Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αντιαεροπορικό σχέδιο για την Athletic

Ο  Casemiro  μπορεί να’ναι βασικός στο San Mames

Ο Casemiro μοιάζει το τέλειο συμπλήρωμα για να βοηθήσει τους αμυντικούς στη μάχη τους με τους Aduriz και Raúl García


Ο Μπενίτεθ μπορεί να παίξει με τρεις μέσους


San Mames. Athletic. Aduriz και Raúl García. Ιστορία. Το τελευταίο προηγούμενο -νίκη της Μπιλμπάο (1-0) με μεγάλες συνέπειες στην έκβαση της Liga. Η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται για την πρώτη μεγάλη δοκιμασία της σεζόν. Μετά τους αγώνες ενάντια σε δύο νεοφώτιστες ομάδες (Sporting και Betis) και σε δύο ομάδες, πολύ διαφορετικές, όπως εμφανίστηκαν οι Εσπανιόλ και Γρανάδα, αντιμετωπίζει μεγαλύτερη πρόκληση. Τουλάχιστον, εκ των προτέρων.

Οι λευκοί ξέρουν καλά ότι στο νέο «Catedral», ο κίνδυνος προέρχεται απ’τον αέρα και από χθες ξεκίνησαν την κατάστρωση ενός αντιαεροπορικού σχεδίου για να σταματήσουν τη δυναμική των Βάσκων σ’αυτόν τον τομέα. Όχι μόνο απ’τους Aduriz και Ραούλ Γκαρσία. Το σχέδιο καταστρώνεται για να ελέγξουν και να περιορίσουν τις προσθήκες των San José, Etxeita, Laporte και De Marcos. Έξι πύργους και ένα σημαντικό πρόβλημα, αν είναι όλοι τους στο γήπεδο.

Ένας άνδρας φαίνεται να έρχεται σε βοήθεια των αμυντικών, σ’αυτό το σχέδιο επιβίωσης στον αέρα: ο Casemiro. Με τον Sergio Ramos, εκτός, τους δύο πλάγιους, Marcelo και Carvajal, κοντούς, έναν ακόμα κοντό μέσο, τον Modric και έναν κανονικό, τον Kroos, να μην είναι ακριβώς αυτό που προβλέπεται για το ψηλό παιχνίδι, η παρουσία του Βραζιλιάνου φαίνεται σχεδόν απαραίτητη.

Τρεις κεντρικοί μέσοι

Χωρίς τον Μπέιλ και τον James, ο Μπενίτεθ δεν λυπάται τις αλλαγές. Το Σάββατο, επιλέχθηκε ο Lucas Vázquez για να δώσει πλάτος στην ομάδα απ’τα δεξιά, αλλά στο San Mamés δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε μια 11άδα με τρεις μέσους: Modric-Casemiro-Kroos. Η ομάδα θα μπορούσε να επιτίθεται μ’ένα 4-3-3 και ν’αμύνεται μ’ένα 4-4-2, παίζοντας με τον Isco στα δεξιά.

Πιο μπροστά, με την πρωτοβουλία στο παιχνίδι και ολοκληρώνοντας τη δεύτερη γραμμή των τεσσάρων όταν θα’χει την μπάλα η Athletic. Με τον Casemiro στο κέντρο της γραμμής των τριών μέσων, τους Modric και Kroos στους εσωτερικούς διαδρόμους, έχοντας περισσότερη ελευθερία να συμμετέχουν στην επίθεση, ειδικά ο Κροάτης.

Η παρουσία του θα έχει επίσης ως προτεραιότητα να γεμίσει το χώρο επιρροής του Ραούλ Γκαρσία. Ο Ναβαρέζος, απ’την έλευσή του στην Athletic, παίζει ως δεύτερος επιθετικός ή μεσοεπιθετικός. Πάντα πίσω απ’τον Aduriz, πολύ στον άξονα, έχει έναν πλήρη επιθετικό προσανατολισμό και η δύναμή και η κυριαρχία του στο παιχνίδι του αέρα, σχεδόν απαιτούν ένα ειδικό αντίδοτο για να τον σταματήσεις.

Ο Βραζιλιάνος, με τα φυσικά προσόντα του, μπορεί να τον αντιμετωπίσει τέλεια, σε μια μάχη σ’όλες τις πτυχές του παιχνιδιού. Και οι δύο έχουν το ίδιο ύψος (1.84) και ζυγίζουν σχεδόν το ίδιο, μεταξύ 80 και 81 κιλών. Είναι επίσης ένας παίκτης με χαρακτήρα, επιθετικός με την καλή έννοια της λέξης, απ’τον οποίο δεν ξεφεύγεις εύκολα. Αρετές, όλες τους υποχρεωτικές, όταν θα’χει να αντιμετωπίσει τον Raúl García, ο οποίος αντιμετωπίζει πάντα τα παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης μ’ένα ιδιαίτερο κίνητρο.

Στην περιοχή του Raul Garcia

Ο πρώην της Πόρτο θα προστατεύσει τα δύο στόπερ. Ειδικά στις μπροστινές μπαλιές, τις οποίες ο Ραούλ Γκαρσία ψάχνει πάντα να προωθήσει στον Aduriz, ή για να βάλει μ’αυτές τους μέσους ή τους πλάγιους στο παιχνίδι. Με τον Casemiro κοντά στον Raul Garcia, ούτε ο Πέπε ούτε ο Varane θα εγκαταλείπουν την περιοχή τους για να κόψουν εκείνες τις ενδιάμεσες μπαλιές και θα μπορούν να επικεντρωθούν ουσιαστικά στον Aduriz.

Υπό αυτή την έννοια, η απουσία του Sergio Ramos, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πιο σημαντική από ό, τι συνήθως, λόγω των χαρακτηριστικών του αντιπάλου, καθώς ο Σεβιγιάνος μπορεί να προβλέπει καταστάσεις, κάτι που δεν έχουν οι Varane και Πέπε, που είναι πιο στατικοί.

Η λογική λέει ότι οι τρεις μέσοι δεν θα τοποθετηθούν στην ίδια γραμμή. Ο Casemiro θα είναι πιο πίσω και οι Modric και Kroos, πιο προωθημένοι, αν και ο Μπενίτεθ θα’χει πάντα τη δυνατότητα να διατηρήσει τους συνήθεις δύο μέσους του. Κι αν μπει ο Casemiro, να ξεκουράσει τον Kroos ή τον Modric.

Ακόμη και να παίξει με τους τρεις, αλλά με τον Modric ή τον Kroos ως 10άρι, πίσω απ’τον Μπενζεμά. Η θέση δεν είναι ξένη για κανέναν τους. Την έχουν ήδη παίξει και οι δύο στις εθνικές τους, όπως και στις προηγούμενες ομάδες τους.