News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Αντσελότι τέλος

Κυριακή 24 Μαΐου 2015


Του José Félix Díaz

Το δέκατο δεν ήταν αρκετό για να σώσει τον Αντσελότι


Η κατάκτηση του δέκατου μετά από 12 χρόνια προσπαθειών, η κατάκτηση συνολικά τεσσάρων τρόπαιων και οι 22 νίκες σερί, δεν ήταν αρκετά για να κρατήσουν τον Κάρλο Αντσελότι στη δουλειά του.

Ο Florentino Perez αποφάσισε να τελειώσει την θητεία του Ιταλού στον πάγκο της Real, κάτι που έγινε γνωστό στη συζήτηση μεταξύ του Ernesto Bronzetti (μάνατζερ του Αντσελότι) με τον José Angel Sanchez, διευθύνων σύμβουλο του συλλόγου.

Η έλλειψη μεγάλων τίτλων στην Ρεάλ Μαδρίτης πολύ απλά σημαίνει απόλυση. Η ιστορία δείχνει ότι μόνο τα σημαντικά τρόπαια μπορούν να σώσουν τον προπονητή. Το Copa del Rey, όπως συνέβη με τον Jose Mourinho, μπορεί να είναι αρκετό για να σε κρατήσει για άλλο ένα έτος, αλλά το Σούπερ Καπ Ευρώπης και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων δεν είναι αρκετά για τους διοικούντες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο προπονητής πληροφορήθηκε την απόφαση την Παρασκευή το βράδυ, λίγες ώρες αφότου είχε δηλώσει δημόσια ότι έλπιζε να συνεχίσει στην Ρεάλ Μαδρίτης την επόμενη σεζόν. Ο Αντσελότι δέχτηκε την είδηση με ηρεμία, γνωρίζοντας ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Όμως, ο τρόπος που τα πράγματα εκτυλίχθηκαν , χωρίς να υπάρχει άμεση επικοινωνία με τον Florentino, δεν του άρεσε.

Η απόλυση του Αντσελότι, τον κάνει τον 11ο προπονητή που έχει αλλάξει ο Perez απ’την 1η μέρα που ανέλαβε την προεδρία στο Μπερναμπέου τον Ιούλιο του 2000. Ο πρώτος ήταν ο Vicente del Bosque, ο οποίος είδε την πόρτα της εξόδου παρά την κατάκτηση του Champions League και των δύο πρωταθλημάτων με πρόεδρο τον Florentino. Οι αφίξεις και αναχωρήσεις συνεχίστηκαν με τους Carlos Queiroz, Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο, Μαριάνο Γκαρσία Remon και Vanderlei Luxemburgo ολοκληρώνοντας την 1η περίοδο του Florentino στην προεδρική σουίτα, ενώ στην 2η είχαμε αυτές των Μανουέλ Πελεγκρίνι και Μουρίνιο.


Ο Carletto είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάτσει 1 χρόνο εκτός πάγκων για να ξεκουραστεί και πιθανότατα θα εξακολουθήσει να ζει στη Μαδρίτη, μια πόλη που τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του, κα Mariann Barrena, έχουν αγαπήσει. Επίσης, ο Ιταλός έχει βάλει τον σύλλογο στην καρδιά του και έχει λυπηθεί πολύ βαθιά που δεν θα συνεχίσει. Είναι χαρούμενος στην ισπανική πρωτεύουσα, αισθάνεται ότι ο κόσμος τον αντιμετωπίζει με απόλυτο σεβασμό και συνεχίζει να θαυμάζει τον σύλλογο, του οποίου το έμβλημα υπερασπίζονταν κατά τα τελευταία δύο χρόνια.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.