News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Rafa Benitez: "Δεν ξέρω ποια είναι η Manuela Carmena"

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε στην LARGUERO


Μια μέρα μετά το ντέρμπι ο Benitez βρέθηκε στην μεταμεσονύκτια εκπομπή του Cope. Όχι μόνο ομολόγησε ότι δεν ξέρει ποια είναι η Manuela Carmena, αλλά είπε επίσης ότι δεν θα διστάσει, αν πρέπει να κάνει αλλαγή τον Cristiano


Μία ημέρα μετά το ντέρμπι εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Vicente Calderon (1-1), ο Ράφα Μπενίτεθ έκατσε μπροστά στα μικρόφωνα του «'El Partido de las 12» του Cadena Cope. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε μια συνέντευξη στην οποία όχι μόνο επανεξέτασε ότι συνέβη στο Manzanares, αλλά επίσης ομολόγησε ότι δεν ξέρει ποια είναι η Manuela Carmena, απάντησε σε όσους επισημαίνουν ότι είναι υπερβολικά αμυντικός προπονητής και μίλησε για παίκτες όπως τους Μπενζεμά και Κριστιάνο. Και ο Μπενίτεθ κατέστησε σαφές ότι εάν ποτέ πρέπει να κάνει αλλαγή τον Πορτογάλο επιθετικό, δεν θα διστάσει.

Ερώτηση: Πως είναι ο Rafa Benitez, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης;

Απάντηση: Καλά, αλλά θα μπορούσε να’ναι και καλύτερα.

Ερ: Έχετε δύναμη για να αντέξετε ότι σας φορτώνουν;

Α: Όταν είσαι στο επίπεδο μια ομάδας σαν της Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να έχεις δύναμη κι έχω δύναμη.

Ερ: Και αντέχετε;

Α: Ναι, γιατί η ομάδα είναι πολύ καλή. Όντας καλά η ομάδα μου δίνει καλή αίσθηση κι έτσι είμαι πιο ήρεμος.

Ερ: Δέχεστε την κριτική;

Α: Ναι, σε γενικές γραμμές, ναι. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αναλύσεις αν αυτό που λέγεται, ή γράφεται ή προβάλλεται, έχει νόημα και προφανώς έχουμε ένα πλεονέκτημα: γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο εσωτερικό. Από εκεί μπορούμε να δούμε αν κάτι μπορεί να’ναι πραγματικά σωστό ή όχι κι επίσης έχω, ευτυχώς, ένα πολύ καλό τεχνικό επιτελείο για να αναλύουμε και να βρίσκουμε λύσεις, αν υπάρχουν για να βρεθούν.

"Στη Νάπολι ήμουν πολύ επιθετικός"

Ερ: Είστε προπονητής που τραβάει το λεωφορείο;

Α: Καθόλου. Αν κοιτάξετε την καριέρα μου, πολύ περισσότερο αυτό που λέει ο κόσμος, στην Ιταλία αναφέρουν ότι ήμουν πολύ επιθετικός: 104 γκολ, δύο συνεχόμενα έτη η Νάπολι έκανε ρεκόρ . Ήταν πολύ επιθετική. Εδώ με αποκαλούν αμυντικογενή, ότι παρκάρω το λεωφορείο, και είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες τελικές, τα περισσότερα γκολ, αυτή που έχει το καλύτερο ποσοστό ...

Ερ: Η Ρεάλ Μαδρίτης έφερε ισοπαλία, εξαιτίας αυτού;

Α: Όχι. Φέραμε ισοπαλία επειδή μας πίεσε η Ατλέτικο Μαδρίτης, δεν ήταν εύκολο να κρατήσουμε γιατί δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Ερ: Ζητήσατε απ’την ομάδα να γυρίσει πίσω;

Α: Καθόλου. Ποτέ δεν κάνω. Ποτέ δεν το έχω κάνει.


"Ο Florentino δεν μου προτείνει ονόματα για την 11άδα"

Ερ: Γιατί αντικαταστήσατε τον Μπενζεμά;

Α: Επειδή εκείνη την στιγμή έπρεπε να δώσω την ισορροπία στην ομάδα. Κατέβαιναν πολύ απ’τις πλευρές, περισσότερο απ’την δεξιά κι έπρεπε να προσαρμοστούμε. Έπρεπε να εξισορροπήσουμε την ομάδα, να ξεφύγουμε με τη δύναμη και την ταχύτητα του Μπέιλ επειδή μας πίεζαν πολύ. Όταν μια ομάδα σε πιέζει και σε σπρώχνει προς τα πίσω, θα πρέπει να ξεφύγεις. Γιατί στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έπαιξε τόσο καλά και ήταν τόσο ανώτερη απ’την Ατλέτικο Μαδρίτης; Επειδή η προσέγγιση ήταν για να κερδίσει το παιχνίδι. Και αν δεν μπόρεσε να το κάνει ήταν επειδή της έλλειψε λίγη ακρίβεια και λίγη αμεσότητα. Στο πρώτο ημίχρονο κυριαρχήσαμε απόλυτα σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Τους κάναμε ένα δώρο, ήταν πραγματικά ένα δώρο από λάθος, το πέναλτι. Όλα τα άλλα ήταν μια επιθετική προσέγγιση, ελέγξαμε το παιχνίδι με 60% κατοχή μπάλας ... εκεί η Ρεάλ Μαδρίτης επέδειξε το επίπεδο που θέλουμε να επιδεικνύει πάντα.

Ερ: Μήπως σας ενοχλεί αυτό που είπε ο Μπενζεμά μετά το παιχνίδι;

Α: Καθόλου. Αγαπώ τον Μπενζεμά. Ως ποδοσφαιριστής είναι ένα φαινόμενο. Είναι ένας απ’τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο και θα ανταποκριθεί στην πρόκληση των 20 ή 25 γκολ που του έχω θέσει, αν ακολουθήσει τη γραμμή που έχει μέχρι σήμερα. Κι αν ήμουν αυτός, θα ήμουν επίσης θυμωμένος, αν με άλλαζε ο προπονητής, εφόσον πίστευα ότι τα πάω καλά ή ότι έχω ένα ωραίο σερί. Το μόνο πράγμα που θα έκανα αν ήμουν αυτός, θα ήταν να σκοράρω περισσότερα γκολ έτσι ώστε την επόμενη φορά ο προπονητής να μην με αλλάξει και να του πω: "Εδώ είμαι".

Ερ: Ο  Cristiano είναι αναντικατάστατος;

Α: Είναι αδιαμφισβήτητος. Πέρα από εκεί, το πλεονέκτημα του έναντι των άλλων παικτών είναι ότι σκοράρει 50 ή περισσότερα γκολ κάθε σεζόν. Αυτό το γεγονός μέσα στο γήπεδο είναι πάντα μια εγγύηση. Ως εκ τούτου, θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε όσο μπορούμε. Εξάλλου, μιλάω μαζί του κάθε μέρα κι έχουμε ήδη κάνει μια εκτίμηση του τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις επιδόσεις του και αυτό θα είναι το καλύτερο για τη Μαδρίτη. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει συζήτηση για τον Κριστιάνο αν και πολλοί τριγύρω θα την ήθελαν.

Ερ: Φοβάστε να αντικαταστήσετε τον Κριστιάνο;

Α: Όχι. Δεν φοβάμαι.

Ερ: Είναι αλήθεια ότι το BBC είναι αδιαπραγμάτευτο;

Α: Όχι. Αν το BBC είναι καλά είναι πιθανόν να’ναι αδιαπραγμάτευτο, αλλά είμαστε τυχεροί να έχουμε τόσο καλούς παίκτες στο ρόστερ που θα μπορούσαν να μπουν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ερ: Σας έχει προτείνει κάποιο όνομα για την 11άδα ο Florentino Perez ;

Α: Όχι. Τις προηγούμενες μέρες και την μέρα του παιχνιδιού δεν μιλάω ποτέ με τον Florentino. Θα συναντηθώ με το τεχνικό επιτελείο μου, θα προετοιμάσουμε την 11άδα, θα πάρουμε τις αποφάσεις... την τελευταία μέρα αποφασίσαμε ότι έπρεπε να βάλουμε τον Casemiro ανάμεσα στους Kroos και Modric. Όλες αυτές οι αποφάσεις είναι αποκλειστικά του τεχνικού επιτελείου και δικές μου.


Ε: Αισθάνεστε αγαπητός απ’τον madridismo;

Α: Από ένα μεγάλο μέρος του madridismo, φυσικά. Κανείς δεν πρόκειται να μου εξηγήσει τι είναι η Μαδρίτη. Αυτό που θέλει ο madridismo είναι μια ομάδα που παίζει καλά και κερδίζει. Με ποια σειρά; Εξαρτάται. Κάνουμε μια εκτίμηση του προπονητή που βρίσκεται μόλις τρεις μήνες σε μια μεγάλη ομάδα, η οποία έχει αφομοιώσει κάποια παρόμοια πράγματα μ’αυτά που έκανε στο παρελθόν, γιατί παίζουμε με το ίδιο σύστημα όπως και πέρυσι, αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις. Και, φυσικά, θα πρέπει να τις εφαρμόσουμε και να τις περάσουμε σιγά-σιγά. Νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο κι από αυτή την άποψη είμαι αρκετά αισιόδοξος.

Q: Ποια είναι χειρότερη, η Μαδρίτη ή Μπάρτσα;

Α: Η Μαδρίτη είναι αρκετά καλή.

Ερ: Και η Μπάρτσα;

Α: Αυτή είναι μια ερώτηση για τον Λουίς Ενρίκε.

Ερ: Είναι ο Μέσι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο;

Α: Ο Κριστιάνο είναι στην ομάδα μου και είμαι πολύ ικανοποιημένος μαζί του.

Q: Ποιος θα κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα;

Α: Για μένα, ο Cristiano .

Ερ: Βλέπετε τον Bale ως μελλοντικό νικητή της Ballon d'Or;

Α: Βλέπω τον Κριστιάνο βραχυπρόθεσμα κι αν δουλεύουν όλοι, η Μαδρίτη θα έχει πολλούς να δημιουργούν ανταγωνισμό για τον Cristiano.

Ερ: Αγωνιστήκατε για να’ρθει ο De Gea ή για να μείνει ο Keylor Navas;

Α: Είμαι ενθουσιασμένος και ήμουν ενθουσιασμένος με τον Keylor.

Ερ: Αν αποφάσιζε ο Rafa Benitez, ο Κασίγιας θα’χε μείνει στη Μαδρίτη;

Α: Ο Keylor είναι τερματοφύλακας μας και είμαι ικανοποιημένος μ’αυτόν, με τον Ruben και τον Κασίγια.


"Πιστεύω ότι η Ρεάλ Μαδρίτης θα κερδίσει, περισσότερα από ένα, πράγματα"

Ερ: Είστε ευχαριστημένος που ο Μουρίνιο δεν τα πάει καλά;

Α: Είμαι συγκεντρωμένος σ’αυτά που μπορούν να επηρεάσουν τη Μαδρίτη. Ως εκ τούτου, με απασχολούν τα πράγματα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ερ: Αν η Μαδρίτη δεν κερδίσει τίποτα αυτή τη σεζόν, θα φύγετε;

Α: Νομίζω ότι η Μαδρίτη θα κερδίσει, περισσότερα από ένα, πράγματα, αν είναι δυνατόν.

Ερ: Ο Τύπος είναι antimadridista;

Α: Όχι. Κάθε δημοσιογράφος είναι μια ομάδα και θα εμφανιστεί περισσότερο ή λιγότερο αντικειμενικός όταν παρεμβαίνει, αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχει πολύ συζήτηση και η συζήτηση σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν στην μία ή την άλλη πλευρά.

Ερ: Είναι ένα αναγκαίο κακό;

Α: Ναι, έτσι νομίζω.

Ερ: Τι νομίζετε, ενδιαφέρεται η Manuela Carmena για το ντέρμπι της Μαδρίτης ;

A: Θέλεις να σου πω την αλήθεια; Δεν ξέρω ποια είναι. Βρίσκομαι πολλά χρόνια έξω, που δεν τα παρακολουθώ αυτά ... είμαι τόσο επικεντρωμένος στη Μαδρίτη που δεν με νοιάζει τίποτα άλλο.

Q: Ο Cholo είπε ότι η Μαδρίτη δεν μπορεί να’ναι τρία χρόνια χωρίς πρωτάθλημα κι ο Λουίς Ενρίκε είπε ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν να αποτύχει η Μπάρτσα ... Ο Rafa Benitez τι λέει;

Α: Αυτό που θέλω είναι η Μαδρίτη να κερδίζει κάθε παιχνίδι και τίποτα περισσότερο. Δεν μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις.

Ερ: Έχοντας προπονήσει τη Μαδρίτη, ποιο είναι το όνειρό σας;

A: Να κατακτήσω με τη Μαδρίτη πολλούς τίτλους.

Ερ: Και μετά;

A: Να συνεχίσω να κατακτώ τίτλους.

Ερ: Με τη Μαδρίτη;

Α: Αν είναι δυνατόν, ναι.

Ερ: Έχετε καταλάβει ότι ο madridismo είδε το παιχνίδι αυτής της Κυριακής να’χει άσχημη κατάληξη;

Α: Όχι. Κατανοώ ότι ο madridismo είδε το πρώτο ημίχρονο και κατέληξε ενθουσιασμένος λέγοντας, "Μετά τα περσινά, αυτό είναι σόου". Και κατανοώ ότι ο madridismo υπέφερε όπως υποφέραμε όλοι, βλέποντας το δεύτερο ημίχρονο. Από εκεί, η δουλειά μου και το καθήκον μου είναι να βελτιωθούν όλα όσα συνέβησαν κατά το δεύτερο ημίχρονο.

Ερ: Έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά κοινό στις μεταδόσεις μας των αγώνων σας να μαντεύουμε τις αλλαγές σας. Αν μια μέρα ο Benzema παίζει καλύτερα από ό,τι ο Cristiano, θα τον αφήσετε στο γήπεδο βγάζοντας τον Κριστιάνο, ή είναι αδύνατο;

A: Ίσως, αλλά πέρυσι που έπαιζαν μόνο δώδεκα παίκτες ήταν ακόμα πιο εύκολο. Ευτυχώς, τώρα έχουμε ένα ρόστερ με πολλούς παίκτες και πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούνται. Και προς ατυχία μας, κι έτσι ίσως γίνεται πιο εύκολο για σας, είναι ότι είχαμε μια σειρά από τραυματισμούς που μας υποχρεώνουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά νομίζω ότι αν έχουμε κάνει κάτι είναι ότι έχουμε εκμεταλλευτεί αρκετά το ρόστερ.

Ερ: Δεν μου απαντήσατε. Θα κάνετε κάποια μέρα αλλαγή τον Κριστιάνο αντί για τον Μπενζεμά;

Α: Όπως μιλάω κάθε μέρα με τον Κριστιάνο κι έχουμε ήδη κάνει μια εκτίμηση του τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις επιδόσεις του, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και με τον Karim μιλάω επίσης κάθε μέρα, αλλά προσπαθώ να βελτιώσω τα Γαλλικά μου για να με καταλαβαίνει καλύτερα όταν θέλω να εκφραστώ.


"Ο Μπενίτεθ που είδατε στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι είναι αυτός που θέλω να βλέπετε"

Ερ: Ο Μπενίτεθ είναι ο Μπενίτεθ και την Κυριακή ήταν ο εαυτός του. Σε πολλούς άρεσε και σε άλλους όχι, αλλά αυτός είναι ο Rafa Benitez. Με το καλό και με το κακό, με το πρώτο ημίχρονο ή με το δεύτερο. Έτσι είστε ...

Α: Πράγματι ο Μπενίτεθ που είδατε στο πρώτο μέρος είναι αυτός που θέλω να βλέπετε όλο το χρόνο, γιατί αυτό είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Το είπα ως δήλωση προθέσεων: είναι μια επιθετική ομάδα, μια ποιοτική ομάδα και οι πρότεροι αριθμοί είναι αντικειμενικά δεδομένα.

Ερ: Όπως είπατε, θα κρατήσετε τον Μπενίτεθ του πρώτου ημιχρόνου, σωστά;

Α: Φυσικά.

Ερ: Τον Μπενίτεθ του δεύτερου ημιχρόνου τι θα τον κάνετε;

Α: Στον Μπενίτεθ του δεύτερου ημιχρόνου θα πω, "Ξέρεις πραγματικά ποιες είναι οι περιστάσεις, την ομάδα και τους παίκτες που έχεις". Στη συνέχεια, θα ήθελα να του πω:

«Ίσως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν τα πήγε τόσο άσχημα και απλά η Ατλέτικο Μαδρίτης τα πήγε καλύτερα».
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.