News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Με ανοιχτές αγκάλες

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ο Benitez μετράει τις ώρες για την επιστροφή του James

Θα έχει μια προνομιακή θέση στο σύστημα του Ράφα

Η  ευελιξία του «10», τον καθιστά ζωτικής σημασίας για την ιδέα του Rafa Benitez

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι τα 80 εκ. που κόστισε ήταν πολύ δικαιολογημένα

Ήταν ο παίκτης που έτρεξε περισσότερο την περασμένη σεζόν μαζί με τον Kroos, κάτι που θα μπορούσε να τον απομακρύνει απ’την επιθετική γραμμή και να τον φέρει πιο κοντά στο κέντρο


 Απ’τον Μπενίτεθ λείπει ένα κομμάτι της μηχανής του, ένας απ’τους βασικούς παίκτες, που θα δώσει ώθηση σ’όλη την ομάδα, μόλις ενσωματωθεί σ’αυτήν. Ο James Rodriguez, ο οποίος κάνει λίγες διακοπές, μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία έχει γίνει απαραίτητος. Τόσο που, η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία θα αγωνιστεί στην Κίνα, θα’χει λίγη σχέση μ’αυτήν της σεζόν που έρχεται, μέχρι να ενσωματωθεί σ’αυτήν ο Κολομβιανός.

Ο James θα είναι η τελευταία ενσωμάτωση στη Ρεάλ, εν αναμονή κάποιας πιθανής μεταγραφής, ο οποίος θ’αποτελέσει το ενδέκατο συστατικό του Μπενίτεθ, καθώς απ’τη στιγμή που ο Κολομβιανός θα πατήσει το πόδι του στο γρασίδι, θα βρει τις βίδες, που ταιριάζουν στην κατασκευή του, μ’έναν παίκτη που φαίνεται κεφάλαιο για το έργο του. Ικανός να παίξει σε διάφορες θέσεις, να σκοράρει όταν υπάρχει δυστοκία και να παρέχει σιγουριά στην άμυνα όταν χρειάζεται, ο αριστεροπόδαρος θα είναι ο μετασχηματιστής της ομάδας, ο οποίος θα κάνει πράξη τις προθέσεις του Μπενίτεθ και θα σιγουρέψει ότι η ομάδα θα παίζει σταθερά με το σωστό στιλ.

Αυτή η περιστροφική κι αέναη κίνηση του, εξασφαλίζει την ισορροπία στην επίθεση και υπόσχεται στον νέο προπονητή της Ρεάλ, ότι η άμυνα δεν θα παραμεληθεί σε καμία περίπτωση. Τόσο ο Μπενίτεθ όσο και το club γνωρίζουν ότι ο James θα πρέπει να είναι ένα απ’τα σύμβολα της ομάδας. Η απόδοση του στην πρώτη σεζόν ήταν άξια επιβράβευσης, παρά το γεγονός ότι ήταν νεοφερμένος. Οι δεξιότητες του και η παραγωγικότητα του στο γήπεδο αντιστοιχούν μ’αυτά που έχει πετύχει έξω. Έχει γίνει μια μηχανή χρημάτων για τον κατασκευαστή της φανέλας της Ρεάλ, καθώς οι φανέλες του πωλούνται τρελά σε κάθε γωνιά του κόσμου, κυρίως στη Νότια Αμερική, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε δεσπόζουσα θέση.

Η απόκτηση του, αν και πάνω απ’την πραγματική τιμή της στην αγορά, έχει καταστεί κερδοφόρα μέσα σε λίγους μήνες. Στο βαθμό που σε ειδικά site επί του θέματος, η τιμή αγοράς του έχει ήδη φτάσει τα 80 εκατομμύρια, τόσα όσα η Ρεάλ Μαδρίτης κατέβαλλε στη Μονακό το περασμένο καλοκαίρι για την απόκτηση του. Στην αριστοκρατική περιοχή του Μπερναμπέου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απόκτηση του ήταν απαραίτητη κι ότι τελικά θα μείνει στην ιστορία, ως μια προσπάθεια να φέρουν ένα μεγάλο παίκτη κι όχι ως απλά ως έναν ακόμα που πέρασε απ’τον σύλλογο.

Σε εγρήγορση

Ακόμα δεν έχει φορέσει τα ρούχα προπόνησης της Ρεάλ Μαδρίτης αυτό το καλοκαίρι, αλλά ο James δεν έχει παραμελήσει ούτε δευτερόλεπτο την φόρμα του. Θέλει να είναι σε τοπ κατάσταση στην πρώτη συνάντησή του με τον Μπενίτεθ κι έτσι να θαμπώσει απ’το πρώτο λεπτό. Έτσι, προπονείται στην Κολομβία, μετά τον αποκλεισμό απ’το Copa America, κατ'ιδίαν, χωρίς να παραμελεί την ξεκούραση, κάτι που πρακτικά δεν μπορούσε να κάνει την περασμένη σεζόν λόγω του παγκόσμιου. Η κόπωση, αν και δεν τον επηρέασε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν, είναι ένα θέμα στο οποίο ο James δεν θέλει να πάρει τ’οποιαδήποτε ρίσκο.

Περιμένει, περισσότερο κι απ’τον προπονητή του, να ξεκινήσει την προετοιμασία, αφού πέρυσι δεν μπορούσε να συμμετέχει και πολύ σ’αυτήν. Ήρθε κι έκανε το ντεμπούτο του, σχεδόν στο ευρωπαϊκό Super Cup στο Κάρντιφ, όπου ήδη άρχισε να αποδεικνύει, απ’την πρώτη μέρα της θητείας του, για το τι ήταν ικανός.

Μετά από 17 γκολ, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιθετική ικανότητα του James, αλλά ο Μπενίτεθ ξέρει ότι εκτός απ’αυτό, μπορεί να ζητήσει πολλά περισσότερα. Ήταν ο παίκτης που έτρεξε περισσότερο την περασμένη σεζόν μαζί με τον Kroos, κάτι που θα μπορούσε να τον απομακρύνει απ’την επιθετική γραμμή και να τον φέρει πιο κοντά στο κέντρο. Αλλά ο Κολομβιανός, μέχρι την άνοιξη, ζυμώθηκε κι εμφανίστηκε όπως το κρασί, υπό τον Carlo Ancelotti, την περασμένη σεζόν.

Ο νέος προπονητής του, έχει ερωτευθεί τον επαγγελματισμό του και ήδη μετρά τις ώρες μέχρι να τον έχει διαθέσιμο στην πράξη και να γράψει τ’όνομά του στον πίνακα, αν και ήταν σαφές, καθώς γνώριζε απ’τη στιγμή που επρόκειτο να καθίσει στον πάγκο στο Μπερναμπέου, ότι το να τον έχει, είναι μια πολυτέλεια.

Ένα παντοτινό κόσμημα


Ακόμα έκπληκτοι απ’την πρώτη του σεζόν, τόσο οι οπαδοί όσο κι ο σύλλογος, θέλουν να τον δουν και πάλι σε δράση. Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιλαμβάνεται ότι έχει στις τάξεις της ένα κόσμημα ζωής. Μόλις έκλεισε τα 24 κι αυτός είναι ένας ακόμα λόγος, για τον οποίο πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους. Λίγο έμεινε, μέχρι να φορέσει την καινούρια φανέλα του και να γνωριστεί προσωπικά με τον Μπενίτεθ, στου οποίου τις σκέψεις κατέχει μια ξεχωριστή θέση.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.