News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Καλπάζων Συνταγματάρχης

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Εδώ ακούμε τον Καλπάζω Συνταγματάρχη να τα λέει... "Ρεαλιστικά"
email: prowler85@windowslive.com




18/1/2012 Ελ κλάσσικο εν όψει...


Εβομάδα κλάσσικο αυτή που διανύουμε. Ένα  ντέρμπι που τείνει να εξελιχθεί σε σήριαλ. Η μπάρτσα έχει πάρει για τα καλά τον αέρα της ρεάλ καθώς απ΄ την στιγμή που τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο γκουαρντιόλα σε 12 αναμετρήσεις μεταξύ των 2 ομάδων η μπάρτσα μετράει 8 νίκες, κάποιες από αυτές ήταν διασυρμοί για την ρεάλ, έναντι μόλις 1 νίκης των μαδριλένων στο περσυνό τελικό κυπέλλου ενώ 3 ματς έχουν έρθει ισόπαλα. Πιστεύω πως η ομάδα του μουρίνιο έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου απ΄ την στιγμή που κάθισε στον πάγκο ο πορτογάλος σε σημείο που να πλησιάζει αρκετά πλέον την μπάρτσα σε επίπεδο. 

Πλέον θα λέγαμε πως το γεγονός που κάνει πραγματικά την διαφορά είναι το κόμπλεξ που έχουν αποκτήσει  οι μαδριλένοι κάτι που είναι φυσιολογικό κρίνοντας κι απ΄ την πρόσφατη προϊστορία. Ένα κόμπλεξ που μοιάζει αρκετά μεγάλο αν αναλογιστούμε ότι ακόμα κι ο άριστος ψυχολόγος ζοζέ δεν έχει καταφέρει να το αποβάλει ακόμα απ΄την ομάδα τον 1.5 χρόνο που κάθεται στον πάγκο της. Το ματς της τετάρτης και γενικότερα αυτή η διπλή αναμέτρηση είναι ακόμα μια ευκαιρία για τους μερένχες να αποβάλουν το κόμπλεξ. Τα τελευταία χρόνια οι κινήσεις που έχουν γίνει απ΄τον πρόεδρο του συλλόγου ,φλορεντίνo πέρεθ, αποσκοπούν στο να ξαναγίνει ο σύλλογος μεγάλος και να κατακτήσει και το πρώτο τρεμπλ της ιστορίας του κάτι που η μπάρτσα κατάφερε την σαιζόν 2009-10.
 Απ΄ την άλλη η μπάρτσα βλέποντας ότι έχει μείνει 5 βαθμούς πίσω απ΄ την ρεάλ στο πρωτάθλημα, μια διαφορά που μοιάζει μεγάλη για να καλυφθεί αν συνυπολογίσουμε ότι βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά ενός πρωταθλήματος  που τις τελευταίες σαιζόν κρίνεται κοντά στους 100 βαθμούς(που σημαίνει ότι οι 2 μεγάλοι δεν χάνουν βαθμούς σχεδόν ποτέ) αλλά και την δυστοκία που παρουσιάζει η ομάδα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, δεν θα θέλε να χάσει και το κύπελλο. Σε κάθε περίπτωση μια αναμέτρηση ρεάλ-μπάρτσα είναι το απόλυτο ποδοσφαιρικό ντέρμπι και δεν χρειάζονται περαιτέρω κίνητρα για να τα δώσουν όλα οι αντίπαλοι. 
 Σε ένα τέτοιο ντέρμπι προβλέψεις δεν χωράνε. Οι απουσίες θα παίξουν τον ρόλο τους. Στην μπαρτσελονα είδαν τον βίγια να τραυματίζεται στον ημιτελικό του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων και να χάνει την σεζόν. Επίσης εκτός είναι απ΄την αρχή της χρονιάς ο αφελάι και το κλάσσικο θα χάσει κι ο πέδρο με μικροτραυματισμό. Τέλος στο κόπα άφρικα βρίσκεται ο κειτά. Για όσους γνωρίζουν πράγματα θα καταλάβουν ότι αυτές οι απουσίες δεν επηρεάζουν την μπάρτσα καθώς ακόμα κι ο βίγια είχε χάσει τη θέση του βασικού απ΄τον σάντσες.     Στην ρεάλ οι απουσίες είναι σημαντικότερες καθώς τραυματίας είναι ο κεντίρα απ΄τον επαναληπτικό κυπέλλου με την μάλαγα όπου έπαθε κάκωση συνδέσμων στον αστράγαλο και αναμένεται να επιστρέψει τον Φεβρουάριο, τιμωρημένος είναι ο αρμπελόα καθώς στον ίδιο αγώνα πήρε κόκκινη ενώ πρόβλημα προέκυψε και με τον πέπε στην προπόνηση της δευτέρας και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Απουσίες που είναι σημαντικές για την ρεάλ καθώς οι 3 παίκτες είναι βασικοί στα πλάνα του μουρίνιο και η ταυτόχρονη απουσία και των τριών δημιουργεί πρόβλημα στον καταρτισμό της εντεκάδας. Το πιθανότερο είναι αν δεν προλάβει ο πέπε στην θέση του να πάει ο άλμπιολ και για τους άλλους 2 ο μουρινιο αναμένεται να κάνει ότι είχε κάνει και στο κλάσσικο του πρωταθλήματος,  δηλαδή δεξί μπακ ο κοεντράο και παρτενέρ του τσάμπι αλόνσο ο ντιαρά. Θεωρώ πως για την ρεάλ σημαντικό ρόλο θα παίξει η κατάσταση που θα βρεθεί ο ντι μαρία ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και θα είναι το πρώτο του ματς. Είναι ο παίκτης κλειδί της φετινής ρεάλ πρώτος σε ασσιστ σε όλη την πριμέρα με 15 ξεπερνώντας ακόμα κε τον μέσσι.
Επίσης οι φίλοι των μαδριλένων περιμένουν επιτέλους απ΄τον ρονάλντο να κάνει αυτό για το οποίο δαπανήθηκαν 95 εκ. γι αυτόν να πάρει δηλαδή την ομάδα απ΄το χέρι σε ένα κλάσσικο και να σκοράρει κόντρα στην μπάρτσα κάτι που κάνει πολύ σπάνια. Ειδικά μετά τη νέα αποτυχημένη εμφάνιση στο τελευταίο κλάσσικο η κριτική προς το πρόσωπο του ήταν σκληρή με το μπερναμπέου να τον αποδοκιμάζει κι όχι άδικα. Ο ίδιος το ξέρει και αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να απαντήσει.
Συνοψίζοντας όπως γράφω και παραπάνω προγνωστικά σε τέτοιο ματς δεν χωρανε αλλά σίγουρα η ρεάλ έχει παραπάνω λόγους να θέλει τη νίκη. Σε κάθε περίπτωση είναι μια αναμέτρηση 180 λεπτών και ο αυριανός αγώνας αποτελεί μόνο το πρώτο ημίχρονο το οποίο αν έρχονταν ισοπαλία με ένα σκορ 0-0 η 1-1 δεν θα δυσαρεστούσε κανέναν. Εύχομαι να δούμε ακόμα ένα μεγάλο ματς όπως ήταν οι τελευταίες αναμετρήσεις των 2 ομάδων και ιδιαίτερα τα 2 ματς του σούπερ καπ.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.