News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι επικίνδυνες φιλίες του Benzema και το ηθικό δίλημμα (όχι αθλητικό) της Μαδρίτης

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Του Enrique Marin

«Γεννήθηκε σε μια πολύ σκληρή γειτονιά και δεν έχει αλλάξει φίλους. Οι φιλίες του δεν έχουν αλλάξει, αλλά είναι ένας πολύ προβεβλημένος άνθρωπος, ο οποίος έχει κερδίσει πολλά χρήματα» είπε ο πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας


Ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι «ο Καρίμ Μπενζεμά έχει τα καλύτερα στατιστικά της καριέρας του», ο πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FFF) Noel Le Graët, επισημοποίησε σε μια κατάμεστη συνέντευξη Τύπου ότι ο επιθετικός δεν μπορεί να κληθεί στην εθνική ομάδα, μέχρι να αποσαφηνιστεί η νομική του κατάσταση, αφού χρεώνεται μ’ένα υποτιθέμενο σεξουαλικό εκβιασμό του συμπαίκτη του Mathieu Valbuena. Όπως έχουμε αναφέρει τη Δευτέρα, η χειρότερη προσωπική στιγμή του Μπενζεμά κάνει φάουλ στην καλύτερη επαγγελματική του, ειδικά αφότου έκανε ένα χατ-τρικ κόντρα ενάντια στη Μάλμε στο Champions League.

Ο πρόεδρος της FFF, ο οποίος ανέφερε ότι ο προπονητής Didier Deschamps, «είναι ενήμερος για την απόφαση και την αποδέχεται, αλλά δεν τον κάνει ευτυχισμένο», διαβεβαίωσε ότι η ποινή μπορεί να φτάσει ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται ακριβώς στη χώρα του Γάλλου τον Ιούνιο του 2016, εάν δεν υπάρξει επίλυση της υπόθεσης του Valbuena μέχρι τότε. «Εάν υπάρξουν αλλαγές, θα τις μελετήσουμε», είπε ο Le Graët, ο οποίος ζήτησε απ’τον ανακριτή της υπόθεσης να επιταχύνει και, αν είναι δυνατόν, να το κάνει πριν απ’την επόμενη κλήση της Γαλλίας, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της FFF, η οποία μέχρι τώρα είχε προστατέψει τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης και τον είχε περιβάλει με το τεκμήριο της αθωότητας, εξήγησε ότι οι δηλώσεις του Valbuena ενώπιον του δικαστή, τον έκαναν να πάρει την απόφαση να τον απομακρύνει απ’την εθνική. Όπως έχει κάνει ο ίδιος ο σύλλογός του, και συγκεκριμένα ο πρόεδρός του, Florentino Perez, ο Le Graët υπερασπίστηκε τον Μπενζεμά, για τον οποίο είπε ότι δίνει μια λάθος εικόνα κι έδωσε ένα κλειδί για την κατανόηση της παράδοξης κατάστασής του. «Πάντα έλεγα ότι είναι ένας τρομερός άνθρωπος κι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Γεννήθηκε σε μια πολύ σκληρή γειτονιά και δεν έχει αλλάξει φίλους. Οι φιλίες του δεν έχουν αλλάξει, αλλά είναι ένας πολύ προβεβλημένος άνθρωπος, ο οποίος έχει κερδίσει πολλά χρήματα» εξήγησε.



Η Μαδρίτη ανησυχεί… για τα γκολ του

Κι έτσι, ενώ στη Γαλλία η είδηση της προσωρινής απομάκρυνσης του Μπενζεμά απ’την εθνική μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα εξαιτίας αυτών των «επικίνδυνων σχέσεων» στις οποίες αναφέρθηκε ο Le Graët, στη Ρεάλ Μαδρίτης εξακολουθούν να τονίζουν ότι «ο Γάλλος επιθετικός, ο οποίος έχει σκοράρει πέντε γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια, έχει συνολικά 12 στα 13 παιχνίδια που έχει παίξει, δηλαδή, σχεδόν ένα ανά αγώνα. Υπερβαίνει ξεκάθαρα τα 8 γκολ που πέτυχε πέρσι σ’αυτό το σημείο και τα 7 που σκόραρε το 2011 μετά απ’τα 13 πρώτα παιχνίδια του με τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Το δίλημμα που τίθεται στον σύλλογο που προεδρεύει ο Florentino Perez είναι περισσότερο ηθικό παρά αθλητικό, γιατί σε αντίθεση με τη γαλλική ομάδα, ο Μπενζεμά δεν συνυπάρχει με τον Valbuena στη Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε και σε οποιαδήποτε αναμέτρηση του Champions League, καθώς η τωρινή του ομάδα, η Λιόν, δεν συνεχίζει πλέον στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου, αφού αποκλείστηκε μαζί με την Βαλένθια στη φάση των ομίλων.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που η FFF αποφάσισε να απομακρύνει τον επιθετικό για να αποφύγει να πάει ενάντια στην εντολή των περιοριστικών μέτρων που αποφασίστηκαν απ’το δικαστή ο οποίος είναι επικεφαλής της υπόθεσης Valbuena, αν και υπάρχει επίσης ένα ζήτημα δεοντολογίας και εικόνας που πρέπει να αξιολογήσουν στη Ρεάλ Μαδρίτης και να μην περιοριστούν στο να επικαλούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

Ωστόσο, κι όπως μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου που ανάρτησε χθες το απόγευμα στην ιστοσελίδα του, «η Real Madrid CF εκφράζει τη λύπη της και σέβεται την απόφαση που ελήφθη σήμερα από την Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να απομακρύνει προσωρινά τον παίκτη Karim Benzema από την εθνική ομάδα και επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της στον παίκτη». "Σέβομαι την απόφαση και έχω εμπιστοσύνη στον πρόεδρό μας, τον Noel Le Graët", έγραψε ο ίδιος ο Μπενζεμά σ’ένα μήνυμα στο Twitter.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.