News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Achraf θυμάται το Μαρόκο στο ντεμπούτο του

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Της Patricia Terroba

Ο αμυντικός της Juvenil Α έπαιξε στο δεύτερο μισό εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν



Ο Achraf Hakimi έκανε το ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν κι έτσι έγινε ο τρίτος παίκτης μαροκινής ιθαγένειας ο οποίος έχει φορέσει τη λευκή φανέλα με την πρώτη ομάδα.

Ο 17χρονος μπήκε στο γήπεδο στο 45ο λεπτό για να προσπαθήσει ν’ανατρέψει έναν αγώνα που είχε γίνει πολύ ανηφορικός για τη Μαδρίτη απ’το 1ο λεπτό, με το πρώτο γκολ της PSG. Κι αυτό γιατί η πρεμιέρα της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν αυτή τη σεζόν δεν ήταν η καλύτερη, αλλά χρησίμευσε για ν’αποδείξει ότι η ομάδα του Chamartin μπορεί να υπολογίζει στην ακαδημία της.

Μπορεί να βασιστεί στους Asensio, Odegaard, Llorente και, φυσικά, στον Hakimi. Ο Μαροκινός παίκτης έχει εξελιχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης. Από 7 χρονών, έχει περάσει απ’όλες τις κατώτερες κατηγορίες του λευκού club. Απ’τη Benjamín, περνώντας απ’τις Alevín, Infantil, Cadete και, την περασμένη σεζόν, ξεχώρισε στη Juvenil Α.

Επιπλέον, ο νεαρός αμυντικός είναι ήδη διεθνής με την εθνική του Μαρόκου. Ο δεξιός μπακ κλήθηκε στη χώρα του για να παίξει στον προκριματικό γύρο του Copa África το Μάρτιο. Ήταν τότε που έγινε ο πρώτος madridista που φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Μαρόκου.

Ο τρίτος που το καταφέρνει

Ο παίκτης έβγαλε μια φωτογραφία με τους Μαροκινούς οπαδούς που ταξίδεψαν μέχρι το Ohio Stadium για να δουν τον συμπατριώτη τους να κάνει ντεμπούτο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Επειδή σ’όλη την ιστορία, δεν έχουν υπάρξει πολλοί Μαροκινοί παίκτες που έχουν παίξει στο λευκό σύνολο.




Τη σεζόν 1955-56, ο Heliodoro Castaño Pedrosa ξεκίνησε την καριέρα του στη Μαδρίτη. Ο επιθετικός γεννημένος στο Alcazarquivir -τότε ανήκε στο ισπανικό προτεκτοράτο στο Μαρόκο- έπαιξε στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, για να πάει στη Jaen το 1956. Και το 67, ήρθε στο Chamartin ο José Luis López Peinado. Ο αμυντικός απ’την Τετουάν φόρεσε τη λευκή φανέλα για 10 χρόνια. Και οι δύο είχαν διπλή ιθαγένεια, αλλά κανείς τους δεν έγινε διεθνής με καμία εθνική.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.