News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πέντε χρόνια στον Πιστόριους

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Πέντε χρόνια στον Πιστόριους Πενταετής ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έκανε λόγο η δικαστής.

Στα μαλακά έπεσε ο Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Η ετυμηγορία που ανακοίνωσε η δικαστής, Τοκοζίλε Μασίπα, το πρωί της Τρίτης στην Πρετόρια προβλέπει φυλάκιση του παραολυμπιονίκη για πέντε χρόνια καθώς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Η ποινή είναι εφέσιμη, τόσο από την πλευρά του καταδικασθέντος, όσο και από αυτή του εισαγγελέα, ωστόσο η οικογένεια του Πιστόριους κατέστησε σαφές εξ αρχής πως δεν πρόκειται να επιδιώξει τη μείωσή της.

Η τιμωρία κρίνεται μικρή, δεδομένου πως οι κατήγοροι είχαν ζητήσει τουλάχιστον δέκα χρόνια κάθειρξης, ενώ οι εκτιμήσεις ανέφεραν πως μπορούσε να τιμωρηθεί ακόμη και με 15 χρόνια. Η υπεράσπιση του Νοτιοαφρικανού αθλητή είχε ζητήσει κατ’ οίκον περιορισμό και κοινωνική εργασία, ωστόσο μάλλον θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη από την τελική ετυμηγορία.

Η δικαστής ανέφερε πως μία μικρή ποινή θα ήταν ανάρμοστη και θα έστελνε λάθος μήνυμα, ενώ μία εξοντωτική τιμωρία θα έδειχνε πως δεν υπάρχει έλεος για το δράστη και σκοπός είναι η ομαλή επανένταξή του στην κοινωνία μετά την κάθειρξή του. Ο Πιστόριους, που σηκώθηκε όρθιος για να ακουστεί η ετυμηγορία-όπως επιβάλλεται από το πρωτόκολλο-δεν αντέδρασε καθόλου, όπως και η οικογένεια του θύματος.

Ειδικοί εκτιμούν πως ο Πιστόριους θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον το 1/6 της ποινής φυλάκισης προτού κατατεθεί από την πλευρά του αίτημα για μετατροπή της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, ο Πιστόριους τιμωρήθηκε με τριετή ποινή φυλάκισης, που όμως έχει για πέντε χρόνια ανασταλτικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από 20 μήνες (14/2/2013) η Ρίβα Στίνκαμπ, με την οποία ο Πιστόριους διατηρούσε δεσμό, είχε πέσει νεκρή από το όπλο του παραολυμπιονίκη, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως την πέρασε για διαρρήκτη, εκδοχή που όμως δεν έγινε πλήρως δεκτή από το δικαστήριο.

Δείτε την ανακοίνωση της ποινής:



sport-fm.gr
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.