News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Marcelo, ένας στρατιώτης χωρίς αντικαταστάτη

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

18 φορές βασικός και τρία ματς εκτός από τραυματισμό

Δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα πρωταθλήματος λόγω τεχνικής απόφασης



"Στο αριστερό μπακ... Μαρσέλο!" Σ’όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος, όταν ο Βραζιλιάνος ήταν διαθέσιμος, τόσο τώρα με τον Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά και με τον Ράφα Μπενίτεθ. Ο αριστερός μπακ δεν είχε αντικαταστάτη. Είναι τόσο βασικός όσο κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Marcelo δεν μπαίνει σε rotation ούτε ξεκουράζεται, κάτι που στην πραγματικότητα ανησυχεί το σημερινό προπονητικό επιτελείο, που ψάχνει πότε θα μπορέσει να δώσει στον μπακ ένα διάλειμμα. Θέλουν να τον φροντίσουν, έτσι ώστε να μην χάσει κανένα απ’τα παιχνίδια που είναι σημειωμένα με κόκκινο.

Ατλέτικο και Μπάρτσα στο πρωτάθλημα και οι νοκ άουτ αναμετρήσεις του Champions League, είναι παιχνίδια που δεν πρέπει να χάσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ο Μπενίτεθ δεν ήταν σε θέση να βρει μια λύση και, δεδομένης της αδυναμίας να έρθει οποιαδήποτε περαιτέρω κάλυψη, ο Zizou, παρομοίως, δεν μπορεί να δει καμία πειστική εναλλακτική λύση σε περίπτωση που συμβεί κάτι στον αριστερό μπακ του.

Ο Marcelo έχει μείνει έξω ακριβώς τρία παιχνίδια πρωταθλήματος φέτος, λόγω τραυματισμού, όντας βασικός και παίζοντας σχεδόν κάθε λεπτό στα υπόλοιπα. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε τα πρώτα δέκα παιχνίδια του πρωταθλήματος μέχρι το 90 κι αυτό οδήγησε σε υπερφόρτωση λεπτών που είχε το τίμημά της στο Champions League κόντρα στην PSG. Στο δεύτερο παιχνίδι κατέρρευσε κι αυτό τον οδήγησε να χάσει τρία παιχνίδια.

Δύο αλλαγές στο πρωτάθλημα  

"Γνωρίζαμε τι θα μπορούσε να συμβεί στον Μαρσέλο, αλλά δεν βρήκαμε το χρόνο να τον ξεκουράσουμε" είπε ο Rafa Benitez, όταν έπεσε ο Βραζιλιάνος. Τώρα, έχει πέντε συνεχόμενα ολόκληρα παιχνίδια κι αρχίζει να μελετάται πότε θα ξεκουραστεί.

Εσπανιόλ, Γρανάδα και Athletic είναι οι αγώνες πριν απ’αυτόν εναντίον της Ρόμα, που είναι σημειωμένος με κεφάλαια απ’τον Ζιντάν. Αν και στη Μαδρίτη δεν αποκλείουν καμία διοργάνωση, σχεδόν όλες οι ελπίδες βρίσκονται στο Champions League, μια διοργάνωση για την οποία ο Marcelo είναι κεφάλαιο.

Διότι χωρίς το 12 της Ρεάλ Μαδρίτης, οι επιλογές δεν είναι σαφείς. Ενάντια στην PSG, όταν τραυματίστηκε, και στην Σεβίλλη, το πρώτο ματς που έχασε ο Βραζιλιάνος, ο Μπενίτεθ έβαλε τον Nacho, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά κι έδωσε τη νίκη στους λευκούς απέναντι στους Γάλλος μ’ένα γκολ. Στο Pizjuán, τρεις μέρες αργότερα, ήταν επίσης κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του πήγε στο δοκάρι.

Ο Marcelo πιέστηκε για να επιστρέψει ενάντια στη Barça, αλλά δεν ήταν στο 100% και κατέληξε να πληρώσει τη βιασύνη. Βρέθηκε στον αγώνα χωρίς να’ναι στο 100% κι έπρεπε να αποχωρήσει τραυματίας, με το σκορ στο 0-3. Ο Carvajal μπήκε στη θέση του, αν και τη θέση του στο γήπεδο πήρε ο Danilo. Ο Βραζιλιάνος μπακ έπαιξε εκεί στους επόμενους δύο αγώνες, εναντίον των Eibar και Χετάφε, αποδίδοντας σ’ένα επίπεδο περισσότερο από αποδεκτό, αν και μόλις ανάρρωσε ο Μαρσέλο επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα, απ’την οποία δεν έχει βγει.

Rotation στο Τσάμπιονς Λινγκ

Μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, μόνο μία φορά έμεινε στον πάγκο για rotation, όχι όμως στο πρωτάθλημα, αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν στο γήπεδο της Μάλμε κι αντ 'αυτού άρχισε ο Arbeloa, ο οποίος αυτή τη σεζόν έχει μόνο τρεις εμφανίσεις ως βασικός, δύο ενάντια στην σουηδική ομάδα και μία ενάντια στην Κάντιθ.


Την ώρα της αναζήτησης ξεκούρασης για τον Marcelo, δεν βοηθάνε ούτε οι κίτρινες κάρτες. Ο Βραζιλιάνος, παρά το γεγονός ότι είναι σε μία απ’τις σεζόν με τα περισσότερα λεπτά, είναι υποδειγματικός στον τομέα της πειθαρχίας κι έχει μόνο μία κίτρινη, έτσι δεν θα μπορούσε να επιλέξει να πάρει μια κίτρινη, αναζητώντας την πέμπτη. Πέρυσι μπορούσε να το κάνει και δεν το έκανε, πράγμα που τον έκανε να χάσει το μαδριλένικο ντέρμπι του 0-4.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.