News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane στα χνάρια πίστης του Ancelotti σε αποδυτήρια και club

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Τους υπερασπίζεται μπροστά στα μικρόφωνα

«Ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος, είναι μοναδικός, ανεπανάληπτος και μ’ένα φυσικό ταλέντο» Carlo Ancelotti

«Μέσι; Έχω τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, που είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο» Ζιντάν



Ο Ζιντάν υπήρξε ένα σφουγγάρι τα τελευταία χρόνια. Στο δρόμο του μέχρι τους πάγκους, η Ρεάλ Μαδρίτης του έχει δώσει την ευκαιρία να συνεργαστεί με δύο απ’τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο - Mou κι Ancelotti-, ανεξάρτητα απ’τις επισκέψεις που έκανε στις προπονήσεις πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων κατά τη διάρκεια της περιόδου εκπαίδευσής του ως τεχνικός. Αν σ’αυτό προστεθούν τα σχεδόν 20 χρόνια ως ένας παίκτης της ελίτ, συσσωρεύεται μια αξιοζήλευτη εμπειρία την ώρα της αναφοράς προπονητών που διαμορφώνουν τη δική του προσωπικότητα, ως εκπαιδευτή.

Καθώς ο ίδιος συνεχίζει να πλάθει την ομάδα για να την κάνει αυτό που θέλει, ένα πράγμα που ήταν ιδιαίτερα εμφανές στην δίμηνη θητεία του Ζινεντίν Ζιντάν στο Bernabéu είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεται. Πολλοί παρατηρητές έχουν κάνει παραλληλισμούς με τον Carlo Ancelotti. Δεν του αρέσει η αναστάτωση και η φασαρία στην πλάγια γραμμή, αν και είναι σίγουρα πιο κινητικός στην τεχνική ζώνη, απ’τον Ιταλό. Αλλά αν υπάρχει μια πτυχή στην οποία είναι ταυτόσημοι, είναι στην αρμονική τους σχέση με τον Τύπο. Και οι δύο εκπέμπουν ένα σεβαστό, κομψό κι ευχάριστο αέρα, ενώ δείχνουν πάντα την πίστη τους στ’αποδυτήρια και στον σύλλογο.

Ο Ζιντάν ήταν οπαδός του τρόπου με τον οποίο ο Αντσελότι διαχειρίζονταν τους παίκτες του, η βάση του οποίου διαμορφώνονταν στην αίθουσα Τύπου. Εκεί όπου ο José Mourinho δεν μπορούσε ν’αντισταθεί απ’το να στοχοποιεί ατομικά και να στέλνει συνεχώς τα δηλητηριασμένα του βέλη, ο Αντσελότι γέμιζε τους παίκτες του με επαίνους και τους υπερασπίζονταν. Μια διπλωματική προσέγγιση μπροστά στις κάμερες, όπου χειρίζονταν τυχόν αμφιλεγόμενα ζητήματα με πραγματική αυτοπεποίθηση. Έχει καταστεί σαφές απ’τις συνεντεύξεις Τύπου του Ζιντάν ότι έδινε ιδιαίτερη προσοχή στον δάσκαλό του.

Το ν’ακούς τον Ζιντάν είναι σα ν’ακούς τον Αντσελότι. Μακριά από διαμάχες, ίδια λύση. "Ο Ντι Μαρία έδωσε την εξήγησή του και πιστεύουμε τα λόγια του. Αν κάποιος έχει σκεφτεί ότι ήταν μια άσχημη χειρονομία, έχει ζητήσει συγγνώμη κι εδώ τελειώνει η υπόθεση. Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του είναι πλήρης". Έτσι υπερασπίστηκε ο Carletto τον Αργεντινό μετά την περίφημη ενέργειά του στο Μπερναμπέου. «Με ενοχλεί που μιλούν άσχημα για τον James, είναι άδικοι μαζί του», είπε ο Ζιντάν για να υπερασπιστεί τον Κολομβιανό απ’την κριτική που του γίνεται. Ο Ντι Μαρία κατέληξε να’ναι καθοριστικός εκείνη την σεζόν κι ο James αρχίζει να δείχνει σημάδια ζωής.

Περιττό να μιλήσουμε για τη συμπεριφορά και των δύο με τον Cristiano. Ο Πορτογάλος είναι άθικτος. "Ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος στον κόσμο", επαναλάμβανε ο Αντσελότι πολλές φορές. «Μέσι; Έχω τον καλύτερο, ο οποίος είναι ο Cristiano», θυμάται ο Ζιντάν ο οποίος έχει προσπαθήσει να επιδιώξει να γαργαλίσει με μια σύγκριση στην οποία οξύνει πάντα.

Χωρίς να κάνει θόρυβο

Ο Ancelotti ήταν ένας δάσκαλος στο να φρενάρει οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Πάνω απ'οτιδήποτε ήταν ο σύλλογος και η ειρήνη στ’αποδυτήρια. Στην εποχή του έπρεπε να ασχοληθεί συχνά με την υπόθεση Ίκερ. «Θέλει να μείνει και τον θέλουμε εδώ. Αν αποδοκιμάζεται κάποιος, αποδοκιμάζονται όλοι», είπε. Μια απ’τα ίδια με τον Ζιντάν: «Με τον Bale πρέπει να έχουμε υπομονή, τον θέλω στο 100%», απάντησε εν μέσω της ιατρικής καταιγίδας μετά απ’την υποτροπή του Ουαλού.

Στον Ζιντάν άρεσε η εγγύτητα του Αντσελότι με τους παίκτες και το καλό εργασιακό περιβάλλον στη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια του Ιταλού. Οι άτυπες συνομιλίες του με τους παίκτες, τα ανέκδοτα και η θεραπεία του σεβασμού. Αλλά πάνω απ 'όλα η κομψότητα των εμφανίσεών του. Στο club υπήρξε κάποια ανησυχία για το πώς θα ανταποκριθεί ο Zizou στην έντονη έκθεση των μέσων ενημέρωσης, αλλά βρήκαν μια ευχάριστη έκπληξη και είναι ευχαριστημένοι με το προφίλ του τεχνικού στα μέσα ενημέρωσης.

@suntagm_puskas

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.