News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Cristiano Ronaldo, ένα ταξίδι στο πουθενά

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Έχει κερδίσει σε μύες, αλλά έχασε σε καθορισμό. Είναι ή όχι αυτός ο λόγος, η Μαδρίτη διατηρεί μια βαθιά ανησυχία για τον παίκτη βιτρίνα της και το πιθανό ενδεχόμενο το ταξίδι να φτάνει στο τέλος του



"Είμαι χαρούμενος γιατί άρχισα λίγο κάτω απ’το επίπεδο μου. Είχα προσωπικά προβλήματα νωρίτερα αυτή τη σεζόν, αλλά πλέον είμαι καλύτερα". Είναι λόγια που είπε ο Κριστιάνο Ρονάλντο την νύχτα του καρέ ενάντια στη Μάλμε στο Champions League. Χαλαρός απ’την επιτυχία, σταμάτησε για να μιλήσει στον Τύπο, όταν τα πράγματα κύλησαν καλά για εκτελέσει προσωπικά, τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν, αποκαλύπτοντας δύο ανώμαλες περιστάσεις: την χαμηλή του απόδοση στην αρχή και τις δυσκολίες που περνούσε έξω απ’το ποδόσφαιρο. Είναι ασυνήθιστη τόση διαφάνεια σε κάποιον στον οποίο δεν παρατηρείται καμία αποτυχία στην καριέρα του. Για τον όποιον ισχυρίζονται ότι είναι μια μηχανή που κάνει τα πάντα καλά, η ανακάλυψη αδυναμίας δεν αποτελεί μέρος του σεναρίου. Κάτι αλλάζει. Όπως έχουν επέλθει αλλαγές στο περιβάλλον του παίκτη. Παραμένει ένας απ’τους μεγάλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά αυτή τη σεζόν έχει εξαφανιστεί απ’τα μεγάλα ματς και η απληστία του παρελθόντος εμφανίζεται μόνο ενάντια σε μικρότερους εχθρούς, ενάντια σε αντιπάλους μιας ουσίας με λίγο σθένος.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η διοικητική κι αθλητική της διεύθυνση, είναι καχύποπτη για την απόδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι αλήθεια ότι η αποτελεσματικότητά του δεν έχει μειωθεί κι ότι το μακιγιάζ του σκόρερ συνεχίζει να λάμπει: 27 γκολ (16 στη Liga -11 στο Champions League) σε 27 επίσημους αγώνες. Ωστόσο, δεν έχει σκοράρει σε 12 απ’τα 21 παιχνίδια πρωταθλήματος και σε δύο απ’τα έξι της Ευρώπης -και στα δύο ενάντια στην PSG. Απ’τα 16 γκολ στο πρωτάθλημα, σχεδόν το ένα τρίτο είναι εκείνα που σκόραρε ενάντια στην Εσπανιόλ. Επιπλέον, ο Μπενζεμά τον περνάει, αυτή τη στιγμή, για πρώτη φορά σε επτά χρόνια στη Ρεάλ, σε γκολ στο πρωτάθλημα, κι ο Bale, μέχρι τον τραυματισμό, χαμογέλασε περισσότερο απ’αυτόν. Επιπλέον, δύο πρόσφατα και διαδοχικά επεισόδια, τροφοδοτούν το ότι ο παίκτης δεν ζει άνετα στο οικοσύστημα που τόσο έχει κυριαρχήσει. Οι κλωτσιές στους Cases και Molinero εξηγούνται απ’την απογοήτευση εκείνου που δεν αισθάνεται άνετα στο τερέν που πατά. Αλλά αυτές οι ενέργειες είναι απλά μια επανάληψη των όσων συνέβησαν με τον David Simón ή τον Krychowiak. Κι αυτό, ο πρώτος που το διέκρινε ήταν ο Ράφα Μπενίτεθ. Ήθελε να αλλάξει το ρυθμό με μια μετατόπιση στο κέντρο της περιοχής.


Ο οποίος κατέληξε ν’απολυθεί, προσπαθώντας να εξηγήσει στον αστέρα, χωρίς καμία επιτυχία στην αποδοχή, ότι ο ρόλος του στο γήπεδο έπρεπε ν’αλλάξει. Ο Πορτογάλος διέμεινε με τεράστια επιτυχία, σ’ένα χώρο του γηπέδου που του επέτρεπε να σκοράρει κάνοντας θόρυβο. Αυτή η παρουσία στην αριστερή πτέρυγα είναι αδιαπραγμάτευτη για τον ίδιο, το οποίο οδήγησε τον Μπέιλ να πρέπει να μετακινηθεί, χωρίς πολλή τύχη, σ’έναν άλλο χώρο. Αυτό το ταξίδι που επεδίωκε ο Μπενίτεθ δεν είχε καλό τέλος λόγω της άρνησης του παίκτη να δοκιμάσει την τύχη του στον χώρο του κεντρικού επιθετικού. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διαπιστώθηκε πως ο Cristiano δεν ξεχώριζε, δεν έμπαινε στο παιχνίδι ή δεν συνδέονταν για να δείξει περισσότερη πείνα στο γκολ απ’τον καλύτερο συνεργάτη του, τον Γάλλο. Εν τέλει, βρισκόμαστε μπροστά στη χειρότερη εκδοχή του Πορτογάλου από τότε που είναι επαγγελματίας. Εβδομάδες αργότερα, ούτε με τον Ζιντάν δεν έχουν βελτιωθεί τα πράγματα. Ο νέος τεχνικός αποφάσισε να τον ελευθερώσει, επαναφέροντας το χαμόγελο πίσω στο πρόσωπό του, δίνοντάς του γαλόνια εμπιστοσύνης, εκείνα που θάφτηκαν με τον Μπενίτεθ. Η επιστροφή στην θέση της άνεσης, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη της ψυχολογίας, έχουν αποτελέσει βασικές αποφάσεις για την ανάκτηση του σκόρερ. Κι αυτό προσπαθεί ο Zizou. Επιδιώκει το ταξίδι της επιστροφής για πάντα.

Ωστόσο, άλλες απόψεις έχουν επικεντρωθεί στη μείωση του επιπέδου φυσικής κατάστασης. Συζητάμε γιατί θα πρέπει να παίζει παντού, όταν έχει χάσει την σπίθα που τον διέκρινε ως τον καλύτερο στην ομάδα. Πιθανολογείται ότι η ύφεση υποκινείται από μια αλλαγή στον τρόπο προετοιμασίας, υπήρξε ακόμη και μια δημοσίευση ότι έχει παραμελήσει αυτή την μόνιμη προσήλωση, με κατάχρηση σε δρομολόγια ,σχεδόν καθημερινά, σε άλλη ήπειρο. Οι ειδικοί τεχνικοί εξηγούν ότι η αύξηση μυϊκής μάζας στα άνω άκρα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ταχύτητα μετατόπισης. Η επιστήμη εξηγεί ότι ο μεγαλύτερος μυϊκός όγκος, μειώνει το επίπεδο ακρίβειας. Για πολλούς, από εδώ ξεκινάει η πιο αξιόπιστη εξήγηση: ο Cristiano έχει κερδίσει σε μύες, αλλά έχει χάσει σε καθορισμό. Το αν είναι ή όχι αυτός ο λόγος, η Μαδρίτη διατηρεί μια βαθιά ανησυχία για τον παίκτη βιτρίνα της. Συμβαίνει ότι στην οντότητα μουρμουρίζουν το περισσότερο από πιθανό ενδεχόμενο του ότι το ταξίδι του ποδοσφαιριστή πλησιάζει στο τέλος.




Το μέλλον του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή παραμένει ασαφές. Σε λίγους μήνες, έχει περάσει απ’τις κινήσεις εφησυχασμού με την εξουσία, στα πολύ ανοιχτά τηλεοπτικά φλερτ με γέλια με τον Γάλλο αντίπαλό, στις φωτογραφήσεις με αυτόν ο οποίος είναι ο «αθλητικός πατέρας» του, στο να προωθήσει το μήνυμα ότι όλα παραμένουν ίδια . Η αλλαγή στον τόνο υπακούει στην πρόθεση ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτή που σχεδιάζει την πώληση του αγοριού. Όσο πιο αρνητικός στην έξοδο, τόσο περισσότερα χρήματα για τον παίκτη. Καθαρή στρατηγική. Αυτό το ταξίδι στο γνωστό ή στο άγνωστο δεν έχει ωριμάσει ακόμη, διότι δεν είναι μια απλή επιχείρηση, ειδικά όταν υπάρχει η κύρωση της FΙFΑ που απαγορεύει, προς το παρόν, στην οντότητα να κάνει μεταγραφές. Με αυτό το περπάτημα προς την ίδια κατεύθυνση του ποδοσφαιριστή, ο σύλλογος τροφοδοτεί την επιλογή αλλαγής αυτό το καλοκαίρι, εφόσον πάντα πάρει την προσωρινή αναστολή της ποινής. Εάν του επιτραπεί να κάνει μεταγραφές στην επόμενη αγορά και δεν επιλύσει το μέλλον του Cristiano, η Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθεί κατά τη διάρκεια του 2017 μπροστά σ’ένα κρίσιμο γκρεμό: θα υπολογίζει στον Πορτογάλο που θα βρίσκεται στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του ... και δεν θα μπορεί να βγει στην αγορά για ν’αποκτήσει τον καλύτερο αντικαταστάτη -Lewandowski-. Ο  Florentino θα ήταν καταδικασμένος να τον πουλήσει, χωρίς αντικατάσταση, ή να προσφέρει μια ανανέωσή «εξπρές» στον Πορτογάλο. Το πάνω χέρι στο παιχνίδι το’χει ο επιθετικός, που γελά, μιλά και περιμένει για να κερδίσει ... χωρίς να ταξιδεύει πουθενά.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.