News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο James προσεγγίζει το επίπεδο φυσικής κατάστασης των συμπαικτών του

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ο Κολομβιανός εκμεταλλεύεται το «σχέδιο Ζιντάν»


"Ο James πρόκειται να λάμψει από’δω μέχρι το τέλος της σεζόν". Αυτή είναι η φράση που μπορεί να ακουστεί στο Valdebebas τώρα, εκεί που κτυπά η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης κι εκεί που ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει επανενεργοποίησει τους πάντες τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Την ομάδα του, και ιδίως τον James Rodríguez.

Ο Κολομβιανός είναι ευγνώμων για τη μίνι-προετοιμασία που έχουν δώσει ο Ζιντάν και βοηθοί του στην ομάδα των Blancos κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βρίσκεται η ομάδα σε καλή κατάσταση για τον αγώνα με την Εσπανιόλ. Αν κι αυτό είναι κάτι που, όπως ανέφερε η MARCA, θα φέρει περαιτέρω καρπούς αργότερα, όταν οι απαιτήσεις του Champions League θα ζητούν απ’τη Μαδρίτη να καταβάλει επιπλέον προσπάθεια, την οποία θα’χει κρατήσει μέσα σ’αυτό το μήνα, ως αποτέλεσμα της υπόθεσης του Denis Cheryshev.

Για τον James, μετά από μια περίοδο που ταλαιπωρήθηκε από αναποδιές, αυτές οι εντατικές εβδομάδες ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Μια φάση απ’την οποία, σύμφωνα με τον Ζιντάν και το επιτελείο του, ο Κολομβιανός έχει περάσει με άριστα. Ο James είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο με την υπόλοιπη ομάδα. Το 10 ακολουθεί επίσης ένα εξατομικευμένο σχέδιο, προσαρμοσμένο στα χαρακτηριστικά του, τόσο στα ποδοσφαιρικά όσο και στης θέσης του. Υπό αυτή την έννοια, το μοτίβο της δουλειάς του είναι πολύ παρόμοιο μ’αυτό των υπόλοιπων συμπαικτών του, αν και, όπως λέμε, προσαρμόζεται ανάλογα με τις προσωπικές του συνθήκες.

Η εξέλιξη του James είναι μία απ’τις καλύτερες ειδήσεις που είχαν στο Valdebebas τον τελευταίο καιρό. Όλα τα επίπεδα του συλλόγου, -διοικητικό, τεχνικό και οι ίδιοι οι συμπαίκτες του- ένιωσαν την απουσία του James της σεζόν 2014-15. Τον παίκτη των 17 γκολ και 18 ασίστ σε 46 παιχνίδια. Τον καθοριστικό παίκτη ο οποίος θάμπωσε ένα Μπερναμπέου που σύντομα ξέχασε την υψηλή τιμή του (80 εκατομμύρια ευρώ) λόγω της ποιότητας και της αισθητικής του ποδοσφαίρου του. Ένα ποδόσφαιρο που, αυτή τη σεζόν, μόλις που έχει εμφανιστεί.

Επειδή αυτή η σεζόν ξεκίνησε στραβά για τον James απ’την ίδια την προετοιμασία. Ο παίκτης, μετά από ένα πρώτο έντονο έτος στα λευκά κι έχοντας συμμετάσχει στο Κόπα Αμέρικα, εξάντλησε στο έπακρο τις διακοπές του, δυσαρεστώντας τον Ράφα Μπενίτεθ με τον οποίο ποτέ δεν τα πήγε καλά.

Τραυματισμός και υποτροπή

Ο τραυματισμός στο φιλικό της Κολομβίας με το Περού, στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη, δεν βοήθησε στην βελτίωση της κατάστασης που αντιμετώπισε με το πρώην προπονητή της Μαδρίτης. Ένας τραυματισμός, που περιπλέχτηκε επίσης από μια υποτροπή, ο οποίος εμπόδισε τον James να συνεχίσει φέτος, όπως πέρυσι. Έχει παίξει μόνο 14 παιχνίδια, τα μισά της Μαδρίτης τη φετινή σεζόν. Έντεκα φορές έμεινε έκτος λόγω τραυματισμού, αν και σίγουρα τον Κολομβιανό τον πόνεσαν περισσότερο οι τρεις που έμεινε στο κενό, λόγω τεχνικής απόφασης. Κι ένα άλλο στατιστικό, σίγουρα σχετικό: μόνο σε 3 απ’αυτές τις 14 αναμετρήσεις, κατάφερε να παίξει για 90 λεπτά. Ένα γελοίο στατιστικό για έναν παίκτη ο οποίος, την περασμένη σεζόν, αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας στο παιχνίδι της λευκής ομάδας.


Με τον Ζιντάν, παράλληλα με τη φυσική εξέλιξη του παίκτη, ο χρόνος συμμετοχής του έχει αυξηθεί σταδιακά: 24 λεπτά εναντίον της Deportivo, 30 εναντίον της Σπόρτινγκ κι 80 εναντίον της Μπέτις. Την Κυριακή, εναντίον της Εσπανιόλ, θα’χει την ευκαιρία να ολοκληρώσει το πρώτο παιχνίδι του μετά την ήττα της Μαδρίτης απ’την Βιγιαρεάλ (13 Δεκεμβρίου) και, πάνω απ 'όλα, ν’αποκτήσει επιχειρήματα για την στιγμή που θα’ρθει η ώρα της αλήθειας. Που δεν θα’ναι άλλη απ’την στιγμή που θα αναρρώσει ο Gareth Bale και θα επιστρέψει η μάχη μεταξύ του James και του Isco Alarcón για την εναπομένουσα θέση στην επίθεση της ομάδας.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.