Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ένας ακόμα «τελικός», χωρίς τον Pepe

Η απουσία του Πορτογάλου καθορίζει την 11άδα στην Ρόμα

Το μέλλον του Πορτογάλου είναι στον αέρα, έτσι θα μπορούσαν να’ναι οι τελευταίοι μήνες ενός αμυντικού που έχει σημαδέψει την ιστορία της Μαδρίτης κατά την τελευταία δεκαετία.



"Νομίζω ότι οι αλλαγή προπονητή δεν έχει νόημα στο μέσο της σεζόν". Η φράση ειπώθηκε απ’τον Pepe μέρες πριν απ’την απόλυση του Ράφα Μπενίτεθ, δημιουργώντας έκπληξη στο ρόστερ. Όχι τόσο για το περιεχόμενο, όσο κατά κύριο λόγο για την χρονική στιγμή. Αυτό ερμηνεύθηκε ως ένα υποστηρικτικό νεύμα στην εξουσία στη μέση μιας μικρής σύγκρουσης με πολλά ανοιχτά μέτωπα, απ’την παραμονή του ίδιου του Μπενίτεθ μέχρι τον ρόλο του Δρ Olmo, περνώντας απ’την υπεράσπιση ​​που πρόσφερε μέσα απ’τα αποδυτήρια προς τον Chendo και τον Cheryshev για την λανθασμένη χρησιμοποίησή του στην Cadiz. Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης ήξεραν ότι η άφιξη του Ζιντάν ήταν πραγματική, μέχρι το σημείο που, όταν ένας παίκτης-κλειδί, ζύγιζε την απόφαση της αναχώρησής του τον Ιανουάριο, του είπαν να μείνει ήσυχος, ότι ο Μπενίτεθ δεν θα διαρκούσε πολύ περισσότερο στο πάγκο. Εκείνη την ημέρα, πριν πει την περίφημη φράση, ο Pepe ζήτησε από μας, απ΄τους δημοσιογράφους, να μην είμαστε πάρα πολύ σκληροί, λέγοντας με τα μάτια ότι το ρόστερ και το τεχνικό επιτελείο χρειάζονταν αγάπη. Συμπεριφέρθηκε ακόμα μια φορά ως madridista, χωρίς να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Έχει κερδίσει το σεβασμό του Τύπου και των αντιπάλων, κι αυτό φαίνεται.

Επιστρέφει το Champions League με ένα γύρο των 16 που έχει άρωμα τελικού, εκεί όπου θα εκτιμηθεί περισσότερο το χέρι του νέου προπονητή, κι ο Πορτογάλος θα το δει μακριά απ’το γήπεδο, όπως του συνέβη, και στη Λισαβόνα το βράδυ του Δέκατου. Η απουσία του συμπίπτει με μια δύσκολη στιγμή για τον Varane, ο οποίος δεν καταλήγει να’ναι αυτό το τρένο που θα πατήσει όλους αυτούς που θα βρεθούν μπροστά του. Στην πραγματικότητα, αρκετοί αντίπαλοι της Ρεάλ Μαδρίτης στο εγχώριο πρωτάθλημα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «οι blancos είναι πολύ πιο δυνατοί με τον Πέπε και τον Ράμος στο κέντρο της άμυνας».

Για τον Paco Puyo, τον τερματοφύλακα των λευκών την τελευταία φορά που απέκλεισαν μια ιταλική ομάδα στην Ευρώπη, είναι μια σημαντική απουσία, αλλά με κάλυψη. "Δίνει κι έχει δώσει πολλά σ’αυτή την ομάδα, κι αν παίξει ο Dzeko απ’την αρχή θα ήταν καλό να τον έχουμε, αλλά η σταθερότητα που φέρνει ο Pepe, παρέχεται επίσης απ’τον Ramos, και καθώς πιστεύω ότι δεν θα παίξει ο Βόσνιος, θα απαιτηθεί η ταχύτητα που δίνει ο Varane", δήλωσε ο Puyo στον Vicente Ortega στη Marca.

Στην ίδια γραμμή κινείται ο Roberto Maida, ανταποκριτής για την Il Corriere dello Sport στο ρεπορτάζ της Ρόμα. "Αν ο Ζιντάν είχε τον Pepe, ο Spalletti θα άφηνε σίγουρα τον Dzeko στον πάγκο, αλλά νομίζω ότι για τον αποψινό αγώνα είναι αμφίβολος. Κι έτσι στην Ιταλία βλέπουμε ως φαβορί τη Μαδρίτη, λατρεύουμε την άμυνά τους, κι αν παίξει όπως το’χει κάνει με τον Ζιντάν έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί".


Το μέλλον του Πέπε είναι στον αέρα. Όπως έχουν πει ο Carlos Carpio κι ο Alberto García Caridad την τελευταία εβδομάδα, η Μαδρίτη ψάχνει για ένα στόπερ για την επόμενη σεζόν. Με τον Ramos άθικτο και τον Varane σε πλήρη προβολή, τα φώτα της εξόδου εστιάζουν σ’έναν Pepe που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017. Οι μνηστήρες δεν λείπουν, χωρίς να προχωρήσω περαιτέρω, έχει έναν πολύ σημαντικό, έναν γίγαντα που φιλοδοξεί να κερδίσει αυτό το Champions League, σύμφωνα με το Radio Marca. Η διοίκηση, του έχει μια ιδιαίτερη αγάπη και έτσι θέλει να τον βλέπει με τη ματιά του αδιαπραγμάτευτου, αλλά αν φέρει έναν αμυντικό για να ενισχύσει αυτήν την θέση, δεν θα υπάρχει χώρος στο κοτέτσι για τόσους κόκορες. Εάν σ’αυτό προσθέσουμε ότι ο Nacho δεν αποτυγχάνει ποτέ κι ότι ο Vallejo ολοκληρώνει τη διαδικασία εξέλιξής του στη Σαραγόσα, θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε μπροστά στους τελευταίους μήνες ενός στόπερ που σηματοδότησε την ιστορία της Μαδρίτης κατά την τελευταία δεκαετία. Έναν ηγέτη μέσα κι έξω απ’τα αποδυτήρια, ένα είδωλο για τους οπαδούς που θα λείψει απ’το Olímpico. Όπως είπε ο Μουρίνιο: "Η ομάδα με τον Pepe δεν φοβάται να αφήσει χώρο πίσω της, η ομάδα με τον Pepe πιέζει πιο ψηλά, η ομάδα με τον Pepe ανακτά πιο γρήγορα τις μπάλες, η ομάδα με τον Pepe είναι πιο επικίνδυνη στην επίθεση".