News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Benítez στο στόχαστρο

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Βγήκε πολύ άσχημα απ’το νέο φιάσκο και στο σύλλογο μιλούν για «οριακή κατάσταση»


Αν ληφθεί μια απόφαση για τον πάγκο, ο αντικαταστάτης έχει αποφασιστεί: ο Zidane


Η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στην Βιγιαρεάλ ήταν διττή: αθλητική και θεσμική. Ένα χτύπημα στο γήπεδο, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Αναμένονταν ένα χτύπημα εξουσίας απ’την ομάδα και το αποτέλεσμα ήταν ακόμα μία ψυχρολουσία που, σ’αυτήν την περίπτωση, λέρωσε αρκετά την εικόνα του προπονητή. Η πίστωση στον Μπενίτεθ αρχίζει να εξαντλείται κι ο πάγκος είναι στο στόχαστρο των επισήμων. Μετά το Clásico ανέμεναν μια ισχυρότερη αντίδραση και το φρενάρισμα με το 0 στην επίθεση στο El Madrigal Σύνολο επανέφερε τις αμφιβολίες.

Ανάλυση όλων όσων συμβαίνουν στην ομάδα

Στο club δεν κρύβουν πια ότι η κατάσταση γίνεται «οριακή». Μετά το Clásico, υπήρξε μια έντονη αντίδραση του συλλόγου, με επικεφαλής τον Florentino Perez, για την υποστήριξη του τεχνικού. "Ο Μπενίτεθ έχει πλήρη εξουσία", δήλωσε ο πρόεδρος στις 23 Νοεμβρίου. Τώρα, 21 ημέρες αργότερα, περισσότεροι από έναν στο κλαμπ δεν τολμούν να βάλουν το χέρι τους στη φωτιά για την παραμονή του στον πάγκο και μιλούν για "εβδομάδα προβληματισμού". Το νέο πλήγμα εναντίον της Βιγιαρεάλ ήταν μια απογοήτευση, και περισσότερο ήταν η εικόνα της ομάδας. Επιπλέον, δεν βοηθά τον Rafa ότι ο αντικαταστάτης έχει αποφασιστεί: θα’ναι ο Zidane.

Ο Benítez βλέπει ρωγμές στην υποστήριξη του συλλόγου

Στο σύλλογο δυσπιστούν για τον Μπενίτεθ κι ο προπονητής το αντιλαμβάνεται. Αισθάνεται όλο και πιο μόνος και λιγότερο υποστηριγμένος. Είναι ο πρώτος που γνωρίζει ότι τα αποτελέσματα είναι που μετράνε, πολύ περισσότερο όταν δεν έχει μια μεγάλη υποστήριξη απ’τις κερκίδες κι απ’τα αποδυτήρια. Η εικόνα του είναι αδύναμη και χωρίς ευνοϊκά αποτελέσματα, παραπαίει πιο εύκολα. Υπό αυτή την έννοια, ό, τι συνέβη στο Κύπελλο δεν τον ευνόησε. Έχει γλιτώσει την ευθύνη, αλλά έχει πιτσιλιστεί κάπως.

Απογοητευμένοι απ’την ισορροπία των αποτελεσμάτων του

Στο κλαμπ πόνταραν στον Μπενίτεθ ως μια πανοπλία που θα φέρει αποτελέσματα, για να δουν μια ομάδα εργατική, πειθαρχημένη και συμπαγή. Με λίγα λόγια, για να φτιάξει μια νικηφόρα μηχανή, ανεξάρτητα απ’το αν το παιχνίδι ήταν περισσότερο ή λιγότερο θεαματικό. Αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η Ρεάλ έχει ήδη χάσει 15 βαθμούς σε 15 αγώνες, έχει αποτύχει σε έξι παιχνίδια, έχει σκοράρει 23 γκολ λιγότερα κι έχει δεχθεί τα ίδια όπως και πέρυσι με τον Αντσελότι. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα απ’το οποίο να κρατηθεί. Ούτε το παιχνίδι ούτε τ’αποτελέσματα.

Χαμένη ευκαιρία για να κλείσει η πληγή του Clásico

Η Μαδρίτη επούλωνε αργά τις πληγές που άφησε το 0-4 απ’τη Μπαρτσελόνα και τον τραυματικό αποκλεισμό στο Κύπελλο, εν αναμονή της τελικής απόφασης του TAD. Πέντε νίκες στη σειρά, μερικές από τις οποίες ήταν πολύ ισχυρές, επέστρεψαν για λίγο την ηρεμία στην ομάδα και σταδιακά ηρεμούσαν τα πνεύματα σε μια κερκίδα που βρίσκονταν επί ποδός πολέμου.

Η Barca τους πρόσφερε στο πιάτο την ευκαιρία να πάρουν μια ανάσα, αλλά την άφησαν ανεκμετάλλευτη. Επιπλέον, και πάλι με επίπονο τρόπο, δίνοντας κακή εικόνα κι αφήνοντας την αίσθηση ότι είναι μια ομάδα χωρίς κατεύθυνση. Μια ήττα που την υποχρεώνει να ξαναρχίσει απ’το μηδέν και θα επιφέρει την Κυριακή ενάντια στην Ράγιο την επιστροφή της έντασης στην ατμόσφαιρα. Πρώτον, για τον Μπενίτεθ, που έχει αποδοκιμαστεί στα τελευταία παιχνίδια. Δεύτερον, για τα επίσημα, τα οποία έχουν ήδη υπομείνει τον περιστασιακό θυμό.

Η νίκη στη Βιγιαρεάλ και η απόσταση βολής απ’τη Barça με δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια (Ράγιο και Ρεάλ Σοσιεδάδ), θα επέτρεπαν στην ομάδα ν’αποχαιρετήσει το έτος με ένα άλλο πρόσωπο κι αφήνοντας πίσω την κρίση που υπήρξε μετά το Clásico.

 Ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι μέγιστης έντασης

Την επόμενη Παρασκευή θα γίνει το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δείπνο του συλλόγου με την πρώτη ομάδα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Μια συνάντηση κατά την οποία θα υπάρχουν λίγα για να γιορτάσουν, τουλάχιστον, όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Florentino θα μοιραστεί το τραπέζι με τον Μπενίτεθ σε μια πολύ περίπλοκη κατάσταση. Και θα μπορούσε να επιδεινωθεί αν την ίδια την Παρασκευή το TAD αποφασίσει τον αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης απ’το Κύπελλο και δεν δικαιώσει τον σύλλογο.

El Madrigal, ένας αγώνας των παικτών

Στο club πιστεύουν ότι στην Βιγιαρεάλ δεν υπήρξε η δέσμευση που απαιτούνταν σ’έναν αγώνα στον οποίο Μαδρίτη έπαιζε τόσα πολλά. Εν ολίγοις, πιστεύουν ότι ήταν μια αναμέτρηση περισσότερων των παικτών παρά του προπονητή, κι ότι η κακή σχέση με τον προπονητή θα μπορούσε να’χει οδηγήσει στην εικόνα που παρουσίασαν στο πρώτο ημίχρονο. Χωρίς αίσθημα για τον πάγκο, τα πράγματα περιπλέκονται. Υπό αυτή την έννοια, η σκιά του Αντσελότι μεγάλωνε, απ’το πρώτο λεπτό στο οποίο βρέθηκε στο Valdebebas ο Rafa. Ο σύλλογος ανέμενε, λίγο-λίγο, να γίνονταν κάποια προσέγγιση, αλλά δεν είναι πλέον τόσο ξεκάθαρο ότι αυτό συμβαίνει.

Η παραμονή του Kroos στον πάγκο, ένα ακόμα χάος στον ορίζοντα

Στο Madrigal ο Kroos έμεινε στον πάγκο, ένας άθικτος μέχρι στιγμής. Ο Γερμανός παρέμεινε στοχοποιημένος απ’τον προπονητή, ο οποίος πόνταρε στον Casemiro εναντίον της Βιγιαρεάλ. Οι συγκρούσεις με μερικά αστέρια είναι ο σταυρός του Μπενίτεθ, ο οποίος έχει ήδη τα σκαμπανεβάσματα του με τους Ράμος, James, Κριστιάνο, Μαρσέλο και Jesé, μεταξύ άλλων. Του Kroos είναι ένα νέο κεφάλαιο σ’αυτή την επικίνδυνη δυναμική. Ο έλεγχος των αποδυτηρίων δεν αποδεικνύεται το δυνατό σημείο του τεχνικού, ο οποίος αμφισβητείται από πολλούς εξ αυτών απ’την άφιξή του.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.