Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Zidane ο δικτάτορας

Τα στατιστικά κατοχής έχουν εκτοξευθεί με τον Γάλλο



Ενάντια στη Σπόρτινγκ Χιχόν, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε 67% κατοχή, σε ό, τι ήταν ξεκάθαρα το σημάδι της σφραγίδας του Ζινεντίν Ζιντάν στην ομάδα.

Σε 18 αγώνες στην Primera Division υπό τον Rafa Benitez, οι Blancos είχαν μόνο δύο φορές κυριαρχία τέτοιου επίπεδου, εναντίον των Μπέτις και Μάλαγα. Πράγματι, σε 11 απ’αυτά τα παιχνίδια, δεν έφτασαν καν το 60%.

Όλο αυτό έχει αλλάξει με τον Ζιντάν, ο οποίος δεν έχει διστάσει να εφαρμόσει ένα υπομονετικό παιχνίδι πασών, αντί να ψάχνει τους τρεις μπροστινούς πιο άμεσα. Στο 1-1 του περασμένου Σαββατοκύριακου ενάντια στη Μπέτις, για παράδειγμα, κάθε κίνηση ξεκινούσε από πίσω. Οι δύο στόπερ του αγώνα - Πέπε και Ραφαέλ Βαράν - ήταν επιφορτισμένοι με το να κυκλοφορούν τη μπάλα και να τροφοδοτούν είτε έναν απ’τους πλάγιους μπακ (Danilo και Marcelo στην αρχή, με τον Dani Carvajal να μπαίνει αργότερα) είτε τους playmakers στο κέντρο, τους Toni Kroos και Luka Modric.

Παρά το γεγονός ότι έφυγε απ’το Benito Villamarín μόνο μ’ένα πόντο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρεάλ Μαδρίτης υπαγορεύει εντυπωσιακά τις διαδικασίες, έχοντας 63% κατοχή. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με το ποσοστό σε άλλες δύσκολες έδρες αυτή τη σεζόν: 55% στο San Mamés, 54% στο Καλντερόν και στο Sánchez-Pizjuán, και 53% στο Mestalla.


Η εξαιρετική φόρμα του Modric, μαζί με τον τρόπο που τον χρησιμοποιεί ο Ζιντάν, είναι ένας βασικός παράγοντας σε αυτόν τον μετασχηματισμό κι ο Κροάτης ήταν απολύτως συγκλονιστικός εναντίον της Μπέτις. Σε αποκορύφωμα αυτού, ο Kroos, αργά αλλά σταθερά, επιστρέφει στον καλύτερο εαυτό του, ενώ ο Isco έχει επίσης αναζωογονηθεί από τότε που έγινε η αλλαγή στον πάγκο, έχοντας πέσει σε δυσμένεια στα τελευταία στάδια της θητείας του Μπενίτεθ.