News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η μηδενική αλληλεγγύη του BBC γκρεμίζει τον πίνακα του Rafa Benitez

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Οι αντίπαλοι τρίβουν τα μάτια τους με την φτωχή δουλειά του


Οι παίκτες των αντίπαλων ομάδων τρίβουν τα μάτια τους με τη μηδενική αμυντική δουλειά των μεγάλων αστέρων της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως συνέβη την περασμένη Κυριακή στο El Madrigal


Η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης απ’την Βιγιαρεάλ προκάλεσε τόσο πόνο όσο και αγανάκτηση μεταξύ του madridismo και τα στομάχια στην διοικητική περιοχή του συλλόγου του Chamartin, σφίχτηκαν. Ο ρόλος του Rafa Benitez, του προπονητή, είναι πιο θιγμένος από ποτέ. Εκτός απ’τον πίνακα του τεχνικού, εξαιρετικά αμφισβητούμενου, τα σουτ που δέχεται η ομάδα δείχνουν ότι τ’αποδυτήρια κατέβασαν τα χέρια. Στην απομονωμένη στάση στους αγώνες, των Κριστιάνο, Μπενζεμά και Μπέιλ (το περίφημο BBC), συμπεριλαμβάνεται ο James Rodriguez, ένα σκανδαλώδες αποτέλεσμα που κάνει τον Μπενίτεθ να τρέχει και να μη φτάνει.

Άλλη μια ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης, η τρίτη, ενάντια σε ομάδα που υπήρχαν απαιτήσεις για την ομάδα, η Barcelona με την Ατλέτικο απομακρύνθηκαν ήδη με πέντε βαθμούς κι όλα τα βλέμματα κατευθύνονται και πάλι στον Florentino Perez, τον πρόεδρο του συλλόγου, ο οποίος έχει κατεβάσει τα ρολά κι αναμένει τις εξελίξεις. Στον σύλλογο δεν κουνιέται ούτε ένα φύλλο, αν και καταγράφονται τα πάντα. Ο προπονητής της πρώτης ομάδας δουλεύει στο εργαστήριό του, σα να μη συμβαίνει τίποτα, αναζητώντας μια φόρμουλα για να σπάσει την κατάρα, αλλά ξέρει ότι η πένα του, υπογραμμίζει ξεκάθαρα την πηγή των προβλημάτων, τ’αποδυτήρια, κι ακριβώς στη γωνία τα αστέρια: το διάσημο BBC.

Μετά τον τόσο κακό αγώνα για τους madridistas, ο Sergio Ramos, ο αρχηγός, ήθελε να εξηγήσει την καταστροφή: "Δεν είχαμε ενέργεια, μας έλειψε αποφασιστικότητα κι ένταση". Κι ο συμπαίκτης του, ο Pepe, έβαλε το μαχαίρι στο κόκαλο: "Για να κερδίσουμε τα παιχνίδια πρέπει να απαντήσουμε στην ένταση του αντιπάλου και να βγαίνουμε με περισσότερο ομαδικό πνεύμα". Εκεί είναι που πονάει: στην ένταση. Και στην αλληλεγγύη: Έντεκα παίκτες να προσπαθούν προς την ίδια κατεύθυνση. Αυτό που δεν καταλαβαίνει κανείς απ’τους στοχοποιημένους.


Μια καθαρή καταστροφή

Οι Benzema, Bale, Cristiano κι εσχάτως ο James τρέχουν προς το αντίπαλο τέρμα κι όταν χάνουν τη μπάλα παραμένουν βιδωμένοι και δεν επιστρέφουν για αμυντικές βοήθειες. Στο γκολ της Βιγιαρεάλ, στα πρώτα στάδια του παιχνιδιού, ο Bale είναι κοντά στον Modric, προκειμένου να συνοδεύσει τον Κροάτη κατά την έναρξη της σπασμωδικής κίνησης. Περισσότεροι από έναν συνοδοί φαίνονταν σαν κάδρο στον τοίχο. Όταν έχασε ο Modric την πάσα, ο Μπέιλ παρέμεινε να κοιτάει (με τον Danilo να’χει πιαστεί με το ανάποδο πόδι), σαν το γκολ να επρόκειτο να μπει στη Νάπολη κι όχι στο El Madrigal.

Ήδη το σχολίασαν ορισμένοι απ’τους παίκτες της Σεβίλλης και της Βιγιαρεάλ, ο οποίοι αντιμετώπισαν με ανακούφιση τα transition επίθεσης / άμυνας που είχαν οι madridistas, τα οποία ήταν καθαρή καταστροφή. Οι Danilo και Marcelo έτρεχαν πίσω τρομοκρατημένοι, οι αμυντικοί κοιτούσαν υποφέροντας, περισσότερες από μία φορές, απ’την υπεραριθμία των αντιπάλων κι ο Modric κατέληξε σαν ακέφαλο κοτόπουλο. Μπροστά, με τα χέρια στη μέση, οι Cristiano, Bale, Benzema κι ο James Rodríguez (με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά) παρακολουθούσαν τον αχό της μάχης απ’την πρώτη σειρά των θεατών. Οι κίτρινοι παρακολουθούσαν άναυδοι το ατυχές θέαμα των αντίπαλων αστέρων.

Η κατάσταση του Toni Kroos

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, αφού εντοπίστηκε το περασμένο έτος με τον Carlo Ancelotti κι ο Ιταλός απέτυχε να το διορθώσει. Η κληρονομιά που έλαβε ο Μπενίτεθ, περιέχει εκρηκτικά και, πάνω απ'όλα, ξήλωσε όλα τα επιχειρήματά του για τακτική. Δεν υπάρχει η αλληλεγγύη γιατί επιτίθενται όλοι, αλλά αμύνονται μόνο οκτώ. Ίσως αυτό να εξηγεί την αξία που έχει για τον Ράφα Μπενίτεθ, ένας παίκτης όπως ο Casemiro, ένας παίκτης με μεγάλη σωματική δύναμη, αλλά με οριακό ταλέντο, που μετατράπηκε στην άγκυρα που έχει εφεύρει ο τεχνικός μέσα στην απόγνωσή του, φτάνοντας ακόμα και να θυσιάσει τον Kroos. Αλλά το πρόβλημα, που είναι μακριά από την εξεύρεση λύσης, εξακολουθεί να τιμωρεί τους λευκούς, όπως είδαμε την περασμένη Κυριακή με τον Modric, που επιλέχθηκε για την έξοδο της μπάλας απ’την άμυνα, και η επιλογή οδήγησε σε τραγικές συνέπειες.

Η δυσφορία στην προεδρική περιοχή είναι πολύ μεγάλη και η κατ'ανάγκη επιβαλλόμενη σιωπή δεν κρύβει την ένταση. Η φυγή προς τα εμπρός απλά μεγεθύνει την πληγή. Δέκα στην επίθεση αλλά η άμυνα αγωνιά. Ο Cristiano δεν αμύνεται ποτέ κι ο Bale δεν πηγαίνει επίσης για τη δουλειά. Ο Μπενζεμά βρίσκεται στον κόσμο του. Το BBC είναι ένα ναρκοπέδιο κι ο Μπενίτεθ μυρίζει το μπαρούτι.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.