News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ένας παραλογισμός που μολύνει το όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης και δεν θα πρέπει να περάσει έτσι

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Του Enrique Marin

Εκείνοι που έπεσαν νωρίς στο κρεβάτι θα δυσκολευτούν να το πιστέψουν κι εκείνοι που το έμαθαν πριν κοιμηθούν θα σκέφτονται ότι έχει υπάρξει ένα κακό όνειρο. Αλλά όχι, το τραγελαφικό είναι πραγματικό(real) ... Μαδρίτη


Ναι, αν κι εκείνοι που πήγαν χθες νωρίς για ύπνο θα δυσκολεύτηκαν να το πιστέψουν κι εκείνοι που το έμαθαν πριν κοιμηθούν θα πίστεψαν ότι όλα αυτά ήταν ένα κακό όνειρο, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στις 31 Αυγούστου προς την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου ο De Gea είδε πως η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης επρόκειτο να χαλάσει, θεωρητικά από ένα τραγελαφικό γεγονός, το οποίο, αφού η Ρεάλ δεν προσέφυγε στην FIFA, αναγκάζει τον Ισπανό τερματοφύλακα να μείνει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με συμβόλαιο που τελειώνει σ’ένα χρόνο. Σίγουρα δύσκολη η κατάσταση και για τον Keylor Navas, ο οποίος πρέπει να παραμείνει σ’ένα club που τον είχε πακετάρει προδοτικά, μετά από ένα καλοκαίρι που τον διαβεβαίωνε ότι δεν θα τον πουλήσει.

Μόλις γνωστοποιήθηκε η εκπληκτική είδηση, με όλες τις βρετανικές εφημερίδες να θεωρούν δεδομένες στα εξώφυλλά τους τις δύο μεταγραφές και τα κοινωνικά δίκτυα να’χουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά, η πρώτη αντίδραση που διέρρευσε απ’τα γραφεία του Bernabeu, κατηγορούσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ότι έπαιξε με την Ρεάλ Μαδρίτης, επιστρέφοντάς της το συμβόλαιο του Keylor στις 23:59, τη Δευτέρα, ένα γεγονός που αποδεικνύει τουλάχιστον ότι η μεταγραφή του ήταν συνδεδεμένη με του De Gea, όσο κι αν όλο το απόγευμα ήθελε να κάνει να φανεί το αντίθετο. Επιπλέον, οι Άγγλοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 19:00 σήμερα το απόγευμα για να κλείσει η αγορά τους, ως εκ τούτου, δεν είχαν καμία βιασύνη για ν’αγοράσουν, όπως είχε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ωστόσο, επιπλέον με την άρνηση του βρετανικού συλλόγου, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η United, όσο κι αν ο Van Gaal είναι ένας πραγματικά εκκεντρικός τύπος και την φυλούσε στον Florentino απ'τη μεταγραφή του Ντι Μαρία, ότι θα'θελε να κρατήσει έναν τερματοφύλακα που αρνήθηκε να ανανεώσει και είχε δώσει τη συναίνεση του για την μετακίνησή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Επιπλέον, κι όσο κι αν είναι αλήθεια ότι έφευγε εξαναγκασμένος, ο Keylor Navas είχε ήδη αποτελέσει επιθυμία του Ολλανδού, εξ ου και η φάση ήταν τέλεια γι'αυτόν. Τούτου λεχθέντος, πολύ σπάνιο.

Αλλά ακόμη κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θ’αποτελούσε δικαιολογία, γιατί στα γραφεία του Bernabeu ποτέ δεν θα μπορούσαν να επιτρέψουν μια επιχείρηση αυτού του μεγέθους να χαλάσει λόγω ενός καθυστερημένου e-mail στη La Liga 28 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στιγμή την οποία η αγορά στην Ισπανία είχε κλείσει επίσημα. Το ερώτημα είναι: γιατί οι υπεύθυνοι της Ρεάλ Μαδρίτης δεν εισήγαγαν τα δεδομένα της μεταγραφής του De Gea στο TMS (Transfer Matching System) της FIFA, ακόμη και πριν από την παραλαβή των εγγράφων απ’την πώληση του Keylor Navas; Πώς είναι δυνατόν να καθυστέρησαν τόσο τις κινήσεις γνωρίζοντας τι διακυβευόταν;

Είναι γνωστό ότι ένα μέρος του madridismo θεωρούσε περιττή την απόκτηση του Ντε Χέα και ίσως ακόμα περισσότερο την αποχώρηση ενός Keylor που το Σάββατο έλαβε την αποθέωση του Μπερναμπέου κι ως εκ τούτου, αν κι όλα δείχνουν μια αμέλεια, σίγουρα υπάρχουν και εκείνοι που υποψιάζονται ότι το λάθος δεν ήταν στους υπολογισμούς, αλλά ίσως είχε υπολογιστεί. Υπό αυτή την έννοια, ο Jorge Mendes, ο πράκτορας του De Gea και το άτομο που ήταν υπεύθυνο εδώ και μήνες γι’αυτή την επιχείρηση, έχει επίσης πολλά να πει ή να εξηγήσει. Και πρώτα απ’όλα στον παίκτη του.


Ένας παραλογισμός που έρχεται από μακριά

Μετά από δυόμισι χρόνια σε συνεχή αναταραχή, το τέρμα του Μπερναμπέου επρόκειτο να'χε έναν ιδιοκτήτη ο οποίος, μετά το τέχνασμα που είχε κάνει ο Florentino στον Keylor, φαινόταν επιτέλους αδιαμφισβήτητος. Αλλά δεν ήταν έτσι και η γελοιοποίηση της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μνημειώδης. Τόσο που κάποιος, ίσως ο γενικός διευθυντής της, Jose Ángel Sánchez, θα'πρεπε να αναλάβει την πλήρη ευθύνη, αν όχι ο πρόεδρός της, τόσο δοσμένος στο να ασκεί τα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή και να δημιουργεί προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Από τότε που ο Μουρίνιο αποφάσισε να στείλει τον Κασίγιας στον πάγκο για ζητήματα που πήγαιναν πολύ πιο πέρα ​​απ’τα αυστηρώς αθλητική, κάνοντας βασικό τον Adán, τον τραυματισμό του και την επακόλουθη επιστροφή του Ίκερ, αν και για λίγο διάστημα καθώς η Μαδρίτη έφερε τον Diego Lopez, ο οποίος ήταν αναπληρωματικός στη Σεβίλλη του Μίτσελ. Με τον Αντσελότι να αντικαθιστά τον Μουρίνιο, ο Κασίγιας επέστρεψε ως βασικός, αλλά μόνο στο Champions League και στο Κύπελλο, κατακτώντας και τους δύο τίτλους, ενώ ο Diego Lopez ήταν βασικός σ’ένα πρωτάθλημα που δεν κατέκτησε η Μαδρίτη ή η Barça, αλλά η Ατλέτικο.

Το επόμενο καλοκαίρι ήρθε ο Keylor Navas για να προσπαθήσει για άλλη μια φορά να αναγκάσει την έξοδο του Iker, αν και τελικά αυτός που κατέληξε να φύγει ήταν ο Diego Lopez. Πήγε στη Μίλαν που έδωσε 3 εκ. γι’ αυτόν, ενώ η Μαδρίτη πλήρωσε στον παίκτη το συμβόλαιο που του απέμενε για έναν ακόμα χρόνο, που ήταν 3,5 εκ. Ωστόσο, η άφιξη του Κοσταρικανού ήταν για τον πάγκο καθώς ο Αντσελότι εμπιστεύτηκε στον Κασίγιας το καθεστώς βασικού στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Keylor έπρεπε να συμβιβαστεί με το Κύπελλο, στο οποίο, για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκε στους 16 απ’την Ατλέτικο.


Κι ο Casillas, πίσω στη Μαδρίτη

Αυτό το καλοκαίρι, μετά την απόκτηση του Kiko Casilla απ’την Εσπανιόλ με 6 εκ. και την τοποθέτηση του Κασίγιας στην Πόρτο, η  οποία όχι μόνο δεν πλήρωσε τίποτα στην Ρεάλ για τη μεταγραφή του, αλλά και είδε πως ο ισπανικός σύλλογος αναλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του, η Ρεάλ έχει κάνει το αποκορύφωμα με την αποτυχημένη μεταγραφή του De Gea στην τελευταία μέρα της αγοράς. Ήταν γραφτό: για άλλη μια φορά, ο Florentino ήθελε να διορθώσει το χάος στο οποίο μπήκε -και στο οποίο έβαλε τον David ο Jorge Mendes-δαπανώντας τα χρήματα που του απαιτούσε η United και συμπεριλαμβάνοντας τον τερματοφύλακα για τον οποίο αναστέναζε ο Van Gaal. Στο τέλος, η Μαδρίτη θα πλήρωνε 30 εκ. για τον Ισπανό διεθνή και θα της πουλούσε τον Keylor για λιγότερα απ’τα μισά.

Κανείς δεν αμφιβάλλει για την ποιότητα του De Gea και πόσο έχει ωριμάσει, ιδιαίτερα στην τελευταία του χρονιά στο Old Trafford κι ότι ως εκ τούτου ήταν μια καλή μεταγραφή. Ωστόσο, αφού έφερε το περασμένο καλοκαίρι τον Keylor Navas κι αυτό τον Kiko Casilla, συν του ότι πλήρωσε τον Κασίγιας για να πάει στην Porto, η άφιξη του manchego έμοιαζε, αν όχι αχρείαστη, γιατί ένας καλός παίκτης δεν μπορεί να'ναι ποτέ αχρείαστος, πολύ άσχημα διαχειρισμένη. Το τελικό αποτέλεσμα το επιβεβαιώνει.

«Έπρεπε να αναπνεύσω», εξομολογήθηκε ένας χαλαρός Ίκερ Κασίγιας στην επιστροφή του στη Μαδρίτη, αυτή τη φορά για επίσκεψη, πρώτα για να παρουσιάσει την συμφωνία συνεργασίας με την Football Factory κι από σήμερα για να ενσωματωθεί στην εθνική. «Είμαι χαρούμενος και φαίνεται στο πρόσωπό μου», είπε ο τερματοφύλακας, του οποίου η επιστροφή στην πατρίδα συνέπεσε με την αποτυχημένη απόκτηση του David De Gea απ’την Ρεάλ Μαδρίτης και την αποτυχημένη μετάβαση του Keylor Navas στη United .

Αυτό είναι σίγουρα το τελευταίο παράδοξο μιας σαπουνόπερας, αυτής του τέρματος του Μπερναμπέου, που μεταφορικά μπορεί να συγκριθεί μόνο με το 1998, όταν οι Ultras Sur έριξαν το τέρμα, στην προκειμένη περίπτωση κυριολεκτικά, λίγα λεπτά πριν απ’τον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου εναντίον της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Το να βγάλει τον Κασίγιας δεν έχει κοστίσει στον Florentino μόνο πολλά χρόνια, αλλά και στη Μαδρίτη ένα σωρό εκατομμύρια, που θα'ταν περισσότερα αν πραγματοποιούταν η απόκτηση του De Gea, και μερικά «πτώματα»: Adán, Diego López, Keylor Navas εκτός απ’τον ίδιο τον Iker, φυσικά, κι ακόμη και τον ίδιο τον David, ο οποίος επίσης θα αποζημιωθεί. Περιττό να πω, ότι το γκροτέσκο που ζήσαμε χθες το βράδυ μολύνει το όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης και δεν θα'πρεπε να περάσει έτσι. Τουλάχιστον για τον γενικό διευθυντή και τον αθλητικό διευθυντή, που σ’αυτήν την περίπτωση, είναι επίσης ο πρόεδρος.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.