News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino αποδέχεται τον Μπενίτεθ για να αποφευχθεί ένα νέο «galacticidio»

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Του Javier Gomez Matallanas

Υπάρχει ένας εμφύλιος πόλεμος στην ομάδα, ο οποίος  ευνοείται από το λάθος που κάνει ο Πρόεδρος στην αθλητική διαχείριση. Αυτοί που δεν ήθελαν την αποχώρηση του Μουρίνιο, τώρα δεν θέλουν την άφιξη του Μπενίτεθ.


Ο Rafa Benitez φτάνει σε μια Ρεάλ Μαδρίτης σε αντιπαράθεση. Υπάρχει ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των madridistas, ο οποίος  ευνοείται απ'την κακή αθλητική διαχείριση που κάνει ο Florentino Pérez. Αυτοί που δεν ήθελαν την αποχώρηση του Μουρίνιο (για την ακρίβεια ήταν μια συμφωνία και πήρε καλά χρήματα για να φύγει) και διαφώνησαν με εκείνη την απόφαση του προέδρου, τώρα διαφωνούν με την άφιξη του Μπενίτεθ. Πολλοί από αυτούς είναι νέοι και χωρίς υπόβαθρο και αγνοούν ότι ο Μπενίτεθ είναι ένας καλός προπονητής, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε παίκτης και προπονητής των ακαδημιών της Ρεάλ. Δεν γνωρίζουν τίποτα για τον Μπενίτεθ, πέρα απ’το ότι ο Μουρίνιο δεν μπορούσε ούτε να τον αντικρίσει γιατί ο Rafa τον νικούσε σχεδόν πάντα στην Αγγλία. Οι υποστηρικτές του Μου, οι οποίοι είναι πολλοί, είναι καχύποπτοι με τον Florentino επειδή έδιωξε το είδωλό τους και τώρα φέρνει κάποιον, τον οποίο το είδωλο τους, θεωρεί εχθρό.

Επίσης έχουν θυμώσει με τον πρόεδρο αυτοί που ήθελαν να συνεχίσει ο Κάρλο Αντσελότι, που είναι ένα άλλο, αρκετά μεγάλο, κομμάτι. Ως εκ τούτου, ανάμεσα σ'αυτές τις καχυποψίες και τον αυξανόμενο θυμό μετά το double της Barca, το οποίο το Σάββατο στο Βερολίνο μπορεί να γίνει tremble, τον Florentino τον αγγίζουν ολοένα και περισσότερο.

Πολλοί Μαδριλένοι είναι δυσαρεστημένοι και μαλώνουν μεταξύ τους, όπως φάνηκε και στον madridista σύνδεσμο Carabaña, στον οποίο είχε την διαρροή ο αντιπρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Eduardo Fernandez de Blas- ο οποίος ακούγεται πολύ δυνατά ότι αργά ή γρήγορα θα διαδεχθεί τον Florentino- κι όπου οι συνδεσμίτες επέπληξαν αρκετές αποφάσεις του προέδρου. Ο αντιπρόεδρος τους προέτρεψε να μην κριτικάρουν, αλλά οι κριτικές είναι κάθε μέρα μεγαλύτερες. Κι αν η Μπάρτσα κάνει το τρεμπλ, οι αντιφρονούντες του florentinato θα αυξηθούν, γιατί έτσι λειτουργεί η αερογέφυρα μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Μιλάμε για ακόλουθους, φιλάθλους, οπαδούς, υποστηρικτές, μέλη και συνδρομητές της Μαδρίτης. Κι αν μιλάμε για τους παίκτες της ομάδας, η αναταραχή είναι ακόμη μεγαλύτερη, διότι το 90% ήθελε τη παραμονή του Αντσελότι και η σχέση των ηγετών των αποδυτηρίων με τον πρόεδρο είναι κακή. Ακριβώς γι'αυτό ο Florentino έχει αποδεχθεί την εισήγηση του Jose Angel Sanchez για την απόκτηση του Rafa Benitez, επειδή ήξερε ότι αν κρατούσε τον Αντσελότι, επειδή το ζήτησαν οι παίκτες, θα ήταν καταδικασμένος σε ένα νέα «galacticidio» όπως το 2006 και θα ήταν πιθανό να αναγκαστεί και πάλι να παραιτηθεί και να αφήσει την προεδρία της Ρεάλ με την δικαιολογία ότι είχε αφήσει την διοίκηση στους παίκτες.

Για να μην τους ενισχύσει, αποδέχθηκε την εισήγηση του Jose Angel Sanchez και έδωσε το ok για την άφιξη του Μπενίτεθ. Η επιτυχία του Rafa θα εξαρτηθεί από το αν Florentino του επιτρέψει να εργαστεί ελεύθερα και δεν τον κατακρίνει αν μια μέρα αποφασίσει να κάνει αλλαγή τον Bale, όπως έκανε κάποτε με τον Αντσελότι λέγοντας του «αν αλλάξεις τον Bale, είναι σα να επιτίθεσαι σε μένα».


Ο Μπενίτεθ έρχεται για να'ναι ο Μπενίτεθ. Για την εφαρμογή της μεθοδολογίας του, πρωτοποριακή και νικηφόρα, για να κάνει rotation, για να σχηματίσει ένα ομοιογενές και σιδερένιο μπλοκ. Ο Μπενίτεθ έρχεται να πραγματοποιήσει το όνειρό του, έναν στόχο για τον οποίο προετοιμάζεται απ’την πρώτη μέρα που έγινε προπονητής. Ο Μπενίτεθ έρχεται, μετά το 2013 που επιλέχθηκε ο Αντσελότι, με τον ίδιο να μην έχει καν εξεταστεί ως υποψήφιος επειδή είχε πει όχι στη Μαδρίτη το 2009 και το 2010 κι επειδή ο Florentino έφερε τον Αντσελότι, τον προπονητή τον οποίο ήθελε πιο πολύ κι απ'τον έχει κουραστεί όπως κουράζεται απ'όλους τους προπονητές.

Ο Benitez θα πετύχει μόνο αν ο Florentino σταματήσει να ανακατεύεται. Αν του δώσει τουλάχιστον τα τρία χρόνια που έδωσε στον Μου, θα κερδίσει τουλάχιστον ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Florentino θα τον αφήσει να δουλέψει. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Μαδρίτης θα'πρεπε κάποια φορά ν'αρχίσει να σέβεται και να εκτιμά το ποδόσφαιρο. Κάποια φορά ο Florentino θα'πρεπε ν'αρχίσει να διαχειρίζεται καλά αθλητικά τη Μαδρίτη. Κάποια φορά ο  Florentino θα’πρέπε ν'αρχίσει να'χει ένα σχέδιο, μια στρατηγική για τη Μαδρίτη. Και με τον Μπενίτεθ μπορεί να'ναι η πρώτη. Δεν θα'ναι εύκολο για τον Rafa. Καθόλου. Ακόμη και στον Τύπο που σχετίζεται με την ομάδα της Concha Espina θα θυμηθούν το παρελθόν του στην Βαλένθια και κάποια φράση που θα’χει πει στις αναμετρήσεις του με τη Μαδρίτη. Αλλά ο Rafa είναι ικανός και με το παραπάνω για να πετύχει στην ομάδα, στης οποίας την ακαδημία ήταν παίκτης και προπονητής. Και μην αμφιβάλλετε, ο Ράφα ξέρει ότι στο Μπερναμπέου δεν μπορεί να βάλει το λεωφορείο. Ο Ράφα ξέρει ότι στο παλιό Chamartín πάντα πρέπει να παίζεις επιθετικά. Κι ότι η νίκη με κάθε μέσο και κάθε κόστος δεν έχει αξία. Γνωρίζει τις διαχρονικές αξίες της Μαδρίτης, όχι σαν άλλους.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.