κατέστησε σαφές ότι τον ήθελε στην ομάδα του. Ο Πορτογάλος, μάλιστα, ήταν αυτός που πήρε το καλύτερο απ'αυτόν κατά την σεζόν 2012-2013. Η εμφάνιση του στις διπλές αναμετρήσεις του Κυπέλλου εναντίον της  Barca, απ'την οποία βγήκε ως ο πιο υποσχόμενος νέος στην Ευρώπη, και οι αγώνες του εναντίον της United στο Champions League, ήταν τεράστια. Ένας τραυματισμός στο γόνατο, στον οποίο έπρεπε να εγχειριστεί, τον σταμάτησε, αλλά είχε χρόνο για ν'ανακάμψει, όχι χωρίς κόπο και θυσίες, και ν'αποδείξει στον τελικό της Λισαβόνας εναντίον της Ατλέτικο την τεράστια δύναμη του.

Ο Varane, ωστόσο, αρνήθηκε την πρόταση του Πορτογάλου προπονητή, αν και την σκέφτηκε πολύ σοβαρά μπροστά στην κατάσταση που ζούσε στη Μαδρίτη. Το λευκό club, απ'τη μεριά του, δεν εξετάζει την αναχώρησή του, αν και ήταν καχύποπτο μπροστά στο ενδιαφέρον των πιο ισχυρών ομάδων στην Premier και του πάντα γοητευτικού Μουρίνιο. Αλλά η Μαδρίτη κινήθηκε γρήγορα για να αποφύγει οποιαδήποτε δυσαρέσκεια.

Έκαναν τον Varane να δει ότι είχε χρόνο να επικρατήσει, με μόνο 23 χρόνια, κι ότι ήταν στο χέρι του να'ναι ο μελλοντικός στόπερ της  Ρεάλ Μαδρίτης. Προς το παρόν, ο στόπερ θα φοράει το πέντε, ένα ξεχωριστό νούμερο για τον ίδιο και για τη Μαδρίτη, καθώς το φορούσε ο ίδιος  ο Ζινεντίν Ζιντάν. Επίσης, κι ένας άλλος μεγάλος στόπερ που σημάδεψε μια εποχή στο λευκό σύνολο, όπως ο Manolo Sanchis.

Συνομιλία με το Ζιντάν

Επιστρέφοντας στο σενάριο που άνοιξε με το ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ, η υπόθεση δεν διευθετήθηκε μέχρι να γίνει μια συνομιλία μεταξύ του Ζιντάν και του Varane όταν ο παίκτης επέστρεψε απ'τις διακοπές του. Οι δύο ήρθαν κοντά κι ο Γάλλος έφυγε απ'την συνάντηση με την πεποίθηση ότι δεν ήταν η ώρα να φύγει.

Ο Ζιντάν είναι ένας προπονητής που μιλάει λίγο, αλλά ξεκάθαρα. Ενώ τον άφησε να δεί  ότι είχε ένα προφανές πλεονέκτημα ενάντια στο οποίο οι ανταγωνιστές του δεν μπορούν  να κάνουν τίποτα, -την ηλικία- του κατέστησε επίσης σαφές ότι βασικός θα'ναι πάντα αυτός που είναι καλύτερα. Ο Zizou ήταν σαφής όταν μίλησε για την περασμένη σεζόν διαβεβαιώνοντάς τον ότι ο Pepe τελείωσε σε κορυφαία κατάσταση και για το λόγο αυτό ξεκίνησε στα σημαντικά ραντεβού.


Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι πλέον κανένα μυστικό ότι ο Varane είχε ένα περίπλοκο τέλος στη σεζόν. Εκτός απ'το ότι έμεινε εκτός 11άδας στο αποφασιστικό κομμάτι -τον πείραξε ιδιαίτερα να μην παίξει στα ημιτελικά του Champions League- o τραυματισμός του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εξάσκησης τον κράτησε οριστικά έξω απ'τον τελικό του Μιλάνου εναντία στην Ατλέτικο κι απ'το πρώτο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ένα σκληρό χτύπημα που τον ώθησε να σκεφτεί μια έξοδο για να αλλάξει εντελώς τον αέρα και ν'αλλάξει το αρνητικό τσιπ.

Αλλά ήταν μόνο μια φευγαλέα σκέψη, καθώς φαίνεται ότι ο χρόνος τον έκανε να αναθεωρήσει. Τώρα προπονείται στο μέγιστο στο Μόντρεαλ και σκέφτεται μόνο να θαμπώσει και πάλι όπως έκανε και στο παρελθόν, ειδικά με τον ίδιο τον Mou.

Σε κορυφαία κατάσταση σωματικά

Σ'αυτές τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας βλέπουμε έναν πολύ δραστήριο Varane και σε σωματική πληρότητα. Έχει αφήσει ήδη πίσω τον τραυματισμό που τον ανάγκασε να χάσει τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και το Euro και προπονείται κανονικά και σε πλήρη απόδοση με το υπόλοιπο των συμπαικτών του. Τον βλέπουμε να τραβά την ομάδα στις σωματικές προπονήσεις και υποδέχεται τέλεια τις πρώτες μέρες της εργασίας υπό τη μέθοδο Pintus.

Ο Varane έχει εκμεταλλευτεί το καλοκαιρινό διάλειμμα για να επαναφορτίσει τις μπαταρίες και να εργαστεί σκληρά προκειμένου να φτάσει στην προετοιμασία σε τέλεια κατάσταση. Σε μια μεγάλη επίδειξη επαγγελματισμού, ο Γάλλος έχει κάνει μια ξεχωριστή δουλειά στις διακοπές του για ν'ανακάμψει απ'τον τραυματισμό και να φτάσει στην προετοιμασία χωρίς επακόλουθα.

Αυτή τη σεζόν, ο Varane θέλει να'ναι θεμελιώδης παίκτης για τον Ζιντάν κι έχει σηκώσει τα μανίκια για να το πετύχει. Δεν εξετάζει οτιδήποτε άλλο εκτός απ'το να γίνει ο ακλόνητος παρτενέρ του Sergio Ramos.

@suntagm_puskas
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.