Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Καταγγελία στις Βρυξέλλες, ότι η μεταγραφή του Bale πληρώθηκε με δημόσιο χρήμα

Οι ευρωβουλευτές θεωρούν ότι πρόκειται για μια παράνομη κρατική ενίσχυση



Μια ομάδα ευρωβουλευτών κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες ότι τα 100 εκατομμύρια € του κόστους της μεταγραφής του Μπέιλ στην Ρεάλ Μαδρίτης πληρώθηκαν με τη βοήθεια των διασωζόμενων τραπεζών. Σύμφωνα με το Rac1, οι ευρωβουλευτές ζητούν τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρώντας ότι πρόκειται για παράνομη ενίσχυση απ’το κράτος.

Ο πρώην Ολλανδός ευρωβουλευτής, Derk Jan Eppink, έδειξε ήδη την απροθυμία του για τη μεταγραφή στο Radio Barcelona τον περασμένο Ιανουάριο: "Είχα μια αίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την μεταγραφή του Bale. Ήξερα ότι η Bankia ήταν η τράπεζα αναφοράς της Ρεάλ Μαδρίτης, το οποίο θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα χρήματα που έστειλε η Ευρώπη για να σώσει την τράπεζα είχαν χρησιμοποιηθεί για να βοηθηθεί το λευκό club στην αγορά του Ουαλού".

Οι ευρωβουλευτές υπενθυμίζουν ότι το 2010 η Banco Santander χρησιμοποίησε τα συμβόλαια των Κακά και Κριστιάνο Ρονάλντο ως ενέχυρο για την άντληση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.