News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Zidane: «Παιδιά, ήσυχα»

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ο Ζιντάν δεν θέλει ευφορία

Ο Γάλλος ζήτησε απ’την ομάδα να απομονώσει τον τρέχον ενθουσιασμό που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση της Barca

«Ακόμα δεν έχουμε κερδίσει τίποτα ... και θα μας κοστίσει πολλά να το κάνουμε»



Η ομιλία του Zizou σηματοδοτεί την πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο προπονητής επιλέγει το καταλληλότερο μήνυμα για κάθε κατάσταση. Χθες ήταν μια ακόμα στιγμή για να πάρει το λόγο, κοιτάζοντας τους παίκτες του στο πρόσωπο και μιλώντας τους, για να τους ζητήσει ν’απομονώσουν τον τρέχον ενθουσιασμό που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση της Barcelona, πρώτα στο Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Ο Ζιντάν δεν περίμενε για να περιορίσει την ευφορία και πριν απ’την χθεσινή προπόνηση, την πρώτη μετά απ’την επιβεβαίωση του ότι η Barcelona είναι σε ελεύθερη πτώση κι ότι η Μαδρίτη είναι ένα βαθμό πίσω της, είχε μια σύντομη συνομιλία με τους παίκτες του για να τους στείλει ένα σαφές μήνυμα: «Παιδιά, ήρεμα. Δεν θέλω ευφορία, δεν έχουμε κερδίσει τίποτα ακόμα και το να το κάνουμε θα μας κοστίσει πολύ», προειδοποίησε ο Γάλλος προπονητής, ο οποίος δεν θέλει η ομάδα του να κάνει το λάθος να αισθάνεται ότι έχουν γίνει όλα. Ένα πράγμα είναι να βρίσκονται σε απόσταση βολής στη Liga και στο Champions League κι εντελώς άλλο να τα πάρουν.

Αφού πάτησε το γκάζι για να αυξήσει το ηθικό των στρατιωτών, όταν ήρθαν άσχημα γεγονότα, τώρα είναι η ώρα να σηκώσει το πόδι και να ελέγξει έτσι ώστε κανείς να μην αποκλίνει απ’το στόχο, που δεν είναι άλλος απ’το να πάνε μέχρι το τέλος. Πριν τη νίκη στα πέντε παιχνίδια που απομένουν, πρέπει να γίνει η επόμενη -ενάντια στη Villarreal-, και πριν πάνε στο Μιλάνο, θα πρέπει ν’αποκλείσουν τη City. Έτσι απλά, αλλά περιπλέκεται επειδή ο madridismo έχει εξαπολύσει το καθεστώς ευφορίας κατά την τελευταία εβδομάδα. Κάτι που ο Zizou θέλει να αποφύγει πάση θυσία, πίσω απ’τις πόρτες του Valdebebas.

Ηρεμία

Έτσι, δεν είναι τυχαίο που αφού επανασυνδέθηκε με τους παίκτες του κι αφού τους βύθισε στον αγώνα για το πρωτάθλημα, θέλησε να επιμείνει σε ένα μήνυμα ηρεμίας κι απομάκρυνσης απ’όλο το θόρυβο που προκάλεσε η κατάρρευση της Barca -κυρίως να μην έρθουν σε αντιπαραθέσεις δηλώσεων μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης ή τα κοινωνικά δίκτυα-. Πρώτα απ 'όλα θέλει ηρεμία.

Ο Ζιντάν γνωρίζει ότι έχει μια χρυσή ευκαιρία να κάνει κάτι μεγάλο στο τέλος της σεζόν κι ότι ήρθε η ώρα να φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες. Το να’χουν πιθανότητες να κερδίσουν το πρωτάθλημα πέντε παιχνίδια πριν το τέλος είναι ένα απροσδόκητο δώρο, αλλά μπορεί να χαθούν με την παραμικρή ευκαιρία, διότι δεν υπάρχει περιθώριο λάθους για κανέναν απ’τους υποψηφίους. Ο προπονητής θέλει οι παίκτες του να γνωρίζουν ότι το τέλος της σεζόν θα’ναι απαιτητικό και θα τιμωρήσει όποιον δεν μείνει συγκεντρωμένος 100% σε κάθε τελικό.

Αυτό που ηρεμεί τον προπονητή είναι ότι βλέπει τ’αποδυτήρια παρά πολύ συγκεντρωμένα, κι αυτό του δίνει πολύ αυτοπεποίθηση. Έδωσε μια προειδοποίηση την προηγούμενη του αγώνα με την Χετάφε και η ομάδα ανταποκρίθηκε στο μέγιστο.

Εκτός απ’τα συνεχή μηνύματα του Ζιντάν, οι ηγέτες των αποδυτηρίων έχουν επίσης ηγηθεί μιας συνωμοσίας για τη μάχη στο μέγιστο για το νταμπλ. Μετά από μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία η Μαδρίτη έχει περάσει από στιγμές, κατά τις οποίες το φάντασμα μιας άλλης άτιτλης σεζόν πετούσε πάνω απ’το Bernabeu, δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι μεγάλο και να δώσουν χαρά στους οπαδούς.


Αυτό περνά απ’το ν’ακολουθήσουν τα βήματα ενός Ζιντάν που βλέπει ξεκάθαρα ότι είναι απαραίτητο να απομονωθεί απ’την ομάδα η ευφορία, να σταλεί ένα μήνυμα ηρεμίας και να χωριστεί το τελικό στάδιο της σεζόν σε κομμάτια. Όλα με την αίσθηση ότι το σχέδιο που είχε συνταχθεί, λειτουργεί καλύτερα από ό, τι είχε σκεφτεί. Ο τεχνικός ρίσκαρε στις πρώτες του εβδομάδες στον πάγκο της Μαδρίτης μ’ένα επιθετικό σχέδιο φυσικής κατάστασης για την αντιμετώπιση του τέλους της σεζόν με εγγυήσεις και τώρα έχει μια ομάδα στην καλύτερη φόρμα με δύο τίτλους ενόψει. Τώρα μένει μόνο να τεντώσει το σχοινί μέχρι το τέλος στη Liga, για να’χει πιθανότητες, και ν’ανταγωνιστεί με όλους στο Champions League αναζητώντας τον τελικό.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.