News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Απ’τον Άγιο Iker στον Άγιο Keylor: ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας γράφει ιστορία στη Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015


Έχοντας δεχθεί μόλις δύο γκολ, τα λιγότερα στην Ευρώπη

Ο Κοσταρικανός έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, αν και είναι ο έκτος τερματοφύλακας στο πρωτάθλημα στις τελικές που δέχεται, κάτι που δεν είναι καλό στοιχείο για το αμυντικό σύστημα του Rafa Benitez.

 

"Ο Keylor θα γράψει ιστορία στη Ρεάλ όπως έκανε ο Κασίγιας," δήλωσε ο Quico Catalán, ο πρόεδρος της Λεβάντε μετά την ήττα της ομάδας του (3-0) στο Μπερναμπέου. "Ο Ίκερ ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά ο Keylor θα είναι για λίγα χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης και θα κάνει σπουδαία πράγματα. Είμαι πεπεισμένος", πρόσθεσε ο πρόεδρος των granota για τον πρώην τερματοφύλακά του, για τον οποίο τόνισε τη μεγάλη εργατικότητά του.

Η αλήθεια είναι ότι, για ένα ακόμα παιχνίδι, ο τερματοφύλακας ο οποίος ήταν έτοιμος να μεταφερθεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την 31η Αυγούστου, είχε το μερίδιό του στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με αρκετές αποκρούσεις. Τόσες που αυτή την σεζόν, ο Keylor έχει δεχθεί γκολ μόνο από δύο ομάδες: την Αθλέτικ στο San Mames, απ’τον Sabin Merino, και την Ατλέτικο στο Καλντερόν, απ’τον Vietto. Οι υπόλοιπες έξι ομάδες που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής δεν ήταν σε θέση να του βάλουν γκολ. Ούτε κι απ’το σημείο του πέναλτι, καθώς ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας σταμάτησε τον Ruben Castro της Μπέτις και τον Griezmann της Ατλέτικο. Ο Keylor έχει πιάσει τα 7 απ’τα 13 πέναλτι που έχει αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα απ’την Λεβάντε μέχρι σήμερα.

Μετά την αποτυχημένη έξοδό του απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Keylor Navas είναι ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία της λευκής ομάδας που ξεκίνησε τη σεζόν χωρίς να δεχθεί γκολ κατά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές στο Μπερναμπέου. Στην πραγματικότητα, η Μαδρίτη δεν ξεκίνησε στο πρωτάθλημα χωρίς γκολ κατά τα πρώτα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια απ’το 1992. Όλα αυτά τα στοιχεία κάνουν τον Κοσταρικανό, τον τερματοφύλακα να’χει δεχθεί τα λιγότερα γκολ στην Ευρώπη. Καμία άλλη ομάδα στα μεγάλα πρωταθλήματα της ηπείρου δεν έχει μικρότερο παθητικό ανά παιχνίδι απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης: 0.25 γκολ παθητικό ανά 90 λεπτά. Ή αλλιώς, ένα γκολ κάθε τέσσερα παιχνίδια.
 
Η ομάδα που είναι πιο κοντά σ’αυτά τα στοιχεία είναι η Μπάγερν του Γκουαρντιόλα, η οποία, με εννέα αγωνιστικές να’χουν παιχτεί στην Γερμανία, δέχθηκε τα διπλάσια γκολ: τέσσερα. Ο μέσος όρος, στην προκειμένη περίπτωση, είναι 0,44 ανά παιχνίδι. Στη Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν, η επόμενη αντίπαλος των λευκών στο Champions League, έχει δεχθεί 5 γκολ στις 10 αγωνιστικές που έχει παίξει μέχρι τώρα, ένας μέσος όρος 0,5 γκολ ανά παιχνίδι.


Ο  Rafa Benitez έχει πολλά αντανακλαστικά
Το γεγονός ότι ο Keylor Navas είναι ο τερματοφύλακας που έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ στην Ευρώπη θα πρέπει να αποτελεί πηγή ικανοποίησης για τον προπονητή του, αν κι όχι επειδή ο Κοσταρικανός είναι επίσης ο έκτος τερματοφύλακας στο πρωτάθλημα στις τελικές που δέχεται, κάτι που δεν είναι καλό στοιχείο για το αμυντικό σύστημα του Rafa Benitez. Μόνο που τερματοφύλακας του, δέχεται τελικές με μια ακρίβεια περισσότερο από 90%.
«Τι είναι αυτό που πρέπει να βελτιώσετε στο παιχνίδι της ομάδας σας;» ρωτήθηκε ο Rafa μετά το άγευστο 3-0 επί της Λεβάντε στο Μπερναμπέου. "Δεν θα δώσω πληροφορίες στον αντίπαλο", δήλωσε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά βλέποντας τον αριθμό των αποκρούσεων που είναι αναγκασμένος να κάνει ο Keylor σε κάθε παιχνίδι, είναι σαφές ότι ο Κοσταρικανός έχει κληρονομήσει όχι μόνο το τέρμα του Κασίγιας, αλλά και την ιδιότητά τους ως Άγιος. Αυτή την βδομάδα, αύριο στο Παρίσι εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν και το Σάββατο εναντίον της Θέλτα στο Βίγκο, ο Keylor έχει δύο σημαντικές δοκιμασίες φωτιάς, αν κι αυτές είναι πιο πολύ για την ομάδα του και, κατ 'επέκταση, για να τον προπονητή του.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.