Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Αλλαγή διδύμου

Ο Ramos επιστρέφει στην αρχική 11άδα συνοδεύοντας τον Varane

Ο χορός στο κέντρο της άμυνας υπήρξε μια σταθερά


Στα χαρτιά, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ευλογημένη στα στόπερ, αλλά στην πράξη, ούτε ο Ράφα Μπενίτεθ νωρίτερα στη σεζόν, ούτε ο Ζιντάν πρόσφατα, δεν είχαν ν’αντιμετωπίσουν κάποια αμηχανία απ’τον πλούτο σ’αυτή τη θέση. Οι τραυματισμοί έχουν ρημάξει την ομάδα των Blancos κι ο Nacho ήταν ο μοναδικός κεντρικός αμυντικός που βγήκε αλώβητος. Το μεγαλύτερο μέρος του έτους, ένας ή ακόμα και δύο απ’τους τρεις στόπερ είναι τραυματίες, όπως συνέβη σε πέντε παιχνίδια, τρεις αγώνες πρωταθλήματος, εναντίον των Eibar, Χετάφε και Ρεάλ Σοσιεδάδ, στον αγώνα Κυπέλλου με την Cádiz και στον αγώνα του Champions League εναντίον της Μάλμε. Τουλάχιστον ένας απ’τους άλλους τρεις βρίσκονταν πάντα στο αναρρωτήριο κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Μια σταθερή αλλαγή

Οι αλλαγές στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ως εκ τούτου, ήταν μια σταθερά. Με την πρόσληψη του Ζιντάν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, όταν είναι έτοιμος, ο Ράμος εξακολουθεί να’ναι βασικός, ενώ οι Πέπε και Varane παλεύουν για την άλλη θέση στην καρδιά της άμυνας των Blancos. Στον πρώτο αγώνα του στον πάγκο της Real, ο Zizou ξεκίνησε τον Πορτογάλο, έναντι του συμπατριώτη του, ο οποίος επέστρεφε από τραυματισμό, ωστόσο, γι 'αυτό το νέο ραντεβού, είναι ο Πέπε, ο οποίος είναι έξω. Δεν έχει τραυματισμό, αλλά ο Πορτογάλος έχει κάνει ένα βήμα προς τα πίσω, που ανάγκασε τον προπονητή του να τον αφήσει εκτός αποστολής καθώς πέρασε όλη τη βδομάδα στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων και σε γενικές γραμμές, ο Γάλλος φαίνεται ότι θα ακολουθήσει τα βήματα του Μπενίτεθ χρησιμοποιώντας το δίδυμο Ramos-Varane όταν είναι διαθέσιμο.

Η σεζόν στράβωσε απ’την αρχή για τους στόπερ. Ο Πέπε ήταν ο πρώτος που τραυματίστηκε  στην προετοιμασία. Ανάρρωσε για το πρωτάθλημα, αλλά είχε ήδη χάσει τη θέση του. Κι επιπλέον τραυματίστηκε και πάλι κι έχασε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, απ’το έκτο ως το ένατο, συν δύο παιχνίδια του Champions League.

Ο Ράμος ήταν ο πρώτος που τραυματίστηκε καθώς προχωρούσε η σεζόν. Χτύπησε στον ώμο, που τον ανάγκασε να χάσει έντεκα παιχνίδια. Επιπλέον, ήδη υπό τον Zidane, έχει χάσει δύο απ’τον τραυματισμό του στη γάμπα και είναι ο πιο επηρεασμένος, υπό την έννοια αυτή, απ’τους τρεις αμυντικούς. Ο Σεβιγιάνος δεν έπαιξε στα παιχνίδια με τις Γρανάδα, Athletic και Μάλαγα, επανεμφανίστηκε στην 7η αγωνιστική εναντίον της Ατλέτικο, αλλά απουσίασε και πάλι. Σχεδόν όλη τη σεζόν, μέχρι ν’αναρρώσει απ’τον ώμο, ήταν μέσα έξω.

Όσο για τον Varane, ξεκίνησε ως βασικός, αλλά δεν γλίτωσε επίσης απ’τους τραυματισμούς. Τραυματίστηκε μετά το Clásico του Μπερναμπέου και έχασε πέντε παιχνίδια. Μόλις επέστρεψε, ο Πέπε είχε πάρει τη θέση του, αλλά τώρα έχει άλλη μια ευκαιρία να την πάρει πίσω.

Η περίπτωση του Νάτσο

Με τόσους πολλούς τραυματισμούς να μαστίζουν την ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Nacho έχει καταλήξει να κερδίσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής απ’ό, τι θα αναμένονταν. Στην άμυνα της Ρεάλ, αυτός που έχει κάνει τις περισσότερες εμφανίσεις είναι ο Varane με 20, ακολουθούμενος κατά σειρά απ’τους Pepe (16), Ράμος (14) και Nacho (9). Το δίδυμο που έχει παίξει πιο συχνά είναι αυτό των Ramos και Varane, κάτι το οποίο δείχνει πώς ο πρώην αστέρας της Sevilla θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος της άμυνας της Real. Παρά το γεγονός ότι ήταν ο αμυντικός που έχει βρεθεί εκτός για τα περισσότερα παιχνίδια, ο αρχηγός βρίσκεται επίσης, και στο δεύτερο πιο χρησιμοποιημένο δίδυμο, μαζί με τον Pepe.

Ο Ζιντάν είναι ξεκάθαρος στο ότι ο Sergio είναι ο αρχηγός κι αδιαμφισβήτητος. Ο Varane, εν τω μεταξύ, είναι το μεγάλο στοίχημα του προπονητή, ο οποίος φρόντισε να πείσει τον Florentino να πληρώσει 10 εκατομμύρια στη Lens για να φέρει ένα παιδί 18 ετών που είχε παίξει μόλις τρεις μήνες στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Για το λόγο αυτό, ο Γάλλος στόπερ γνωρίζει ότι με τον Ζιντάν τα πάντα εξαρτώνται απ’τον ίδιο. Υπέρ του είναι η ηλικία του και το ότι ο Πέπε, πλησιάζοντας στα 33 του, χρειάζεται περισσότερη συντήρηση σ’αυτή την τελική ευθεία της σεζόν. Για τον Zizou, ωστόσο, είναι μια εγγύηση.