News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Στο χέρι τους

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Στο χέρι τους
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Παναθηναϊκό που καλείται να βρει 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι τις 31 Μαρτίου και να αποδείξει πως θα διαθέσει άμεσα άλλα 5,5 εκατ. ευρώ για να καλύψει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το τέλος του 2011. Η τύχη της ΠΑΕ βρίσκεται στα χέρια των δύο βασικών μετόχων του, του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Ανδρέα Βγενόπουλου, που καλούνται να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις για να αποφευχθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός.


Ο «Τζίγκερ» έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει διάθεση όχι απλώς χρηματοδότησης αλλά ούτε και ενασχόλησης με τα της ΠΑΕ. Ωστόσο η παρουσία του (ή έστω η εκπροσώπησή του με δικηγόρο) στη γενική συνέλευση της 9ης Μαρτίου είναι απαραίτητη, προκειμένου να ψηφιστεί η αύξηση 15 εκατ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ να οριστεί η τιμή της μετοχής στα 0,33 ευρώ. Αν ο «Τζίγκερ» δεν εγκρίνει την αύξηση και με δεδομένο ότι απαιτείται απαρτία, η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί δύο εβδομάδες μετά. Αν η πλευρά Βαρδινογιάννη ανάψει το πράσινο φως, ο Ανδρέας Βγενόπουλος έχει δεσμευτεί πως θα βάλει το μερίδιο που του αναλογεί στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι 2 εκατ. ευρώ, ενώ εφόσον βρεθεί λύση και με τη ΓΗΠΕΛ (το άλλο θέμα της ΓΣ), έχει υποσχεθεί πως θα βάλει και τα 15 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, θα γίνουν προσπάθειες για να βάλουν χρήματα οι υπόλοιποι μέτοχοι της ΠΑΕ (πέραν των Βγενόπουλου και Πολέμη δεν φαίνεται να έχουν τέτοια διάθεση οι υπόλοιποι) ή να συμμετέχουν επιφανείς φίλοι του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα θα φανεί αν θα καρποφορήσουν οι προσπάθειες για εξασφάλιση δανείου. Είναι, πάντως, δύσκολο να βρεθεί τράπεζα που θα δώσει τα 15 εκατ. ευρώ που απαιτούνται. Ασφαλώς, από τη στιγμή που υπάρχει ο νέος αθλητικός νόμος που επιτρέπει την είσοδο ξένων επενδυτών στην ΠΑΕ, μία σοβαρή λύση εκ των… έξω θα ήταν ευπρόσδεκτη, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι που δεν είναι χειροπιαστό.

Δουλειά και στο ρεπό

Στην Παιανία μετέβη και χθες ο Σεμπαστιάν Λέτο. Ο Αργεντινός επιθετικός παρά το ρεπό που είχαν και χθες οι «πράσινοι», πήγε για να κάνει πρόγραμμα ενδυνάμωσης, δείγμα της επιθυμίας του να επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό στη δράση. Ο «Σέμπα» θα μπει σταδιακά σήμερα ή αύριο στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας ανεβάζοντας σταδιακά στροφές. Στο ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ δεν θα είναι διαθέσιμος (σε αντίθεση με τους Ζέκα, Κουίνσι, Μπουμσόνγκ και Καντέ που επανέρχονται, ίσως και του Νίνη που διεκδικεί θέση στην αποστολή), όμως θα είναι πανέτοιμος για τα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό που ακολουθούν.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα αρχίσει να προετοιμάζει μετ’ εμποδίων τους παίκτες του εν όψει ΠΑΟΚ, καθώς μέχρι την Πέμπτη θα λείψουν οι διεθνείς Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος (Ανδρών), Καπίνο και Μαυρίας (Ελπίδων).
www.sport-fm.gr
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.