News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το κανόνι του James Rodriguez

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015


Η μεταγραφή του, μια μεγάλη επιτυχία. Η απόδοσή του, κάτι παραπάνω από θετική. Ο τραυματισμός του κατά το περασμένο έτος συνέπεσε με το δημιουργικό μπλακ άουτ της Μαδρίτης. Θανατηφόρος συνδυασμό στα χαμηλά με τον Modric. Η απουσία και των δύο - Kroos και Isco έμειναν ορφανοί - προκάλεσε μια ανησυχητική μείωση του επιπέδου ενεργητικότητας της ομάδας. Λιγότερο δυναμική, λιγότερο παιχνίδι και μια σημαντική μείωση στην ταχύτητα της κυκλοφορίας της μπάλας, η οποία κυκλοφορούσε χωρίς να δίνει κανένα πλεονέκτημα στους Κριστιάνο, Μπέιλ και Μπενζεμά.

James, ο διαμεσολαβητής

O Μπενίτεθ προπονεί την άμυνα, θέλει την απόσταση μεταξύ των γραμμών και το μπλοκ να είναι ένα πράγμα. Σημάδι ότι έχει κατανοήσει τις ατέλειες που αμαύρωσαν το προηγούμενο έτος μια ομάδα ταλαντούχα, η οποία ελάχιστα μπορεί να βελτιωθεί. Η Μαδρίτη με τον Αντσελότι ξεχείλωσε. Η αμυντική απόδοση μειώθηκε, δεν υπήρχαν επιστροφές και οι μέσοι, μετά από μερικούς μήνες κατέληξαν, εξαντλημένοι από σωματικές δυνάμεις. Το στοίχημα, παρά την πολύ τακτική εξάσκηση σε καταστάσεις χωρίς την μπάλα, στηρίζεται στην κατοχή και σ’επιθετικούς παίκτες όπως ο James. Ο Κολομβιανός θα είναι το αφεντικό.

Διψήφια στατιστικά

Το δεύτερο μάθημα είναι η επανεξέταση. Ο James μπορεί να πάει ένα βήμα παραπέρα. Δυνατός χαμηλά, με αξιοσημείωτη φυσική κατάσταση και με ικανότητα στο γκολ και στις ασίστ. Μπορεί να παίξει στα δεξιά – συγκλίνοντας από έξω προς τα μέσα – στ’αριστερά κι ως 10άρι. Καταλυτικός στα τελευταία τριάντα μέτρα, όπου αποτελεί τον τέλειο σύνδεσμο μεταξύ των εκτελεστών – Κριστιάνο, Μπέιλ και Benzema - και των δημιουργών - Kroos, Modric και Isco - δίνει στο παιχνίδι της Μαδρίτης καθοδήγηση και προσωπικότητα, καθώς και την αναγκαία διάρκεια στην κυριαρχία, απ’την αρχή μέχρι το τέλος. Πάνω από σαράντα καθοριστικές ενέργειες, με γκολ και ασίστ, που δεν είναι άπιαστα όνειρα για τον James.

Η συνεργασία με τον Marcelo

Ο τραυματισμός ήρθε όταν ήταν στα καλύτερά του. Ο James επιτίθονταν στο πίσω μέρος της άμυνας κι ο Marcelo μετατρέπονταν στο κύριο στήριγμά του. Έτσι, η Μαδρίτη, σε κάποια ματς, άνοιξε πολύ κλειστές άμυνες. Ο James ξέρει να παίρνει θέση για να σκοράρει, μακριά απ’την μπάλα, για να υποδεχτεί την δεύτερη πάσα. Γι’αυτό και η φυσική του θέση είναι προωθημένος στον άξονα. Παρά το ότι παίζει ως ψευτοεξτρέμ, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι ο James είναι ένα 10άρι με επιθετικά χαρακτηριστικά. Οι αριθμοί του - 17 γκολ και 17 ασίστ κατά το περασμένο έτος – το αποδεικνύουν.

Το 10 το καλό


Ο Μπενίτεθ έχει δείξει τους αναντικατάστατούς του. Μεταξύ αυτών είναι οι τέσσερεις μέσοι. Kroos, Modric, Isco και James παίζουν ως ολοκληρωτικοί μέσοι. Όπως αρέσει στον Rafa. Δεν είναι εύκολο να βρεις παίκτες που μπορούν να επιτεθούν και να αμυνθούν. Αυτή η διπλή λειτουργία μπορεί να αυξήσει το ανταγωνιστικό επίπεδο της κάθε ομάδας και η Μαδρίτη έχει το πλεονέκτημα, λόγω της ακρίβεια της πάσας, καθώς είχε μέσο όρο πάνω από 85% επιτυχών πασών. Μένει να προσαρμοστεί η τακτική. Λιγότερο τρέξιμο για να φτάσουμε πιο μακριά. Το 10 το καλό, θα το αναλάβει.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.