News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino ήθελε να «πακετάρει» τον Zidane στη Μασσαλία πριν προσληφθεί ο Michel

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Του Enrique Marin

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν τον πίστευε

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, όταν ο Bielsa παραιτήθηκε από προπονητής της Ολιμπίκ και τον αντικατέστησε ο Michel, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να «τοποθετήσει» τον Zizou στην γαλλική ομάδα



Ποιος να το’λεγε το περασμένο καλοκαίρι στον Rafa Benitez και στον Ζινεντίν Ζιντάν, προπονητές τότε των Ρεάλ Μαδρίτης και Castilla, αντίστοιχα, ότι οι ζωές τους θα άλλαζαν τόσο μέσα σε λίγους μήνες. Ειδικά επειδή, ενώ ο Μαδριλένος ήρθε με σκληρό χέρι και τις συνήθεις «πλήρεις εξουσίες» (;) για να βάλει τάξη σε αποδυτήρια δήθεν χαλαρά ή βολεμένα με τον προκάτοχό του, ο Γάλλος είχε αποτύχει την περασμένη σεζόν μη καταφέρνοντας να βάλει τη madridista θυγατρική ούτε καν στα πλέι-οφ ανόδου στη Segunda, πέρα απ’τα προβλήματα που είχε το δίπλωμα προπονητικής του.

Ο Μπενίτεθ απολύθηκε, έχοντας φάει από θαύμα το turrón, επιστρέφοντας στην Αγγλία, όπου αποδέχθηκε την προσφορά της Νιούκαστλ και κατέληξε στον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ με τις «Καρακάξες». Ο Ζιντάν, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα τις παραμονές του τελικού του Champions League, μετά από δύο χρόνια στη Λισαβόνα ως βοηθός του Κάρλο Αντσελότι, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης Castilla, αυτή τη φορά, ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια του ομίλου της στη Segunda B. Παρά το γεγονός ότι λίγες εβδομάδες πριν ο ίλιγγος του να’ναι στον πάγκο στο Μπερναμπέου τον εμπόδισε να πάρει τη μεγάλη απόφαση, ο Ζιντάν δεν έχασε καιρό στο να καταλάβει το γραφείο του Μπενίτεθ στο Valdebebas, τόσο που, όταν ο Rafa πήγε να μαζέψει τα πράγματά του, ο Zizou ήταν ήδη μέσα σ’αυτό.

Σε αντίθεση με όσα είπε δημοσίως ο Florentino Perez, πλέον ξέρετε, εκείνο το «ο Benitez δεν είναι το πρόβλημα, αλλά η λύση», η αλλαγή του Rafa απ’τον Ζιντάν δεν ήταν μόνο αναπόφευκτη με δεδομένη την ένταση που υπήρχε στ’αποδυτήρια, αλλά σήμαινε και την αντίδραση της ομάδας στο πρωτάθλημα, φτάνοντας μέχρι να κάνει δώδεκα συνεχόμενες νίκες και φτάνοντας στην τελευταία αγωνιστική με πιθανότητες για να κερδίσει τον τίτλο, πέρα απ’το ότι προκρίθηκε στον τελικό του Champions League στο Μιλάνο, όπου ο Zizou θα αντιμετωπίσει και πάλι την Ατλέτικο. Φυσικά το πιο περίεργο απ’όλα είναι ότι ο ίδιος ο Florentino δεν ήταν καθόλου πεπεισμένος για την παράδοση της Μαδρίτης στα χέρια του Ζιντάν, ένα είδωλο του madridismo, αν και πολύ άγουρος ως προπονητής.

Οι αμφιβολίες του πρόεδρου της Μαδρίτης ήταν λογικές, αλλά το πιο εκπληκτικό είναι ότι πριν απ’την έναρξη αυτής της σεζόν ο Florentino επιθυμούσε ο Γάλλος να προπονεί ακόμα και κάπου αλλού, αν και ήταν μόνο για να δει πώς θα τα πήγαινε κι αργότερα να τον έπαιρνε πίσω. Στις 8 Αυγούστου, ο εκκεντρικός Marcelo Bielsa παραιτήθηκε απ’τη Μαρσέιγ, μετά την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εναντίον της Καέν. Όπως έχει γίνει ήδη παράδοση στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ο Michel «ακούστηκε» άμεσα, αν και αν υπάρχει ένα όνομα που ήταν πάντα συνδεδεμένο με τον σύλλογο της Μασσαλίας, αυτό είναι του Ζιντάν, ενός ντόπιου της La Castellane γειτονιάς. "Πάρε τηλέφωνο την Olympique και προσφέρσου", διαβεβαιώνουν στο Μπερναμπέου ότι διέταξε ο Perez σε μία απ’τις επιθέσεις του ως αθλητικός διευθυντής, αν και η πρόσληψη του exmadridista Michel δεν άργησε να υλοποιηθεί.



«Θα άλλαζες το ενδέκατο για όλα αυτά που έχεις κερδίσει ως παίκτης; Αν κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το καλύτερο για όλους και θα δώσουμε τα πάντα, αλλά δεν θα άλλαζα τίποτα», είπε ο Zidane με το συνηθισμένο χαμόγελό του κατά τη διάρκεια της ανοικτής ημέρας - αν κι όχι για όλους- την οποία πραγματοποίησε χθες ο σύλλογος, στις παραμονές του τελικού του Μιλάνου. Ο Γάλλος δεν πιστεύει ότι θα χάσει εναντίον της Ατλέτικο στο San Siro κι ότι θα ολοκληρωθεί έτσι άλλη μια σεζόν χωρίς τίτλους, που σημαίνει αποτυχία. «Η αποτυχία θα’ναι να μην δώσουμε το μέγιστο. Μετά ξέρουμε ότι έναν τελικό το σημαντικό είναι να τον προετοιμάσεις καλά κι ότι όλα μπορούν να συμβούν», είπε, αν και είναι ο πρώτος που γνωρίζει ότι σ’ένα κλαμπ με το μεγαλείο της Μαδρίτης δεν είναι έτσι. "Το να φτάσεις σ’ένα τελικό είναι καλό, αλλά το να μην κερδίσεις ένα τελικό είναι μια μεγάλη αποτυχία, όσο το να μένεις τελευταίος", είπε ο Gareth Bale στα μικρόφωνα του Cope.

Φυσικά, ο Zizou δεν εξαπατά κανέναν κι αυτό τον τιμά: «Ο Simeone έχει όλα όσα χρειάζεται να’χει ένας προπονητής, αλλά πάνω απ’όλα γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και τους παίκτες του. Μου μένουν πολλά να μάθω, αλλά ο ενθουσιασμός που έχω για να το κάνω είναι τεράστιος και είμαι πεπεισμένος ότι θα βελτιωθώ και μου μένουν πολλά για να μπορέσω να γίνω ένας σημαντικός προπονητής», είπε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος, όπως πρόσθεσε μετά, υπήρξε παίκτης «και είχα επίσης πίεση. Είναι μεγαλύτερη ως προπονητής, αλλά μου αρέσει».

«Έχω κάνει λάθη, όπως την πρόσληψη του Michel ή το ότι δεν τον απέλυσα νωρίτερα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΜ, Vincent Labrune, στην L'Equipe μετά την απόλυση του Μαδριλένου. Μια δημόσια διόρθωση που ο Florentino δεν έκανε όταν απέλυσε τον Μπενίτεθ και τον αντικατέστησε με τον Ζιντάν, ένας παίκτη που πάντα θαύμαζε, αλλά που ως προπονητή δεν έχει εκτιμήσει ποτέ, ειδικά μετά την αποτυχία στην πρώτη προσπάθειά του να ανεβάσει την Castilla. Σύμφωνα μ’ότι συμβεί το Σάββατο στον τελικό του Μιλάνου, ίσως αρχίσει να το κάνει ή, αντιθέτως, να έχει και πάλι επιθυμία να τον «πακετάρει». Σε κάθε περίπτωση, ο Zizou έχει πολύ πρόσφατη την εμπειρία του φίλου του και πρώην συναδέλφου του Carlo Ancelotti, για να γνωρίζει ότι η παραμονή του στον πάγκο του Μπερναμπέου θα’ναι πάντα υπό υποψία, τουλάχιστον όσο ο αθλητικός διευθυντής του είναι ο πρόεδρος.



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.