News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Μαδρίτη κατηγορεί για την κύρωση της ΕΕ «μια μελέτη της Βαρκελώνης, με μικρή εμπειρία»

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει λάθος

Η λευκή ομάδα απάντησε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μια ανακοίνωση στην οποία υπενθυμίζει ότι η γη έχει την πιο αντικειμενική αξιολόγηση κι ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση για το επιβληθέν πρόστιμο



Η Ρεάλ Μαδρίτης θα προσφύγει κατά της κύρωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Το λευκό club πιστεύει ότι ο ευρωπαϊκός οργανισμός έχει διαπράξει μια αδικία κι ότι το πρόστιμο, το οποίο υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια, δεν είναι σωστό. Το πρόβλημα έγκειται σε μια διαφορετική αποτίμηση των εκτάσεων που παραχώρησε ο Δήμος στη Μαδρίτη στο πλαίσιο της επιχείρησης των πύργων της Ciudad Deportiva του 1998.

Το λευκό club εξέδωσε πριν λίγο μια ανακοίνωση υπενθυμίζοντας ότι υπέγραψε συμφωνία με τον Δήμο το 2011 η οποία «είχε ως πρωταρχικό στόχο να αποζημιώσει ο Δήμος, με τον πλέον επωφελή τρόπο για τον ίδιο, την αδυναμία που είχε στο να παραχωρήσει το οικόπεδο B- 32 του Las Tablas, δεδομένου ότι ήταν δημόσια γη. Η υποχρέωση δέσμευσε το Δήμο της Μαδρίτης λόγω της Σύμβασης εκτέλεσης ανταλλαγών της Ciudad Deportiva που υπογράφηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 1998. Κάθε άλλη φόρμουλα αποζημίωσης θα’χε κοστίσει στο Δήμο σχεδόν τα διπλά της αποτίμησης του οικοπέδου Β-32 που έγινε στη Σύμβαση».

Στο δεύτερο σημείο της ανακοίνωσής της η Ρεάλ Μαδρίτης υπενθυμίζει ότι η μέθοδος αποτίμησης που επιλέχθηκε απ’την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι η κτηματολογική αξία, η οποία στο σύλλογο διαβεβαιώνουν ότι είναι «η μόνη αντικειμενική μέθοδος» για να αξιολογηθεί ένα οικόπεδο και υπενθυμίζουν ότι είναι νομικά υποχρεωτικό για όλους τους ισπανικούς Δήμους κι ότι «ως εκ τούτου, ισχύει για όλες τις συναλλαγές μεταξύ των Δήμων και τρίτων, είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού χαρακτήρα». Η κτηματολογική αξία γίνεται από τεχνικούς του Υπουργείου Οικονομικών και χρησιμοποιείται απ’τη Διοίκηση όντας «η πιο αντικειμενική».


Η Μαδρίτη εκπλήσσεται διότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει χρησιμοποιήσει, για να εκδώσει την απόφασή της, μια αποτίμηση που έγινε από μια μελέτη εταιρείας αρχιτεκτόνων της Βαρκελώνης, με μικρή εμπειρία σε παρόμοιες εκτιμήσεις, γενικά, και σχεδόν μηδενική στην πόλη της Μαδρίτης» κι αναφέρει ότι η Μαδρίτη, παρά το ότι η μόνη αντικειμενική και νομική υποχρέωση αποτίμησης είναι η κτηματολογική αξία, «παρουσίασε στο αρχείο μια αποτίμηση που έγινε από μία απ’τις σημαντικότερες εταιρείες στον κόσμο, την Aguirre Newman, της οποίας η έκθεση κατέληξε ότι ακόμη και η Ρεάλ Μαδρίτης είχε υπό-αποζημιωθεί για περισσότερα από 7,5 εκατομμύρια ευρώ».

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.